שתף קטע נבחר
 

חיזבאללה מציג: תרופות שפג תוקפן וגניבות רכב

הצרות של מנהיג חיזבאללה לא נגמרות בהיחלשות הפטרון מסוריה, והוא נאלץ להתמודד עם שערוריות מבית. תרופות שפג תוקפן ששווקו בידי אחיו של שר מטעם חיזבאללה, ורשת גניבת מכוניות שניהל אח של חבר פרלמנט, הן שתיים מהפרשיות

אין ספק כי האביב הערבי ובייחוד מלחמת האזרחים בסוריה לא היטיבה עם מעמדו של ארגון חיזבאללה בלבנון. אבל לכל הצרות הפוליטיות ניתן להוסיף סדרה של "פאשלות" עסקיות שחשפו בעיני רבים את מה שבעבר רק מעטים יכלו לומר בפומבי: מדובר בארגון מסואב ומושחת. לדעת רבים, מעבר לפעילות הטרור של הזרוע הצבאית, מדובר בארגון המתנהל בשיטות מאפיוזיות לכל דבר.

 

 

זיוף רכבים ותעודות

רק באחרונה נוספו שתי פרשיות מביכות לתיבת הפנדורה של מנהיג חיזבאללה, חסן נסראללה, ואנשיו. שערורייה גדולה התעוררה בלבנון כשנודע שתרופות שפג תוקפן יובאו ושווקו על ידי אחיו של מוחמד פנייש, בכיר בחיזבאללה ושר מטעמה בממשלה.

 

בנוסף, נחשף כי אחיו של חבר הפרלמנט מטעם החיזבאללה, חוסיין מוסאווי, עמד בראש רשת שגנבה מכוניות, זייפה את רישומן ומכרה אותן בשוק המקומי. האח ברח משלטונות החוק והוא מוגן על ידי חמושי חיזבאללה.

 

פרשיות אלה ואחרות שוב עוררו את הטענות בלבנון כי מקורבי נסראללה, בני משפחתו, מקורבי סגנו נעים קאסם ובכירים אחרים בארגון מפעילים רשתות לעסקים אפלים כמו זיוף תעודות אקדמאיות, רישוי מכוניות ומסמכים נוספים. חלק מהזיופים נעשים במשרדי הממשלה של לבנון, שכן אנשי חיזבאללה הם חלק מהממסד.

 

עוד נטען כי כנופיות חיזבאללה עומדות מאחורי שורה ארוכה של מעשי שוד בחנויות לטלפונים ניידים, מוצרי חשמל, תכשיטים וכדומה. בד בבד מדווח, כי אנשי חיזבאללה עומדים בראש רשתות להברחת סמים וכן הפעלת בתי בושת תוך ניצול צעירות מלבנון, מעיראק ומסוריה.

 

הפעילות הענפה הזו של חיזבאללה מתנהלת משכונת הדאחיה שבדרום ביירות, ומבקעת הלבנון - שני מעוזי חיזבאללה בלבנון לשם לא מעזים כוחות הביטחון של המדינה להיכנס ולהתעמת עם אנשי הארגון.

 

ההון האישי – לפחות כמה מיליונים

במשך שנים נהנה הארגון מתזרים מזומנים נאה מהפטרון האיראני, וחלק מהכסף הזה הלך לכיסים פרטיים. בלבנון מעריכים כי 40 מבכירי חיזבאללה הם בעלי הון של כמה מיליוני דולרים לפחות. עוד 2,000 אנשי חיזבאללה מדרג הביניים הם בעלי דירות פאר באזורים היקרים של המדינה.

 

לטענת גורמים שונים, הונו האישי של מנהיג הארגון נסראללה נאמד ב-30 מיליון דולר (אם כי בעבר כבר פורסמו נתונים אחרים), ההון האישי של סגנו קאסם מוערך ככ-20 מיליון דולר "בלבד". בכירים אחרים מחזיקים בהון של לפחות 3 מיליון דולר, כשהכסף מושקע בנדל"ן, בחנויות ובעסקים שונים, כולל בתחום גידול משק החי.

 

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מביך. חסן נסראללה
צילום: רויטרס
מומלצים