הקאמבק לטורקיה? סוכני הנסיעות מחממים מנועים
הפיוס בין ישראל וטורקיה גרם לסוכני הנסיעות להוציא מהבוידעם את חבילות הנופש שאוחסנו. אז כמה תעלה לכם חופשה הקיץ ב'ארץ הקלאבים' והאם הישראלים מתכוונים לחזור? בדקנו
כמה דקות לאחר שפורסם אתמול (ו') כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התנצל בפני עמיתו הטורקי, ארדואן, על אירועי המרמרה והשניים החליטו לנרמל את היחסים בין שתי המדינות, החלו סיטונאי תיירות לרקום תכניות להשיב את הקהל הישראלי לכפרי הנופש המפוארים בטורקיה.
עוד על ישראל ונופש בטורקיה:
- טורקיה: "מקווים שהישראלים יחזרו בהמוניהם"
- הכל כלול ישראלי: הנופש שיחליף את טורקיה?
- הישראלים נמנעים מטורקיה, אך הטיסות ממשיכות
-
זינוק של כ-30% בקו לאיסטנבול לעומת 2012
כזכור, עד לפני 5 שנים היתה טורקיה יעד הנופש מספר 1 של הציבור הישראלי ובשנת 2008 ביקרו בה 560 אלף תיירים מישראל, מרביתם
ביעדי הנופש של אנטליה.
בשנת 2009 כבר החלה הירידה במספר כניסות הישראלים לטורקיה והיא הסתיימה עם 311 אלף תיירים מארץ הקודש ואילו השנה האחרונה, 2012, הסתיימה עם 87 אלף תיירים מישראל, שרובם מהמיגזר הערבי. עם זאת, ישנם גם אנשי עסקים שטסו ל"ארץ הקלאבים", ולמרות החרם הגדול המשיכו לעשות עסקים עם הטורקים.
מחירים אטרקטיביים לא יעצרו את הציבור הישראלי
מי שהצליחה לפרוח בכל אותה תקופה של החרם, היתה דווקא חברת התעופה טורקיש איירליינס. זו הוכיחה כי שירות טוב, ובעיקר מחירים אטרקטיביים, לא יעצרו את הציבור הישראלי וגם לא תיירים שמגיעים לישראל מרחבי העולם.
חברת התעופה הטורקית, שלפני כמה שנים ביצעה כ-3 טיסות יומיות בין תל אביב לאיסטנבול, היא כיום חברת התעופה הפעילה ביותר בקו מישראל, אחרי אל על, ומפעילה בין 7-6 טיסות יומיות. זאת כאשר מרבית נוסעיה אינם עוצרים בטורקיה, אלא משתמשים בשרותיה ליעדי המשך במזרח הרחוק, באירופה ובצפון אמריקה.
בחודש האחרון, פברואר, כשחברות תעופה רבות הציגו ירידה במספר הנוסעים בקו לישראל, הצביעו הנתונים כי החברה הטורקית הגדילה את מספר הנוסעים שלה ב-38 אחוזים.
"לקראת הקיץ יהיו הרבה טיסות לאזורי הנופש של טורקיה"
כמה דקות לאחר שנודע על הפיוס בין שתי המדינות, אמר ל-ynet איזי מאדם, מנכ"ל חברת איזי טרוואל, יליד טורקיה ובמשך שנים ממובילי הקשרים התיירותיים בין שתי המדינות, כי במשך תקופת החרם על יעדי הנופש הטורקיים, שהובל על ידי ועדי העובדים במשק, המשיכו אנשי עסקים לטוס לאיסטנבול ובני המגזר הערבי המשיכו לצאת לנופש באנטליה.
"אני מעריך שלקראת הקיץ יהיו הרבה טיסות לאזורי הנופש של טורקיה, בעיקר לאנטליה", אמר מאדם." הישראלים כל הזמן רצו לחזור, אבל היה לחץ חברתי והחרם של ועדי העובדים עשה את שלו.
"אני לא יודע אם ועדי העובדים יישנו את התכניות שלהם לקיץ, כי רוב הוועדים כבר עשו תכניות, אבל אני יודע שיהיה ביקוש מהקהל הישראלי כי רבים פשוט המתינו שהמצב ישתפר כדי לשוב לשם. כבר בתחילת השבוע נבדוק אפשרות לתיגבור של טיסות מיד לאחר חג הפסח".
מחירי הנופש בטורקיה התייקרו בצורה משמעותית
לדבריו, בשנים שהקהל הישראלי הדיר את רגליו מטורקיה, נבנו במדינה הרבה בתי מלון חדשים שהישראלים לא מכירים. "מדובר במלונות מפוארים כמו אלה שהקהל שלנו הורגל לו במשך כל השנים, עם מיטב השירות וה'כל כלול' ברמות שלא רואים ביעדים אחרים.
"מה שכן, הבעיה היום עם טורקיה היא שהתיירות העולמית לשם הולכת וגדלה כל השנים והמחירים של הנופש שם התייקרו בצורה משמעותית. אנחנו נצטרך להתמודד מול המלונאים באנטליה בכדי לקבל מחירים שיהיו אטרקטיביים, מחד, וגם להסביר לישראלים שטורקיה היא כבר לא יעד זול. היא נותנת תמורה טובה מאד בעד הכסף, אבל זה לא יהיה כל כך זול כמו בעבר, והאתגר של סיטונאי התיירות יהיה להשיג דילים טובים בכדי להחזיר לשם את הישראלים," הוסיף מאדם.
יצוין כי למרות הצניחה במספר התיירים שהגיעו לטורקיה מישראל, התיירות העולמית מדינה המשיכה לגדול, ובשנת 2012 הגיעו לטורקיה מעל 31 מיליון תיירים. זאת לעומת 27 מיליון תיירים בשנת 2008 - שנת השיא בכניסות ישראלים.
ומי שלא רוצה להמתין עד הקיץ יוכל למצוא, כבר עכשיו, באתרי האינטרנט של סיטונאי התיירות בישראל חבילות לאנטליה לחג הפסח. לדוגמא: טיסה ביום ראשון הקרוב וארבעה לילות על בסיס חצי פנסיון במלון 4 כוכבים במחיר של 554 דולר, או חבילה למלון ברמה של חמישה כוכבים דה לוקס על בסיס הכל כלול, לאותם תאריכים, במחיר של 617 דולרים לאדם בחדר זוגי.
אז מה אתם חושבים: את הקיץ הזה תעבירו בטורקיה? טקבקו לנו!