מאות תושבי עמק חפר הפגינו נגד הקמת מתקן גז
התושבים חסמו את כביש 4 במחאה על כוונת המדינה להקים באזור את המתקן לקליטת הגז הטבעי מהמאגרים שהתגלו בים התיכון. דורשים להקים את המתקן בים
מאות מתושבי עמק חפ ר חסמו הבוקר (ג') את צומת העוגן שבכביש הישן לחיפה (כביש 4) במחאה על כוונת המדינה להקים באזור מתקן לקליטת גז טבעי . התושבים במקום נשאו שלטים בגנות שר האנרגיה עוזי לנדאו, שלטענתם מוביל את התהליך.
- סופי: מתקני קליטת הגז - בעמק חפר ובחגית
- לראשונה מ-2011 בישראל: גז טבעי שיובא מחו"ל
- שוק העבודה ישנה את פניו בעקבות גילויי הגז
"אנחנו מתכננים בג"ץ נגד התהליכים כי הקמת המתקן בלתי ישימה בעליל", אמר ל"כלכליסט" רני אידן, ראש מועצת עמק חפר, שהשתתף היום בהפגנות."אני מבקש כבר חצי שנה להיפגש עם שר האנרגיה או מנכ"ל משרדו כדי לקבל תמונה יותר מדויקת, והם מתעלמים מאתנו. לדעתי גם הם לא יודעים לאן הולכים עם זה.
"אם מדובר במהלך היסטורי שיותר גדול מהמוביל הארצי - כל החשיבה צריכה להיות יותר רצינית", הוסיף אידן. "אבל במועצה הארצית יושבים חבורה של אנשים שיושבים מנותקים, ומה שמבקשים מהם להצביע - ככה הם מצביעים".
בנובמבר האחרון החליטה המועצה הארצית לתכנון ובנייה לקדם הקמת שני מתקנים לקליטת גז מהמאגרים. מאז מנסים תושבי עמק חפר להילחם ברוע הגזרה. המתקן במקום אמור להתחבר בצנרת הולכה למאגרים שונים שהתגלו בלב הים התיכון, לרבות תמר. במתקן יתבצעו הליך ניקוי, הפחתת לחץ והזרמה למערכת הארצית.
"אנחנו מאוד כועסים על ההליך הדורסני שהמדינה מעבירה אותנו", הוסיף אידן. "הטענה שלנו היא שבמדינת ישראל הקטנה והדחוסה צריך לנקות את הגז בים, פעולה בשבכל מקרה מתכוונים לבצע, ולכן לא צריך להחזיק צינורות או מכלים ולהקים מתקן. כל ההליך הזה צריך להיות שקוף וציבורי, וככל שמחביאים מאתנו מידע אנחנו לחוצים יותר