טירוף המכללות בפתח: 2 הסנט של פרשני ESPN
בשבוע הבא יתחיל טורניר כדורסל המכללות, ולקראת החגיגה דיברנו עם פרשני ESPN, ג'ו לונארדי וסת' גרינברג. הם מתייחסים לעונה שעברה על הקולג'ים, התחרותיות בצמרת – וגם על מכבי חיפה של האח בראד גרינברג
ברקטולוגיה. לא צריך תואר ד"ר כדי לעסוק בה, ואתה גם לא מגיע למי שמתמחה בה אם אתה חולה. ברקטולוגיה היא השיטה לחיזוי דירוג הנבחרות ותוצאות טורניר כדורסל המכללות – וטירוף אמיתי בארה"ב. לפעמים, הרבה יותר כיף לעסוק בניבוי הזה מאשר בספורט עצמו.
עוד בynet ספורט:
- צפו: הכדורגלן שהפסיד בהתערבות והתאפר
- בעיטת סיכום: המשדר שיסדר לכם את העונה
- בית"ר ירושלים שוב בצרות כלכליות
- נאדל מול פדרר ברבע גמר האינדיאן וולס
מי שנחשב לאיש שהמציא את המונח ומתמחה בו במיוחד הוא פרשן ESPN, ג'ו לונארדי, שיחד עם סת' גרינברג, פרשן נוסף של הערוץ שיעביר החל מהשבוע הבא בישראל את משחקי "מארס מדנס", ערך שיחת ועידה עם כלי תקשורת מכל העולם ובהם ynet ספורט. למה קוראים לטורניר המכללות "טירוף מארס", ישאל ודאי מי שלא מתמצא? ניתן ללונארדי להסביר בעצמו: "אני כבר שבועיים לא ישן ולא אוכל, אבל זה מרגש ואני כבר לא יכול לחכות".
הטורניר של השנה ייפתח ב-19 בחודש, ויינעל בתחילת אפריל עם הפיינל-פור באטלנטה. בשבוע הקרוב יסתיימו הטורנירים האזוריים וייקבעו סופית המכללות שישתתפו במסיבה.
כמעט כמו תמיד, דיוק של מייק ששבסקי נחשבת למועמדת רצינית, אבל לקראת המשחקים עצמם מי שמתבססת במקום הראשון בדירוג המומחים – בפעם הראשונה בהיסטוריה – היא מכללת גונזאגה, שגידלה את ג'ון סטוקטון וגם את ג'רמי פארגו, ונהנית מהשם החם ביותר במכללות, הפורוורד קלי אולייניק. היא מעולם לא הגיעה אפילו לפיינל-פור, אבל נהנית מעונת שיא שנותנת לה תקוות.
גרינברג התייחס לטענה שעונת המכללות הנוכחית חלשה במיוחד, וסובלת מהתקפות לא טובות ומנטישת השחקנים שעוברים שנה אחת בקולג' בדרך ל-NBA: "אני חושב שזו הייתה שנה ייחודית וטובה לכדורסל המכללות. יש מי שקורא לעובדה שקשה לקבוצות לנצח זו את זו 'בינוניות', אבל אני קורא לזה שוויוניות. הסקאוטינג אחרי שחקנים הפך למאוד מתוחכם, וההגנות שראינו השנה טובות כמו ההתקפות, זו הסיבה לירידה בקליעה.
גם העניין של השחקנים שעוזבים אחרי שנה משפיע על מעט קבוצות ולא מדובר בשחקנים רבים. אפשר לראות מכללות שבנו לאורך זמן קבוצות מעולות, כמו לואיוויל, מיאמי, קנזס, עם שחקנים רבים בשנתם הרביעית. גם אולייניק מגונזאגה הוא דוגמה טובה לשחקן כזה. הכדורסל לא בשפל".
לונארדי הוסיף: "יש המון קבוצות שמסוגלות לזכות השנה באליפות. אין הרבה הבדל בין הגדולות, ולאורך כל העונה אפשר היה לראות כמה הן צמודות".
מי שעברה השנה מהפכה רצינית היא קונטיקט, מכללה שקרובה היסטורית ללב הישראלי. אחרי 26 עונות בתפקיד, המאמן האגדי ג'ים קלהון עזב, ומי שמונה במקומו הוא קווין אולי, ששיחק כרכז בקונטיקט בימיו של דורון שפר בקבוצה. אבל זה לא היה השינוי היחיד. בגלל ההישגים האקדמיים הנמוכים של השחקנים בשנים האחרונות, הם נענשו בשלילת הזכות לשחק העונה על האליפות. ועדיין, גרינברג חושב שאולי הוציא את המיטב מהשחקנים.
גרינברג: "הוא צריך להיות מועמד למאמן השנה. אני מעריץ אותו. יש לו אופי ורמה. אני זוכר משחק אחד במיוחד, בו ניצחו את סירקיוז, שבסיום כל הקבוצה עמדה מאחוריו כשהתראיין. יש שם אווירה מיוחדת. הוא יצר קבוצה בדמותו".
ולסיום, איך אפשר בלי התייחסות של גרינברג לבראד גרינברג, אחיו שמוביל כיום את מכבי חיפה לעונה נהדרת בישראל: "אני שמח בשביל ה-MEAN GREEN, מכבי חיפה. לא נראה לי שאגיע בקרוב לישראל, הוא לא צריך שאני אפריע לו. הוא עושה עבודה פשוט מדהימה שם".