חולדאי על האסון: "לא היה צריך לבטל המרוץ"
ראש העיר תל-אביב אמר ל-ynet, בעקבות האסון שבו נהרג אחד הרצים במרתון כי המרוץ היה מאורגן להפליא. "בכל מירוץ כזה יש נפגעים", הוא אמר. רופא שטיפל בנפגעים: "התנאים לא היו אמורים להיות כל כך קשים"
בעקבות האסון במרתון תל-אביב, שבו נהרג אחד הרצים ו-12 נפגעו באורח קשה, אמר הבוקר (יום ו') ראש העיר תל-אביב, רון חולדאי, ל-ynet כי העירייה קיבלה את כל האישורים לקיים את הריצה ל-21 ק"מ. "אני לא חושב שהיה נכון לבטל", הוא אמר.
חולדאי - בהתייחסות הראשונה לאסון - אמר: "זה מצער וכואב. הכול נעשה בתיאום עם משרד הבריאות. מצער מאוד שאנשים נקלעו למצוקות. דברים צריכים להיחקר עד תום. אבל עוד לא היה מרתון בלי נפגעים, כשיש מרתון כל כך גדול".
ראש העיר תל-אביב התייחס לביטול המרתון ולקיום חצי המרתון והריצות למרחקים קצרים יותר: "אני עוד לא יודע מה בדיוק קורה. אנחנו לא חילקנו את הימים. השארנו את המרתון עד 22 קילומטר. את המרתון הגדול העברנו. לבטל זה אומר לבטל את הכל, ואי אפשר היה לעשות יותר מרתון. בשבוע הבא ברק אובמה נמצא".
הוא שיבח את פעולת העיריה: "זה לא נעים מה שקרה. עיריית תל אביב עשתה עבודה יוצאת מן הכלל כדי לאפשר לרצים להשתתף במרוץ. המרוץ היה מאורגן להפליא, וזכה לשבחים רבים מצד הרצים. אני כרגע בא משם, ואנשים באו ללחוץ לי את היד".
"התנאים לא היו אמורים להיות כל כך קשים"
פרופ' פיני הלפרין, מנהל המרכז לרפואה דחופה במרכז הרפואי איכילוב אשר טיפל בנפגעים באוהל שהקימו בשטח, אמר ל-ynet: "זה היה תסריט ידוע מראש, ידענו שיהיה חם, לכן נערכו דיונים עם עיריית תל אביב ומשרד הבריאות ובהתייעצות עם מיטב הפיזיולוגים והרופאים שעוסקים בתחום בארץ, ההחלטה לבסוף הייתה שהמרתון המלא יבוטל והמקצים האחרים ייצאו מוקדם יותר". הוא סיפר: "כולנו חששנו, מצד שני התנאים לא היו אמורים להיות כל כך קשים לרצים בריצות הקצרות. אני חושב שהשילוב הפעם של חום שעלה בבת אחת בסביבות השעה 7
בבוקר יחד עם הפסקת הרוח ועליית הלחות, יצרו תנאים קשים ביותר".
הלפרין אמר כי בשלב שבו התברר מספר הנפגעים הגבוה, המליצו הוא ואנשיו למארגני האירוע לבטל את מקצה חצי המרתון, ו"למעשה להפסיק את כל המרוצים, להעביר את כל הרצים להליכה ולהתיז עליהם מים קרים. זה מה שבוצע".
עשרות הרצים שנפגעו קשה פונו לאוהל בנקודת הזינוק במרתון, שם קיבלו טיפול ראשוני. מזג האוויר השרבי נתן אותותיו כבר בתחילת המרוץ. בתחזית צפו כי טמפרטורות המקסימום בתל-אביב יגיעו ל-36 מעלות וישרור עומס חום בינוני עד כבד. משום כך נדחה המרתון באורכו המלא לשבוע הבא, אך העירייה ומארגני התחרות איפשרו את הריצה במסלולים הקצרים יותר.
זכי הלר, דובר מד"א, אמר לצוותי התקשורת במקום כי לקראת השעה 08:00 כבר החלו
הצוותים לטפל ברצים שהתעלפו וחמישה רצים הוגדרו במצב קשה, אחד מהם אף קשה ביותר. "כולם צעירים, בשנות ה-30 שסובלים ממכות חום", אמר. החמישה נזקקו לפעולות הנשמה ואחד מהם אף לפעולות החייאה. "כל הנפגעים הועברו לבתי החולים תל השומר, וולפסון ואיכילוב". הוא סיפר כי בכל שנה הצוותים ערוכים, אך "השנה המקרים קשים מאוד. משעות הבוקר טיפלנו בשטח המרתון ובמסלולים טיפלנו ביותר מ-50 אנשים, כולם סובלים מהתייבשויות, מכות חום והתעלפויות".