שתף קטע נבחר

 

תיעוד בצבע: מחנה הריכוז דכאו לאחר השחרור

68 שנים לאחר תום מלחמת העולם השנייה פורסמו תמונות וסרטון של האסירים שנותרו בחיים. מומחה: התמונות אותנטיות

כמעט 70 שנה אחרי תום מלחמת העולם השנייה נמשכת חשיפה של תיעוד הזוועה הנאצית. האתר Vintage Everyday חשף היום (ג') תמונות וקטע וידאו שמתעדים את מחנה הריכוז דכאו שבגרמניה לאחר השחרור על ידי בעלות הברית. בעיקר מדובר בתמונות ניצולים, אך גם ביניהן גם תמונה של חיילים אמריקנים במחנה ושל עגלת גופות.

 

דכאו שוחרר על ידי כוחות אמריקנים ב-29 באפריל 1945. התמונות הועלו לאתר, שלא פירט את מקורן או את המועד המדויק שבו צולמו. בהמשך פורסמו התמונות גם באתר ה"דיילי מייל", שציטט חוקר שאישר כי על פי תיעוד אחר של דכאו - אכן מדובר בתמונות שצולמו לאחר שחרור המחנה: "ברקע התמונות ניתן לראות דגלי צרפת ויוגוסלביה, וסביר מאוד שהנאצים לא היו מאפשרים תליית דגלים של מדינות אחרות. התמונות דומות לתמונות אחרות שצולמו על ידי הכוחות האמריקנים אחרי שחרור דכאו".

 

 








 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

דכאו היה מחנה הריכוז הראשון שבנה המשטר הנאצי במרס 1933, חודשיים בלבד אחרי עלייתו לשלטון בגרמניה. עד סוף אותה שנה כבר היו כלואים בו כ-4,800 פעילים פוליטיים - רובם קומוניסטים וסוציאל דמוקרטים. לאורך 12 השנים הבאות נאסרו בו אוכלוסיות רבות שהוגדרו "בלתי רצויות", כצוענים, הומוסקסואלים, עדי יהוה, עבריינים ובעיקר יהודים. דכאו הפך למודל שלפיו נבנו אלפי מחנות ריכוז נוספים בגרמניה, ששיעתקו את המבנה שלו ואת סדר היום שהונהג בו.

 

כל האסירים בדכאו הועבדו בפרך, במחנה עצמו וב-36 מחנות-משנה - הן עבור המדינה והן עבור חברות פרטיות ששכרו את האסירים תמורת תשלום יומי לס"ס. מבין 206 אלף האסירים שהובאו לדכאו מתו במקום לפחות 32 אלף, אך ודאי שאלפים נוספים נספו בצעדות המוות, בניסויים הרפואיים ועוד, אך לא היו רשומים כאסירים במקום. כאשר הצבא האמריקני נכנס למחנה, נמצאו בו 60 אלף אסירים תשושים וחולים, כשליש מהם יהודים. 36 מבין 40 אנשי הס"ס מסגל המחנה שהועמדו לדין, הוצאו להורג.

 

לאורך כל השנה האחרונה נמצאו בכמה מקרים תמונות וסרטונים מתקופת מלחמת העולם השנייה - חלקם נדירים ובצבע. באוקטובר האחרון נחשפו תמונות של הצלם הוגו ייגר, שקיבל מהמשטר הנאצי גישה יוצאת דופן הן לבכירי המפלגה והן לגטאות שבהם נכלאו היהודים בחלקה הראשון של המלחמה. לפני כשנה נחשפו אלבומים של חיילי ורמאכט, שתיעדו חיי יהודים באזורים הכבושים.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים