שתף קטע נבחר

 

משחק אש: קרואטיה וסרביה - הרבה יותר מכדורגל

היסטוריה של שנאה תתנקז מחר באצטדיון בזאגרב, כשנבחרות הכדורגל של קרואטיה וסרביה ייפגשו לראשונה מאז המלחמה ופירוק יוגולסביה במסגרת מוקדמות מונדיאל 2014 בברזיל

השרב שמצפה לנבחרת פורטוגל בר"ג מחר אפילו לא קרוב לחום הבוער שיציף בשישי בערב את האצטדיון בזאגרב. בפעם הראשונה מאז המלחמה ופירוק יוגוסלביה יתמודדו ביניהן נבחרות הכדורגל של קרואטיה וסרביה , ואם מפגשים קודמים בענפים אחרים הם מדד כלשהו, הפוטנציאל של המשחק נפיץ. בתקשורת האזורית כבר קוראים לקרב הזה "משחק העשור".

 

ynet ספורט מכין אתכם לקראת ישראל - פורטוגל:

 

לא פלא שמשחק כזה מעולם לא נערך. השתיים מעולם לא הוגרלו זו מול זו, ואופציה של משחק ידידות לא ממש עמדה על הפרק. זה לא שהמדינות במצב מלחמה, רחוק מכך, אבל השילוב של השנאה הישנה לצד האמוציות של הכדורגל נראה מסוכן.

 

אבוקות ומהומה ביציע אוהדי נבחרת סרביה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
אבוקות ומהומה ביציע אוהדי נבחרת סרביה(צילום: gettyimages)

 

שמח גם ביציעים של אוהדי נבחרת קרואטיה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
שמח גם ביציעים של אוהדי נבחרת קרואטיה(צילום: gettyimages)

 

החששות היו כל כך גדולים מהרגע שנקבע ששתיהן ישחקו באותו בית, עד שנקבע מראש על ידי ההתאחדויות כי אוהדים אורחים לא יורשו להיכנס לאצטדיון בשני המקרים, כך שכל 34 אלף המקומות באצטדיון מקסימיר ימולאו מחר על ידי אוהדים קרואטים נלהבים, שגמרו את מלאי הכרטיסים מספר שעות אחרי שהועמדו למכירה.

 

חשש שהמשחק יופסק

אבל אם אתם חושבים שזה ימנע בעיות, אתם טועים. המשטרה המקומית כבר הזהירה כי קריאות אנטי סרביות מצד הקהל יביאו להפסקת המשחק, ומעבר לכך, האבטחה בגבולות ובתוך העיר עצמה תתוגבר כדי למנוע ניסיונות של אוהדים סרבים להגיע למשחק. נשיא ההתאחדות הקרואטית, כוכב העבר דאבור שוקר, אפילו יצא בפנייה לקהל לא לשרוק בוז בהמנון הסרבי.

 

אוהדי קרואטיה. הולכת להיות אווירה לוהטת בזאגרב (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
אוהדי קרואטיה. הולכת להיות אווירה לוהטת בזאגרב(צילום: gettyimages)

 

האוהדים הסרבים בתצוגת עידוד לאומנית. מי תעפיל לברזיל? (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
האוהדים הסרבים בתצוגת עידוד לאומנית. מי תעפיל לברזיל?(צילום: gettyimages)

 

כאמור, הדבר המדאיג הוא התנהגות הקהל במפגשי עבר בענפים שונים. במפגש גביע דייויס בספליט ב-2010, האוהדים הקרואטים קראו "להרוג את הסרבי" לעבר נובאק ג'וקוביץ', סירבו לעמוד בהמנון וקיללו את האורחים. עוד לפני כן, נרשמו באליפות אוסטרליה הפתוחה עימותים אלימים בין עשרות אוהדים סרבים וקרואטים מחוץ למשחקים.

 

ב-2003, כשסרביה עדיין הייתה מצוותת למונטנגרו, הנבחרת המשותפת ניצחה את קרואטיה בגמר אליפות אירופה בכדורמים, מה שעורר מהומות ענק, במהלכן אוהדים סרבים תקפו את שגרירות קרואטיה. וכל זה עוד לפני משחק הכדורגל הראשון בין המדינות – שם הקהל עצבני הרבה יותר.

 

אוהדים סרבים בעימות עם אוהדים קרואטים (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
אוהדים סרבים בעימות עם אוהדים קרואטים(צילום: gettyimages)

 

אבל אפשר גם אחרת. במרכז ההגנה משני הצדדים יעמדו דיאן לוברן (קרואטיה) ומילאן בישבאץ (סרביה), שמשתפים פעולה בליון. בישבאץ סיפר לקראת המשחק: "אנחנו חברים טובים. הוא עזר לי להתאקלם והמשפחות שלנו מרבות להיפגש". לוברן: "שנינו מהבלקן, ואנשים משם מאוד אמוציונאליים בנוגע לכדורגל". ובכל זאת, בישבאץ סיכם: "זה משחק ענק, והוא שווה יותר משלוש נקודות".

 

מבחינה מקצועית, זו ההזדמנות האחרונה של סרביה. הבית היה אמור להיות פתוח מאוד, אבל כבר בשלב מוקדם בלגיה וקרואטיה ברחו לשאר הנבחרות. ניצחון קרואטי יפתח פער של תשע נקודות על סרביה, ומשם כבר יהיה קשה לה לחזור. אבל מול נבחרת מעולה, במשחק חוץ ונגד עשרות אלפי אוהדים זועמים – זה לא הולך להיות פשוט עבור הסרבים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
אוהדי נבחרת סרביה
צילום: gettyimages
מומלצים