שתף קטע נבחר

 

האולפנה פיטרה חד-הורית בהריון - האולפנה תשלם

מנהלי אולפנה נדרשים לשלם 180 אלף ש"ח פיצויים למורה רווקה שנכנסה להריון, ופוטרה עקב כך. ראשי האולפנה לבנות טענו כי הריון של מורה רווקה עומד בסתירה לאורח החיים הדתי המתבקש, אך בית המשפט חשב אחרת. כעת היא חוששת מהתנכלויות

מורה רווקה שפוטרה מעבודתה באולפנה, לאחר שנכנסה להריון, תפוצה ב-180 אלף שקלים - כך קבע היום (ב') בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב. השופטת אסנת רובוביץ'-ברכש קיבלה את טענתה של המתלוננת, כי פוטרה ממשרתה לאחר שהודיעה למעסיקיה על היותה בהריון, וזאת בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

 

<< כל מה שמעניין בעולם היהודי - בפייסבוק שלנו. כנסו >> 

 

 

מעסיקי המורה, מנהלי אולפנה לבנות, טענו בבית המשפט כי עצם כניסתה להריון של המורה בעודה רווקה, עומדת בסתירה לאורח החיים הדתי המתבקש ממורה במוסד החינוכי, ועל כן מדובר בפיטורים מוצדקים.

 

"ללא שימוע, ללא שום עילה"

העותרת עבדה כמורה באולפנה עד לפני כארבע שנים, וביקשה להיכנס להריון ולחוות אמהות, אף שלא הצליחה למצוא בן זוג. אל העתירה הצטרפו כידידי בית המשפט גם נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה במשרד התמ"ת, והארגון הדתי פמיניסטי "קולך", שאף צירף לפרוטוקול הדיון את פסקיו של הרב יובל שרלו, הנוגעים להיתר לאישה רווקה בגיל מאוחר להיכנס להריון מתרומת זרע.

 

לדברי עורכת דינה של המורה, סיגל פעיל, הנתבעים לא הסתירו את הסיבה האמתית לפיטוריה של המורה. "היא פוטרה מסיבה אחת ויחידה: משום שהייתה בהריון מבלי שהייתה נשואה", עו"ד פעיל אומרת ל-ynet. "לא נעשה לה שימוע, ולא הייתה שום סיבה אחרת. ההיפך הוא הנכון: היא הייתה מורה מעולה ועל זה לא היה ויכוח. אך בגלל הסטטוס שלה - בהריון ולא נשואה - היא לא יכלה מבחינתם להיות מורה במוסד כזה".

 

בהחלטת בית המשפט נכתב, בין היתר, כי "מדובר בפיצויים עונשיים על הפרת זכות ראשונה במעלה, ועל הפלייתה של התובעת בשל הורות, הריון והשקפה.

 

"אנו סבורים", כותבת השופטת, "כי נוכח מטרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, וחשיבות העקרונות המיושמים בתיק זה - עלינו לשדר מסר ברור כי הפרת הוראות חוק זה תגרור סנקציה כספית ממשית. מטרת החקיקה הנדונה ומהותה היא שילוב נשים בשוק התעסוקה, ופסיקת פיצוי הולם בגין הפרת הוראות החוק, משרתת מטרה זו". השופטת מסכמת את דבריה וקובעת "שאכן מוצדק לחייב את הנתבעת בתשלום פיצוי לפי החוק בסכום משמעותי".

 

"חוששת מהתנכלויות"

עו"ד פעיל מציינת כי המתלוננת ביקשה את צו איסור הפרסום על פרטיה מחשש להתנכלויות. "היא ביקשה צו כדי שהיא

וילדה לא יסבלו. היא אישה גיבורה, וזה מצער אותי מאוד שבשנת 2013 לא הייתה לה את הזכות להיות רק אמא, אישה ומורה מעולה - היא צריכה להיות גם גיבורה.

 

"אני גאה בבית הדין לעבודה שיצר אמירה כל כך חשובה, וחבל שגם היום בישראל זה לא ברור מאליו. הניסיון של המשיבים להחריג את הנשים הדתיות מתוך כלל הנשים שזוכות להגנה מפיטורים בהריון, הוא בלתי אנושי, בלתי מוסרי וכמובן בלתי חוקי - ובית המשפט אמר את דברו".

 

בתגובה להחלטה אמרה נציבת שוויון ההזדמנויות בעבודה, עו"ד אינה דוד-סולטנוביץ כי "מדובר בהחלטה אמיצה מאוד של בית הדין, שקובע כי יש ליתן הגנה רחבה על נשים בהריון, תוך מתן דגש על זכותו של כל אדם להתפרנס בכבוד, מבלי שאורח חייו יהיה לו לרועץ. בכך מתגשמת תכליתו של חוק שוויון הזדמנויות בעבודה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו בכר
מורה באולפנה יכולה להיות חד הורית?
צילום: דודו בכר
מומלצים