שתף קטע נבחר

 

"סטוקסנט תקף את הכור בנתנז כבר ב-2007"

חברת סימנטק חשפה כי וירוס המחשבים תקף את מחשבי אחד הכורים הגרעיניים באיראן שנתיים לפני המועד שדווח עליו. בדו"ח שחיברה החברה צוין כי לא ניתן לדעת מי אחראי לווירוס

חוקרים ממעבדות חברת האנטי וירוס המובילה "סימנטק" חשפו אתמול (יום ג') כי וירוס המחשבים סטוקסנט (stuxsnet) תקף את מתקן העשרת האורניום בנתנז שבאיראן כבר בשנת 2007, שנתיים לפני המועד שדווח עליו.

 

עוד כתבות בנושא הגרעין האיראני:

השיחות עם איראן יימשכו; "היו יעילות"

איראן הודיעה: מצאנו מרבצי אורניום גולמי חדשים

דו"ח סבא"א מאשר: איראן מממשת את כוונותיה

איראן ניסתה לרכוש 100 אלף טבעות לצנטריפוגות

 

חוקרי החברה מצאו תולעת שנקראת סטוקסנט 0.5, שהיא רק חלק מאלפי גרסאות של וירוס המחשבים שנמצא במכונות במתקן שנפגע. על פי הדו"ח שחובר, התולעת פותחה כבר בשנת 2005, עוד בטרם פתחה איראן באופן רשמי את המתקן בנתנז, וכעבור שנתיים פגעה במחשבי המתקן בדיוק בתקופה שבה הוא נפתח.

 

היה נתון למתקפת סייבר כבר ב-2007. המתקן הגרעיני בנתנז (צילום: AFP) (צילום: AFP)
היה נתון למתקפת סייבר כבר ב-2007. המתקן הגרעיני בנתנז(צילום: AFP)

 

מומחי אבטחה שקראו את הדו"ח של "סימנטק" אמרו כי התולעת שנחשפה הייתה חזקה מספיק כדי להחזיר את התוכנית האיראנית בנתנז שש שנים אחורה.

 

עם זאת, ענקית אבטחת המחשבים לא ידעה לענות על שתי שאלות. מה הייתה מידת הנזק שגרם הווירוס ומי היה אחראי לו. בעבר נטען כי ארצות הברית וישראל פיתחו את התולעת כחלק ממלחמתן נגד תוכנית הגרעין האיראנית. ג'ון בומגרנר, מומחה ללוחמת סייבר, אמר כי הדו"ח של סימנטק מוכיח את מעורבות ארה"ב. "ישנן ראיות חותכות שוושינגטון הייתה פעילה מאוד בנושא ורצתה לקבור את הגרעין האיראני", אמר המומחה.

 

מאז גילויו של סטוקסנט המקורי, מצאו מומחי אבטחת סייבר שורה של וירוסים שנועדו לשבש את הכורים הגרעיניים באיראן כמו "פליים", "דוקו" ו "גאוס". על פי "סימנטק", הקוד של הגרסה החדשה של סטוקסנט דומה לשלושת הווירוסים שנמצאו מאז 2010.

 

בעבר הודתה איראן כי הייתה נתונה למתקפות סייבר נגד אתרים אסרטגיים במדינה, דבר שהוביל להפניית אצבע מאשימה לעבר ארצות הברית ובעיקר ישראל. לפני שנתיים פורסם ב"ניו יורק טיימס" כי ישראל בנתה מתקן ניסוי סודי בכור בדימונה שמדמה כור גרעיני באיראן כדי לתכנן מתקפת סייבר יעילה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקוד של אחד הוירוסים שתקף באיראן
צילום:מעבדות קספרסקי
מומלצים