שתף קטע נבחר

 
צילום: חגי לפלר

לא המכביסט האחרון, המכביסט החדש

מכבי ת"א בכדורסל צריכה לצאת לדרך חדשה של התנהלות וגישה, ולהתבסס על המאמן שלה - דייויד בלאט, הדמות הכי חיובית כיום בספורט הישראלי. וגם: עבור מי נערך טורניר יורו הצעירות ולמה צריך להפסיק להתייחס לארקדי גאידמק? שרון דוידוביץ' מנקה מדפים ספורטיביים לקראת פסח

ביום שהמנהל של האינטרנט יחליט לשים את הערך "מכביזם" בוויקיפדיה, יהיה כתוב בערך כך: "ווינריות, שאיפה בלתי פוסקת ובלתי מידתית להישגים, רצון בלתי נגמר להגיע כמה שיותר גבוה, כמה שיותר רחוק, כמה שיותר טוב. שנאה תהומית להפסדים, לדרוס כל דבר שזז, לנצח בכל מחיר ספורטיבי. בכל מחיר!".

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

זו ההגדרה שהובילה את מכבי ת"א בכדורסל במשך שנים אל לב הקונצנזוס הישראלי. אבל הזמנים השתנו, המצלמות במגרש התרבו ופתאום הזלזול ביריבים, חוסר היכולת להתמודד עם הפסד והניצחון בכל מחיר, הציגו את הצהובים באור אחר. אנטגוניזם כללי שאופף את המועדון.

 

אוהדי מכבי ת"א. אנטגוניזם אופף את המועדון (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
אוהדי מכבי ת"א. אנטגוניזם אופף את המועדון(צילום: ראובן שוורץ)

 

פתאום הויכוחים הבלתי נגמרים של שמעון מזרחי עם השופטים הפכו למיותרים וקטנוניים, הזלזול של פיני גרשון ביריבים הפך לילדותי ו"קהל הרולקסים" שעוזב דקות לפני הסיום רק בגלל שהקבוצה מפסידה, הפכו את המושג "מכביזם" למילת גנאי.

 

אבל המושג הזה, אשר טומן בחובו גם אינספור דברים חיוביים, לא צריך למות. רק לקום לתחייה מחדש, בווריאציה שונה, דרך איש אחד - דייויד בלאט.

 

דייויד בלאט. מעורר מחדש את המכביזם (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
דייויד בלאט. מעורר מחדש את המכביזם(צילום: אורן אהרוני)

 

יש שיאמרו שמאמן מכבי ת"א שוגה לעיתים בהתנהלות שלו מול ההנהלה או השחקנים, שהוא יכול להיות חם מזג. שהטיפול שלו בפרשת גיא פניני, היה שגוי. תמיד יקומו אלה שיחפשו בפינות וידקדקו. בסופו של דבר, בשורה התחתונה, דייויד בלאט הוא, נכון להיום, הדמות הספורטיבית הכי חיובית שיש לנו.

 

חוגגים פסח ב-ynet ספורט:

 

זה מתבטא בהצלחות המקצועיות, כמו זו האחרונה והשיבה מהקבר בשלב הטופ 16 ביורוליג, אבל בעיקר מתבטא בשקט שהוא משרה. בהתנהגות מעוררת הכבוד לאחר ניצחונות, במיוחד לאחר הפסדים.

 

צפו במכבי ת"א חוזרת לחיים ביוון    (ערוץ 10)

צפו במכבי ת"א חוזרת לחיים ביוון    (ערוץ 10)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כשכלי תקשורת מסוים קרא לו "להתפטר" בכותרת ראשית, לא פרשנות או דעה - כותרת חדשותית נטו - בלאט לא נגרר. הוא לא ירד נמוך, לא התנקם בתקשורת שירדה עליו קשות, לא החרים אף אחד. המשיך באותו קו, באותה דרך.

 

ואולי המהפכה האמיתית התרחשה כשבלאט הצליח לשכנע את המערכת לשנות קונספציה. להסביר לה כי לא נורא להפסיד משחק ליגה. לא יקרה כלום אם המכביזם, אותה מילה ענקית שמתנוססת מעל היכל נוקיה (בימים שאין שם גמר "דה וויס"), לא תעמוד בהגדרה המקורית שלה. דייויד בלאט הוא לא המכביסט האחרון, הוא המכביסט החדש.

 

היקמן, אוחיון ופניני. הפסד? לא קרה כלום (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
היקמן, אוחיון ופניני. הפסד? לא קרה כלום(צילום: ראובן שוורץ)

 

של מי הטורניר הזה?

הטקסט הזה כבר היה מוכן בסוף השבוע. מילות חמות של פרגון ואהבה להתאחדות לכדורגל. כן, כן. לאבי לוזון, לאורי שילה, לגוף הכי מושמץ במדינה. בערך. בכל זאת, אצטדיון מלא בר"ג, מחמאות על תוכנית ההסעות מאצטדיון המושבה למשחק מול פורטוגל והכי חשוב - למעלה מ-18 אלף צופים לשני משחקי הידידות של ישראל הצעירה מול הולנד וגרמניה.

 

הרי החשש הכי גדול כאן הוא מיציעים ריקים בקיץ הקרוב, התבזות מול אירופה והוכחה שאולי אנחנו לא באמת אוהבים כדורגל. אבל איכשהו לוזון עשה את זה, האצטדיונים היו כמעט מלאים. שאפו. אולי זה לא הטורניר הכי חשוב, לא הכי מפואר, אבל בהתאחדות עובדים יומם וליל כדי להפוך אותו לאירוע שיביא גאווה ואולי יפתח צוהר לאירוח טורנירים יותר גדולים. לא חשובה המטרה, חשובה העשייה.

 

הנבחרת הצעירה חוגגת מול גרמניה. חשובה העשייה - לא המטרה (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
הנבחרת הצעירה חוגגת מול גרמניה. חשובה העשייה - לא המטרה(צילום: ראובן שוורץ)

 

אבל אז שומעים את הסיפור של א' (שמו שמור במערכת. בכספת. עם קוד מסובך לאללה), שנכח אמש בבלומפילד: "תורים ארוכים להשגת הכרטיסים חינם שחולקו קידמו את הבאים. מאבטח בודד החל לפתע לחלק כרטיסים. ניצלנו את "השכונה" כדי לחסוך מעצמנו את התור ונדחקנו עם עוד מאות עד התור הבא - הכניסה לאצטדיון.

 

עברנו תור ארוך נוסף, כדי להגיע לתור שלישי. הכניסה למתחם האצטדיון עצמו. מעט מדי שערים היו פתוחים ומאות נדחקו אחד בשני. שערים 2-3 היו מפוצצים לגמרי, 4-5 ריקים ורבים מהצופים שהגיעו נותרו לעמוד כי לא היה היכן לשבת. רק 25 דקות מהפתיחה, כשאותם שערים סוף סוף נפתחו, כל הבאים הצליחו להיכנס, להתיישב כמו בני אדם, ולראות כדורגל. ואז גם גולסה כבש".

 

אבי לוזון. נכשל במבחן האחרון (עוז מועלם) (עוז מועלם)
אבי לוזון. נכשל במבחן האחרון(עוז מועלם)

 

בזמן שהנבחרת של גיא לוזון עוד עמדה במשימה והתכוננה כראוי לקראת היורו, המבחן האמיתי האחרון של ההתאחדות הפך לכישלון.

 

ואז האסימון נפל - ההתאחדות מקיימת את האירוע הזה לא בשבילנו. לא בשביל אוהדי הכדורגל. היא עושה את זה בשביל עצמה. כדי לסמן וי, להראות לכולם שהיא יכולה לעשות מה שכולם כל כך סקפטיים לגביו. כי היחס לאוהד הפשוט, כמו ביותר מדי פעולות של ההתאחדות, הוא פשוט מחפיר. שאפו, לוזון.

 

גאידמק. תלבושת הזברה מבלבלת (צילום: חיים צח) (צילום: חיים צח)
גאידמק. תלבושת הזברה מבלבלת(צילום: חיים צח)

 

הזברה ארקדי

בבוקר יום א' ארקדי גאידמק נכנס להקפאה. בבוקר יום ב' הוא נזכר שמשעמם לו וחזר למרכז הבמה. בבוקר יום ג' הוא רכש כמה צ'צ'נים וניסה לעשות מהפכה. בבוקר יום ד' הבטיח כי לעולם לא יעזוב את בית"ר י-ם. בבוקר

יום ה' ספג כמה קללות והפגנות. בבוקר יום ו' הסכים ברצון למכור את המועדון לכל רוכש שלא יבוא. בבוקר יום ש' הוא הודיע - "אני רוצה לעזוב את בית"ר".

 

הבעלים של בית"ר ירושלים הוא אישיות הספורט הכי מאוסה בשנים האחרונות. אדם לא אמין, אינטרסנט שפועל ממניעים אישיים וצרים בלבד. יעשה טוב כבודו אם יפסיק עם תלבושת הזברה המבלבלת, ילבש פיג'מה, ינוח בביתו ויעזוב את בית"ר, ואותנו, בשקט.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים