שרת הבריאות תבחן איסור תרומות דם להומואים
משרד הבריאות, בראשות השרה יעל גרמן, יבחן את שינוי הסעיף האוסר על גברים שקיימו יחסי מין עם גברים לתרום דם, מחשש להדבקה ב-HIV. נכון להיום אסורה תרומת דם מהומוסקסואלים
האם בקרוב יותר להומואים לתרום דם? שרת הבריאות, ח"כ יעל גרמן, ביקשה מהדרג המקצועי במשרד הבריאות, לבחון מדחש את התשאול הנדרש בטופס "שאלון תורם דם", תוך שימת דגש על בחינת השאלה אודות קיום יחסי מין בין גברים מאז 1977.
לאחר החג תתכנס הוועדה המייעצת לרפואת עירויים לדיון בנושא. הוועדה תזמן את הגורמים המקצועיים הנוגעים בדבר וכן את ראשי הקהילה ההומו-לסבית במטרה לשמוע את עמדתם וכן לבחון במידת האפשר את שינוי הסעיף.
עוד כתבות בנושא תרומות דם:
- ח"כ מיכאלי לליצמן: "אפשר להומואים לתרום דם"
- בריטניה: גם הומואים יוכלו לתרום דם. ומה אצלנו?
- מד"א חושף: איזו עיר בארץ שיאנית בתרומות דם?
בישראל אוסרים שירותי הדם של מגן דוד אדום על גברים המקיימים יחסי מין עם גברים לתרום דם, זאת בשל שיעור ההדבקה הגבוה בנגיף ה-HIV בקרב קהילה זו.
"לקיום יחסי מין עם גברים סיכון גבוה יותר למחלות שעלולות לעבור בדם כמו איידס והפטיטיס", אומרת ל-ynet פרופ' אילת שנער, מנהלת שרותי הדם של מד"א, "אנו מבקשים לשמור על בריאותם לא רק של תורמי הדם, אלא ובעיקר של מקבלי הדם. הועדה המייעצת למשרד הבריאות דנה בנושא מעת לעת, ותתכנס שוב לאחר החג".
בשנות השמונים שירותי הדם במדינות רבות אסרו על גברים שקיימו יחסי מין אוראליים או אנאליים לתרום דם. מנגד, מספר מדינות מצומצם התירו לאלה לתרום דם מספר חודשים לאחר קיום יחסי המין האחרונים. כך למשל, התירה דרום אפריקה להומואים לתרום דם חצי שנה לאחר המגע המיני האחרון, אוסטרליה שוודיה ויפן - 12 חודשים וניו זילנד - 5 שנים לאחר המגע המיני האחרון בין גברים.
השינוי במדיניות מדינות רבות נובע לא רק בשל הרצון להעלות את מיפלס תרומות הדם, אלא גם בזכות ההתקדמות בשיטות הבדיקה המעבדתיות, המפחיתות משמעותית את הסיכוי להעברת נגיף ה-HIV במנות הדם לרמה כמעט אפסית.
לאחרונה הודיעה בריטניה כי תשקול לאפשר להומואים לתרום דם, זאת בעקבות מחקר חדש שגילה כי הומואים בבריטניה תורמים דם ממילא, חרף האיסור. יש לציין כי בישראל מנות הדם הנתרמות מהומואים המצהירים על נטייתם המינית, מושמדות.
האם משרד הבריאות יתיר תרומות דם מהומואים?
צילום: AFP
מומלצים