שתף קטע נבחר

התחנה הבאה - עכו

רכבת ישראל מזמינה אתכם לבלות בעיר העתיקה בעכו, ולהעמיק את הידע על תקופת האבירים ביום שכולו כיף

ביציאה מתחנת הרכבת של עכו, תוכלו ללכת לעיר העתיקה (כרבע שעה הליכה) היישר לשוק הצבעוני ולסמטאותיה שוקקות החיים של העיר שהייתה בירת הממלכה הצלבנית השנייה.

 

אתם מוזמנים לטייל על החומות העתיקות ולבקר באולמות הצלבניים אשר שימשו לטקסים, לאכילה ולשינה של המסדר הצלבני. בקרו בחמאם התורכי, בח'אן הייחודי, בשוק הצבעוני ובנמל הפעיל. לפני שנוסעים חזרה הביתה תוכלו לערוך סיור על חומות העיר ולתצפת על כל העיר.

 

איך מגיעים: יורדים בתחנת הרכבת של עכו, לוקחים אוטובוס - קווים 61, 62 ו-343 - ויורדים בכניסה לעיר העתיקה.

 

עכו העתיקה (צילום: אריאל הדרי) (צילום: אריאל הדרי)
עכו העתיקה(צילום: אריאל הדרי)

 

מה עוד בסביבה?

עכו היא אידיאלית לטיול רגלי. בכניסה לעיר מכיוון כרמיאל (ממזרח), נמצאת אותה גבעה תלולה שעליה עמד נפוליאון כפרש על סוס ברזל, ולמרגלותיה ומצפון לעיר, ערך את חילותיו. כשממשיכים מערבה אל העיר העתיקה – נגלות שלוש כניסות יבשתיות, ואחת מן הנמל. שטחה של עכו העתיקה אינו גדול, כ-40 דונם בסך הכל. המרחק בין כל שתיים מפינותיה אינו עולה על 700 מטר, כך שהיא אידיאלית למשתמשים ברגליהם.

 

מעט לאחר הכניסה בשער היבשה, ניצב מימין מלון-בוטיק, "עכוטל", בבניין עתיק ששימש עד לפני שנים ספורות כבית משפט השלום. זהו המלון היחיד המצוי בתוך חומות העיר העתיקה, מלבדו פועלות במקום גם אכסניה או שתיים.

 

אם ממשיכים לצעוד, מגלים מימין את סמלן המסחרי של העיר - החומוסיות. בעיר יש המון מקומות עם חומוס טעים ואווירה טובה, כמו "סעיד" המפורסמת. אחת נוספת היא "גלורי סמעאן", מסעדה לבנונית הממוקמת מחוץ לעכו העתיקה, ברח' בן עמי 65.

 

מסעדות נוספות מומלצות הן "עודה" הוותיקה (הממוקמת בחאן אל-פראנג'), וכמובן מסעדת "אורי בורי", אותה כולם מכירים, ולא בכדי. דמותו של אורי ססגונית - זקן הולך עם איש - ואפילו אלה שלא אוהבים דגים ימצאו בה מבחר מרשים. המסעדה נמצאת ליד המגדלור (כדאי להזמין מקום בטלפון 04-9552212).

 

בתוך החומות שוכן גם שוק מקורה - "סוק אל אביאד". בעברית, הוא נקרא ה"שוק הלבן", בזכות צבע הטיח שכיסה את קירותיו. מעבר בשוק תחת הקשתות או הליכה מחוצה לו ברחוב צלאח א-דין יביאו אתכם לארבעה מוקדי תיירות חשובים בעיר: מדרום, השוק הפעיל; ממערב - מתחם המצודה הצלבנית, המוכר יותר כ"אולמות האבירים" (שהם חלק בלבד מן המתחם הענק); דרומית למתחם זה נמצא מסגד אל-ג'זאר, וממערב למסגד, נמצא החמאם הטורקי. במבנה, שאינו מתפקד עוד כחמאם פעיל, מוצגת תכנית אור-קולית מרתקת, המספרת את קורותיה של עכו העתיקה מפי "הבלן האחרון".

 

מסגד אל-ג'זאר הוא המסגד החשוב, המפואר והנישא ביותר מבין שמונת המסגדים הפזורים ברחבי העיר העתיקה. כאן, סבורים המאמינים, נמצאת שערה מזקנו של הנביא מוחמד. זהו גם מקום קבורתם של אחמד אל-ג'זאר פחה ויורשו סולימאן פחה.

 

השוק הססגוני שבהמשך מהווה מוקד משיכה אולטימטיבי לכל הבאים בתוככי העיר: דגים ומיני מאפה, תמרוקים ותבלינים, בדים ונעליים, ירקות ופירות, צעצועים, כלי בית ומה לא. הוסיפו לכך מוכרי גלידות ומיצי רימונים ותפוזים, מסעדות מזרחיות מיתולוגיות - וקיבלתם שוק במיטבו.

  

כמסלול חלופי לטיול רגלי, אפשר גם להקיף את עכו על החומות, או לבחור בקטע החומה, שמתחיל במגדלור, חולף ליד כנסיית יוחנן הקדוש ומסתיים בירידה קצת פתלתלה לרציף הדייגים. כדאי לשבת בקפה-מסעדה שנמצא בקצה החומה, לצפות במים הרגועים, ללגום קפה טוב ולראות את הילדים בני המקום מדגימים את גבורתם בקפיצות נועזות מהחומה למים, לשמחת המטיילים. 


פורסם לראשונה 11/03/2013 18:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבזאר הטורקי בעכו העתיקה
צילום: אריאל הדרי
מומלצים