זנדברג ושפיר התפללו בכותל עם טליתות
שלוש ח"כיות הצטרפו למאבק "נשות הכותל" והתעמתו עם שוטרים בכניסה לרחבה. הן נכנסו לתפילה חרף ההתנגדות והפעם לא היו עצורות. המשטרה: "לא זיהו שהן חברות הכנסת". סתיו שפיר: "אני תומכת בנשות הכותל כשהן מתפללות"
נמשך המאבק להתפלל ברחבת הנשים בכותל המערבי והבוקר (ג') הוא קיבל חיזוק פרלמנטרי: חברות הכנסת תמר זנדברג (מרצ), סתיו שפיר (העבודה) ומיכל רוזין (מרצ) טוענות שעוכבו בכניסה לכותל כשביקשו להיכנס לתפילה עם טלית. השוטרים במקום דרשו מהן להשאיר את הטלית בחוץ כדי "למנוע הפרות סדר". שלוש חברות הכנסת נכנסו עם הטליתות למרות דרישת השוטרים.
ממשטרת מחוז ירושלים נמסר בתגובה שהשוטרים שנכחו במקום לא זיהו אותן כחברות כנסת, ובשל כך ביקשו מהן להוריד את הטליתות. לאחר שהן הזדהו בפני השוטרים, הן נכנסו פנימה עם הטליתות ללא הפרעה.
מאבק נשות הכותל - כתבות נוספות ב-ynet:
- עשר נשים נעצרו לאחר שהתפללו בכותל
- הצנחנים מתגייסים: יתפללו עם נשות הכותל
- למה אני מוכנה להיעצר כל חודש בכותל?
- נתניהו יוזם הקלות לנשים ולרפורמים בכותל
- עתירה לבג"ץ: שוויון לנשים ולרפורמים בכותל
בששת החודשים האחרונים נעצרו עשרות מנשות הכותל במהלך התפילות שלהן ובסיומן. הפעם, כנראה בשל השתתפות חברות הכנסת, לא נעצרה אף לא מתפללת אחת. זנדברג אמרה בתגובה שהפרשנות של הזרם הקיצוני לחוק המקומות הקדושים אינה מקובלת עליה ושהיא מסרבת להשאיר את הטלית בחוץ: "אני אישה חילונית אבל אני מזדהה עם המאבק של הנשים האלו לחופש ביטוי ודת".
ח"כ שפיר צייצה לאחר מכן בחשבון הטוויטר שלה: "אני מצטרפת לנשות הכותל, לתמוך בהן כשהן מתפללות בטליתות אל מול ההתנגדות החרדית בצד השני של הגדר ואיומי המשטרה".
מאבקן של "נשות הכותל" מעניין גם את הקהילה היהודית מחוץ לישראל, ולאחרונה פנה ראש הממשלה בנימין נתניהו ליו"ר הסוכנות נתן שרנסקי, בניסיון לגבש הסכם שיביא לקץ המחלוקת בנוגע לצביון הדתי של הכותל המערבי, מתוך שאיפה כי כל יהודי יוכל לבקר ולהתפלל בו על פי אמונתו.
בינואר הגיע המאבק גם לבית המשפט העליון. בעתירה שהוגשה לבג"ץ דרשו התנועה הרפורמית, תנועות נשים ותנועות פלורליסטיות שונות להפקיע את השליטה בכותל המערבי מידיו של רב הכותל, ולמתן ייצוג שוויוני בניהול האתר הקדוש לזרמים השונים ולקבוצות השונות, ובהן חילונים, רפורמים ונשים.
ח"כ שפיר הוסיפה בחשבון הפייסבוק שלה: "כבר 24 שנים שנשות הכותל מתפללות בראש חודש במקום הקדוש לכל העם היהודי, וכבר שנים שהן נעצרות רק משום שהן מבקשות להתפלל כדרכן. הבוקר, אחרי שבסוף השבוע הופצו בעיתונות החרדית כרוזי שנאה, הצטרפתי אליהן. בהתחלה ניסו למנוע מאיתנו להיכנס לרחבת הכותל בטענה שאנו מהוות הפרעה לסדר הציבורי. אבל אין שום דבר שמאה נשים חמושות בטלית לא יכולות לעשות".
Read this article in English