שתף קטע נבחר
 

סוף הסאגה: אופיס דיפו נמכרה לאבי מלכה

ההחלטה התקבלה לאחר דיון סוער בביהמ"ש, ולאחר שקבוצת רני צים, היחידה שעמדה מול הקבוצה של מלכה, משכה הצעתה. הסיבה: התנגדות קבוצת ביג להשכיר לה 7 סניפים

קבוצת אבי מלכה היא הזוכה ברכישת רשת אופיס דיפו - כך הוחלט בתום דיון סוער בבית המשפט המחוזי מרכז אצל השופט אילן שילה. ההחלטה התקבלה אחרי שהקבוצה היחידה שעמדה מול קבוצת אבי מלכה, קבוצת רני צים, משכה את הצעתה במהלך הדיון וזאת לאור התנגדות קבוצת ביג להשכיר לה 7 סניפים. האולם היה עמוס בנציגים של בעלי הנכסים מהן פועלת הרשת, וכן בעובדים של החברה שהגיעו לשמוע מה יעלה בגורלם.

 

אופיס דיפו - כתבות נוספות:

 

עו"ד ישראל בכר, נאמן אופיס דיפו, המליץ עד הדיון על הצעתה של קבוצת פישביין, אבל לאחר פרישתה המפתיעה מההליך נשאר למעשה ללא קבוצה מומלצת. למרות זאת, במהלך הדיון ביקש בכר לפסול את הצעת מלכה, ולהכריז על הצעת רני צים, שנחשפה באתר "כלכליסט", כהצעה הזוכה ברכישת פעילות רשת הציוד משרדי והאלקטרוניקה. מבין המציעים הגיע מלכה לדיון, ואילו צים נעדר ממנו.

 

בכר אמר כי "ההתנהלות של קבוצת מלכה היתה מאוד בעייתית. אמרתי את זה בצורה ישירה וברורה לקבוצה. מהסיבות הללו, למרות שהיא ההצעה הגבוהה ביותר, אני סבור שיש לשלול הצעה זו ולהגיע להצעה השנייה. הטעמים לפסילת קבוצת מלכה הם רבים וכבדי משקל: מצופה היה מקבוצת מלכה לבוא אלי ולעדכן על פרשת ג'אמפ ולומר לי שיש שם בעיה; שקבוצת מלכה אינה משלמת את הכספים הנדרשים על ידי הנאמן שם במועד; קבוצת מלכה היתה צריכה לבוא ולומר לי שכשוכר של חנויות קיימות אי אלו בעיות עם משכירים, עם מליסרון גזית גלוב וקבוצות אחרות".

 

בכר הוסיף כי "אני לא נאמן חוקר, אני מצפה מהקבוצות לעדכן אותי בפרטים. אותה קבוצה בסבב הראשון לא הצליחה להעמיד לנו 5 מיליון שקל. אני לא יודע על שיפור דרמטי במצב קבוצת מלכה מדצמבר עד היום. עצם העובדה שלא הצליח לגייס 5 מיליון שקל יש בכך כדי ללמד על איתנות פיננסית רעועה. קבוצת מלכה לא חושפת מקורות כספיים. ששאלתי על משקיעים, אמר לי מלכה 'יש משקיעים, אין משקיעים - לא עניינך'.

 

"לא קיבלתי תשובות, לא קיבלתי את זהות הבנקים שיעבדו איתם, מקורות להון חוזר להפעלת החברה, אינה חושפת תוכניות עתידיות לאחר הרכישה. לקבוצת מלכה מוסר תשלומים ירוד מול המשכירים. קיבלתי מייל מאבי מלכה אולי בשגגה, ושם אנחנו לומדים כי קבוצת נצבא מפנים חנויות, יש חוב, אני מבין גם שבביג לא הסכימו להסדר. אני לא רוצה לחפש את עצמי כמו הנאמן של ג'אמפ איך אני מקבל את הכספים שהובטחו לי".

 

בכר דחה את הטענות על הליך לא תקין, ואמר כי הנאמנים פעלו לטובת כל מחזיקי העניין בתיק. בכר הוסיף: "אני לא הכרתי לפני כן את אבי מלכה. אין לי שם כוונה לפגוע או להכפיש את אבי מלכה. אין לי שום דבר אישי נגד האיש. נתנו לו הזדמנות כשווה בין שווים". בכר סיכם ואמר: "אני לא יודע מה היינו עושים אם קבוצת צים לא היתה מציעה".

 

עו"ד דוד פורר, הנאמן השני לאופיס דיפו, שלא הסכים עם עמדת בכר כי יש לפסול את קבוצת מלכה, אמר כי חילוקי הדעות עם בכר היו מקצועיים בלבד, וכי השיקול שהנחה אותו היה לקבל את ההצעה הגבוהה ביותר עם הערבויות הראויות, ולדעתו קבוצת מלכה מספקת את הדברים. על הטענות נגד קבוצת מלכה אמר פורר כי "לא רק שלא נפלתי מהכיסא מהטענות גם לא זזתי. המחלוקות עם המשכירים היו בעיני עניין מסחרי".

 

"שחטו את החברה" 

עו"ד שולי גולדבלט, המייצג את אופיס דיפו, אמר כי "למה הסדר הנושים לא יצא אל הפועל, ההסדר שהיה עוד לפני הקפאת ההליכים? בהצעת ההסדר שהיתה והוכשלה על ידי בנק מזרחי, היו אמורים להיות משולמים 162 מיליון שקל על ידי קבוצת מלכה. בנק מזרחי הפיל את העסקה והניח כי כשיציעו הצעות במסגרת מכרז על נכסי החברה, יקבל את מלוא חובו, 62 מיליון שקל. הניח כי אם הציעו 162 מיליון שקל, יקבל הצעות בסכום דומה. לצערנו וחזינו את זה - כל ההצעות שהתקבלו נמוכות מגובה המלאי. שחטו את החברה. הנכסים היום שנמכרים הם המלאי וזהו".

 

גולדבלט הוסיף כי "אנחנו מנסים להבין מדוע עו"ד בכר טוען בלהט נגד מלכה? אני ייצגתי בתיק ג'אמפ. היו קשיים בתיק, אבל הם נפתרו. אנחנו עומדים שפני הסדר חדש, היו לנו טענות קשות, אבל בסוף היום גא'מפ חברה חיה ועובדת - בניגוד למה שיהיה כאן. אני יכול בג'אמפ לומר - הבראנו חברה. ואופיס דיפו תמות. ימכרו את הנכסים שלה. למה בנק מזרחי נלחם? כי אם מלכה יזכה איך יוכלו להסביר שדחו הצעה של 162 מיליון שקל? זה מה שעומד מאחורי הסירוב. עו"ד בכר בדק את צים? יודע מה המקורות שלו? מה התוכניות שלו. ההתנגדות הזאת אינה כלכלית".

 

עו"ד עודד שטייף, המייצג את קבוצת מלכה טען כי "בעניין פרשת ג'אמפ, אני נכחתי בפגישות שמלכה ציין את העובדה מול הנאמן שהיו קשיים ברכישת ג'אמפ. לבוא ולומר שלא גילינו? הסדר הנושים שם לא הופר, מופקדים כספים בנאמנות כדי להמשיך את ההסדר".

 

השופט שילה שאל את שטייף אם הקבוצה מוכנה לתת ערבויות אישיות לתשלומים כנגד הפעילות, ובכך לבטל את היתרון היחיד של הצעת צים, שנותן ערבות אישית. על כך הוסיף עו"ד ליאור פרי, המייצג את קבוצת צים, כי אם קבוצת מלכה משפרת את הצעתה יתכן כי גם צים ישפר את הצעתו. לדברי פרי, "למלכה אין הסכמות של כל המשכירים, יש לו הסכמה לניהול מו"מ ואת זה יש גם לנו מרובם. רק ביג לא מוכן לנהל עם צים מו"מ - המשכיר 6 חנויות. וזאת משום שצים מתחרה בביג במרכזי הקניות. כמעט חינם, הרשת של רני צים, שילמה ועודנה משלמת לביג כמו שעון שוויצרי. זה היה נטו תחרות". פרי הוסיף כי "מי שנכנס לא מספיק רק לתת כסף לנאמנים, אלא גב כלכלי של 50-100 מיליון שקל לרכישת מלאי".

 

עו"ד קופלוביץ', המייצגת את ביג, טענה כי לא מדובר רק בנושאי תחרות. "אתמול לראשונה נודע לנו שיש קבוצה אחרת. קבוצת צים לא מוכרת לביג כשוכרת אלא כמפעילה של מרכזים מסחריים. יש לנו בעיה להכניס גורם שיש לו אינטרס מנוגד לאינטרס שלנו".

 

בא כוח קבוצת עזריאלי גם אמר כי הקבוצה לא תומכת בהצעת צים. לדבריו, "אנחנו עובדים עם אבי מלכה, יש עליות ומורדות אבל בנסיבות שיש פה, אנחנו מעדיפים את קבוצת מלכה". פרי הגיב על כך כי כל סניפי אופיס דיפו בקניוני עזריאלי מפסידים. בא כוח גזית זלוב הצטרף לעמדה ואמר כי לא יסכים לקיצוץ סניפים כפי שמשתקף מהצעת צים.

 

עו"ד ליזה חדש, המייצגת את העובדים, אמרה כי "צריך שיהיה ברור מה מספר הסניפים שנשארים, מה מספר החנויות, שלא נצא עם הסכמה עם כמות קטנה של סניפים - כי זה אקוטי לעובדים, שרובם מועסקים בסניפים".

 

הקבוצות שיפרו הצעות

לאחר ההפסקה בדיון, שניתנה על מנת לספק לקבוצות הדמנות לשפר הצעות, עדכן בכר כי שתי הקבוצות מוכנות לשאת בעלויות הפינוי של סניפים שלא יופעלו בסופו של דבר תחת הבעלות החדשה. שתי הקבוצות מעוניינות לעזוב את המרכז הלוגיסטי. 

 

עו"ד שטייף אמר כי אבי מלכה מוכן לתת גם ערבות אישית ולהשוות בכך את התנאי הזה מול קבוצת צים. כמו כן, שיפרה קבוצת מלכה את הצעתה כך שהערבות של 10 מיליון שקל תישאר לאורך כל התשלומים.

 

מנגד עו"ד פרי הודיע כי צים שיפר את ההצעה ב-2 מיליון שקל (לסכום כולל של 38 מיליון שקל). כמו כן, אמר פרי כי יוקמו 4 סניפים נוספים במרכזי קניות של קבוצת צים. עם זאת אמר פרי כי אין יכולת לנהל מו"מ מול ביג ועל כן לא תוכל הקבוצה להתחייב להעסקת העובדים בסניפי ביג - כאשר מדובר בכ-300 עובדים.

 

"לביג יש 7 סניפים חשובים וטובים. נראה לי שזה מעט מוגזם לסכן את ההצעה בגלל הסיבות של ביג. לא יעלה על הדעת שמהיום להיום אני אאסוף הכל ואחפש סניפים חדשים", אמר פרי. על כך אמרה באת כוח ביג כי "אם צים זוכה בהליך, אנחנו מבקשים שייצאו מיידית מהמרכזים שלנו". לאחר מכן הוסיפה כי לביג יש הסכמות עקרוניות עם קבוצת מלכה לשכירת הסניפים.

 

צים משכה את הצעתה

למרות נושא ביג, השופט שאל את שטייף כיצד קבוצת מלכה תפעל בלי שאין לה גיבוי של בנקים. שטייף ציין כי קבוצת מלכה עובדת עם בנקים מובילים. עו"ד אורנה גב, המייצגת את הבנק הבינלאומי, אמרה כי "עיתוי הזרמת הכסף הוא הכי רלוונטי וההצעה של צים מדברת על 21 מיליון שקל במזומן עם חתימת ההסכם ומבחינת הבנק הבינלאומי זו ההצעה המועדפת".

 

אחרי שבא כח מרכנתיל ביקש לצאת לדקה עם עו"ד פרי, חזר פרי ואמר כי התחשבות במחיר המלאי תהיה רק אם בדיקת מלאי תגלה פער של 15% מול המלאי בספרים - אך לאחר מכן אמר כי אם לא תהיה הסכמה עם קבוצת ביג, הקבוצה תמשוך את ההצעה. פרי ביקש ארכה להגיע להסכמות לביג, אך השופט דחה את הבקשה. לאחר מכן פרי הודיע כי קבוצת צים מושכת את ההצעה.  

 

צעד זה הביא את בכר להודיע כי למרות ההתנגדות שלו ולמרות עניין מצד קבוצות נוספות - "אם ההצעה היחידה שעל הפרק היא הצעת קבוצת מלכה, אין מנוס מלמכור את החברה למציע היחיד", אמר בכר. "אני מתקשה לקבל את העמדה של ביג שהיא מאוד בלתי מתחשבת בנושים האחרים של החברה", הוסיף בכר, "אני רוצה לקבל מבית המשפט מנגנון יצירתי לטיפול בעניין". על כך השיב השופט כי "אני בית משפט, לא קוסם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים