"מתקפות סייבר במגמת עלייה". איך צה"ל מגיב?
חמ"ל חדש ותקדימי שהקים הצבא יגן מפני מתקפות וירטואליות על כל המערכות - מהמייל של החפ"ש ועד מחשב הרמטכ"ל. גורם בכיר: "התעצמות ניכרת בניסיונות לאתגר המערכות שלנו"
עוד בערוץ החדשות:
מחשש לפיגוע: הועלתה הכוננות בירושלים
בנט בכנסת: "אחיי החרדים, שירות בצבא - מצווה"
בכך, הפך צה"ל לאחד הצבאות הבודדים והראשונים בעולם שמפעיל חמ"ל מסוג זה. "אנו בפירוש חשים התעצמות משמעותית בכמות הניסיונות לאתגר את המערכות שלנו", אישר גורם צבאי בכיר. לדבריו, האיום נע מרמת האקרים בודדים, "דרך גיוס של צבא האקרים כשכירי חרב ועד לשתילה של תוכנות זדוניות והפעלתן במקביל ביום פקודה במטרה להפיל את המערכת. כך קרה השנה לבנקים בארה"ב, וב-2007 באסטוניה (שכלכלתה
"אויבינו אינם מטומטמים", הוא הדגיש, "והם נחושים לפעול במקומות בהם ישיגו הישג משמעותי". הגורם נמנע מלפרט אילו מתקפות סייבר חווה צה"ל בשנה האחרונה, אך הודה שלצד ההצלחות, כמו הדיפת הניסיונות להפיל את אתר דובר צה"ל במהלך ההשתלטות על ספינת המרמרה, ספג מערך הסייבר הצה"לי גם מספר אכזבות, דוגמת העלייה בתקיפה של מערכות צבאיות במהלך מבצע "עמוד ענן".
החמ"ל החדש יאויש 24 שעות ביממה, על ידי כ-20 חיילים בוגרי קורס הסייבר הצה"לי. הם יהיו אמונים על אבטחת כל המערכות הצבאיות - הפנימית, המאובטחת והרגישה יותר, והחיצונית, שעל בסיסה פועלים אתרי צה"ל באינטרנט ורשת המייל הבלתי מסווגת שלה. החמ"ל יאפשר לנטר ולהגיב על כל ניסיון פריצה בכל הרמות, ממחשב השליטה בטנק הבודד ועד למחשבו של הרמטכ"ל, וימנע ניסיון לחבל במערכות האלו, שהפכו לעמוד התווך המקשר בין הכוחות בים, באוויר וביבשה, בשגרה ובחירום.
החמ"ל הוקם על-ידי אגף התקשוב בשיתוף התעשייה הביטחונית, בתום עבודה של שנתיים לגיבוש תפיסת ההגנה בסייבר בצבא, שעליה הורה הרמטכ"ל הקודם, רא"ל (מיל') גבי אשכנזי. במקרה של תקיפת סייבר משמעותית על צה"ל, הוחלט כי על המגננה הצה"לית יפקד ראש מחלקת ההגנה בסייבר, אלוף-משנה ד'. "כך נקבל תמונת מצב בהירה ומדויקת מבעבר, נוכל לזהות התקפות עוד בהתהוותן והתגובה שלנו תהיה מהירה יותר", הסביר הגורם הבכיר.
Read this article in English