שתף קטע נבחר

 
עמיר פלג

המורה של המדינה

מאמן הנבחרת הצעירה מתלבש יפה, לומד אנגלית עם שחקניו ומכוון לקריירה בינלאומית. אבל במגרש הוא עדיין מקלל בעברית. ומה עושים קותי סבג ואייל גולן באצטדיון ר"ג? פלג בחמישי

המחנך

גיא לוזון חוזר לעצמו

 

קריירת האימון של גיא לוזון, איך נתבטא בעדינות, לא הצטיינה בגינונים ג'נטלמניים. כיאה לסביבה שבה גדל, גם הפתיל שלו לא היה ארוך במיוחד ושופטים שהרגיזו אותו קיבלו ממנו משוב מיידי, לאו דווקא בכתב. בעצם לא רק שופטים. פעם, כשקבוצת הנוער של מכבי פ"ת הפסידה 4:2 למכבי חיפה, גיא (המאמן) רדף אחרי שחקן נוער חיפאי וניסה לבעוט בו. מאמן היריבה, רוני לוי, אמר אז: "אני הרבה שנים בכדורגל ולא זוכר התנהגות פרובוקטיבית כזו של מאמן. הוא קילל והתגרה בשחקנים שלנו ועשה קולות של חיות".

 

ידיעות כדורסל ב-ynet ספורט:

 

והיו לו, ללוזון הצעיר, עוד מעידות. כמו למשל ההתבטאות ההיא נגד עיתונאים שביקרו את עבודתו כשאימן בהפועל ת"א. "האשכנזים האלה מתים", אמר אז גיא בסגנונו הייחודי. "לאט־לאט נהרוג אותם".

 

לוזון. קריירה של לא מעט מעידות  (איור: אופיר בגון ) (איור: אופיר בגון )
לוזון. קריירה של לא מעט מעידות (איור: אופיר בגון )

 

מאז חלפו כמה שנים, והיום, בזכות כישוריו ודמותו החינוכית, הוא מאמן את הנבחרת הצעירה של ישראל. במוצאי החג אפילו שודרה כתבה עליו בערוץ 2, לקראת היורו עד גיל 21 שקיבל במתנה מדוד אבי. בין היתר ראו שם את שחקני הנבחרת שלו מקבלים שיעורים באנגלית, ורעייתו של גיא סיפרה שגם הוא עצמו שיפר מאוד את האנגלית שלו. מכוון לאירופה.

 

ולא רק בלימוד שפות הוא מקפיד, אלא גם בלבוש. המאמן שהגיע פעם למשחק של הפועל ת"א בג'ינס בלוי ובטי־שירט עם שם המותג "דה פוטה מאדרה" (חפשו במילון ספרדי־עברי), מתייצב היום למשחקי הנבחרת כמו לקונצרט, בחליפה אלגנטית ובעניבה תואמת. התבגר!

 

לוזון. השתלח בשופט הרביעי במשחק מול גרמניה  (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
לוזון. השתלח בשופט הרביעי במשחק מול גרמניה (צילום: ראובן שוורץ)

 

ככה לפחות חשבתי עד שהגיע משחק המבחן מול גרמניה הצעירה השבוע בבלומפילד. בדקה ה־26 מואנס דאבור כבש בנגיחה לישראל, הקוון הבלגי הרים דגל לנבדל, ומיד אחר כך המצלמה התבייתה על גיא לוזון. מאמן הנבחרת המעונב שלנו ניגש לעבר השופט הרביעי, בתנועות ידיים של ערס מצוי, סינן כמה מילות ביקורת, וקינח בביטוי: "ססססאמא שלו!"

 

ידיעות כדורגל ב-ynet ספורט:

 

אז אני יודע שה"סססס" נשמע לכם כמו נחש, אבל הפעם, לדעתי, הוא דווקא לא עשה קולות של חיות.

 

האובייקטיבים

אתר ההתאחדות מדווח מהשטח

 

זוכרים את השער הראשון של פורטוגל ואת השלישי של ישראל בשישי שעבר ברמת־גן? כדור קרן מימין, השוער חולם, שחקן מתרומם ונוגח פנימה. נראה לכם אותו גול בדיוק? לא לפי אתר ההתאחדות לכדורגל, שמזכיר באובייקטיביות שלו את ביטאון מפלגת השלטון הסורית "תשרין".

 

גרשון. "עלה נהדר לכדור קרן"  (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
גרשון. "עלה נהדר לכדור קרן" (צילום: ראובן שוורץ)

 

על ה־0:1 לפורטוגל בדקה השנייה נכתב שם: "כדור קרן ננגח על ידי ברונו אלבש, 1:0", אבל על ה־1:3 שלנו בדקה ה־70 הם כתבו: "רמי גרשון עולה נהדר לכדור קרן וקובע 1:3 מדהים". אצל הבלם הפורטוגלי הכדור בסך הכל ננגח, המגן הישראלי התרומם נהדר והדהים.

 

גם שני השערים האחרים שלנו באותו משחק זכו לשמות תואר באתר ההתאחדות. את ה־1:1 של תומר חמד הם כינו "שער קבוצתי נהדר" (בצדק מוחלט) ועל ה־1:2 לזכות נבחרתנו נכתב: "מסירה גאונית של חמד, ובן־בסט ירה כדור אדיר למסגרת". גם זה דיווח מדויק לחלוטין, אבל שימו לב לתיאור השער השני של פורטוגל: "רונאלדו פורץ באגף ימין, מעביר כדור רוחב, שפוגש את הנעל של פושטיגה, 3:2". הבנתם את ההבדל? אצלנו השער הוא תולדה של מבצע קבוצתי מתוכנן, אצלם שוב הכדור הוא המרכז. אז מה אם כריסטיאנו חלף בדרך על שני מגינים? כולה כדור רוחב שפגש, במקרה, את הנעל של פושטיגה. ממש בליינד־דייט בין הנעל לכדור.

 

בן בסט חוגג את השער שלו מול פורטוגל  (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
בן בסט חוגג את השער שלו מול פורטוגל (צילום: עוז מועלם)

 

האובייקטיביות המרשימה הזאת מאפיינת כמובן גם את דיווחי אתר ההתאחדות על משחקי הנבחרת הצעירה, שיש לה כידוע קשר דם עם היו"ר. ההפסד 2:1 לגרמניה, למשל, תואר שם כך: "הולטבי כבש אחרי ריבאונד מפנדל, גולסה השווה בהתקפה נפלאה, אבל וולנד הבקיע שער ניצחון לגרמנים בתוספת הזמן". אז מה אם הם כבשו שניים ואנחנו רק אחד? אצלם זה סתם גולים, ואצלנו הכל נפלא.

 

גם נבחרת הנערים של אלון חזן שיחקה השבוע במסגרת רשמית, וסיימה את חלום היורו עד גיל 17 אחרי הפסד 2:1 לשווייץ. באתר ההתאחדות לא טרחו לדווח מי היו כובשי הצמד לשווייצרים, אבל השוויצו ש"את השער לטובת הנבחרת הישראלית הבקיע שון וייסמן, לאחר הגבהה מצוינת של עידן כהן". מה חשבתם, שזאת הייתה סתם הגבהה?

 

 

"לאחר תוצאות לא טובות עבור הנבחרת הישראלית מצד היריבות בבית", נכתב באתר ההתאחדות, "הנבחרת סיימה למעשה את דרכה בטורניר ולא העפילה לאליפות אירופה". כן, כן, היריבות בבית שוב לא סיפקו את הסחורה.

 

נאתכו מול צ. אירלנד. אצטדיון מיושן  (צילום: AP) (צילום: AP)
נאתכו מול צ. אירלנד. אצטדיון מיושן (צילום: AP)

 

הידען

ארבל הולך לאיבוד על הגלובוס

 

"כבר הרבה זמן לא שידרנו מאצטדיון מיושן כזה", אמר יורם ארבל לפרשן שלו – וזה לא קרה בשידור ה־3:3 מול פורטוגל באצטדיון ר"ג, אלא בשידור ה־0:2 על צפון־אירלנד בבלפסט. אם האצטדיון עצמו היה יכול לדבר, הוא בטח היה אומר: "כבר הרבה זמן לא אירחתי שדר מיושן ומביך כזה".

 

ארבל נתברך בקול רדיופוני וביכולת להעביר שידור ספורט בקלילות – סגולה שמרבית הקולגות שלו אינם מסוגל לאמץ. אבל ידען ספורט הוא אף פעם לא היה, וכשבנוסף הוא מגיע לעמדה בלי הכנה הולמת, השידור הופך לתאונת שרשרת.

 

אוניל. שמרוק לא מצפון אירלנד מה לעשות  (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
אוניל. שמרוק לא מצפון אירלנד מה לעשות (צילום: gettyimages)

 

זה קרה לו, בין השאר, בטקס הפתיחה של האולימפיאדה בלונדון, כשהחליט ששתי משלחות שונות – דומיניקה והרפובליקה הדומיניקנית – מייצגות בעצם את אותה מדינה. קצת לפני כן הוא המציא לנבחרת הכדורגל הבריטית המנון חדש, ששחקניה מעולם לא שמעו עליו, ונאלץ להתנצל בשידור על הבורות.

 

שלשום, בבלפסט, יורם שוב חיפף, ועירבב בין עמים ומדינות. על מייקל אוניל, מאמנה של נבחרת צפון־אירלנד, הוא סיפר ש"הקבוצה האחרונה שלו הייתה שמרוק רוברס, אחת מהקבוצות היותר מפורסמות כאן בצפון־אירלנד". חבל שאף אירי לא צרח לו באוזניות: "בולשיט". שמרוק רוברס היא קבוצה מפורסמת מאוד מאירלנד החופשית (מה שנקרא אצלנו אייר), שאפילו התמודדה לפני שנתיים וחצי עם בני־יהודה במוקדמות הליגה האירופית. היא משחקת בדבלין, וכל קשר בינה לבין צפון־אירלנד מקרי בהחלט.

 

ארבל. לא דייק בפרטים (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
ארבל. לא דייק בפרטים(צילום: עופר עמרם)

 

אבל בדקה ה־25, יורם ממש איבד את הצפון. "מי שכובש את רוב השערים לנבחרת צפון־אירלנד יושב על הספסל", הקריא לנו השדר הוותיק מהניירות שלפניו. "זהו דייויד הילי, שחקנה של קבוצת בארי מאיטליה"... סליחה? הילי הוא באמת מלך השערים של נבחרתו, אבל לדאבונו הרב הוא מעולם לא שיחק באיטליה. קבוצתו הנוכחית היא בארי (Bury F.C), מתחתית הליגה השלישית באנגליה, שרחוקה מבארי האיטלקית (A.S Bari) כרחוק האי הבריטי מהים האדריאטי. מה אני אגיד לך, יורם. ככה לא בונים מפה!

 

ההפנינג

קותי סבג פותח בהרכב!

 

בדיוק היום, כמדי פסח, ההתאחדות לכדורגל מקיימת את "היום הפתוח" שלה באצטדיון ר"ג, ואל תשאלו אילו אטרקציות יהיו שם. אותי הכי ריגשה ההודעה כי מי שיירשם מוקדם יוכל להצטרף ל"סיורים בחדרי ההלבשה באצטדיון". איזה כיף!

 

סבג. יככב בהרכב האמנים  (צילום: ג'קי יעקב) (צילום: ג'קי יעקב)
סבג. יככב בהרכב האמנים (צילום: ג'קי יעקב)

 

אייל גולן. ישחק באצטדיון ר"ג בנבחרת הכוכבים (צילום: יוגב עמרני) (צילום: יוגב עמרני)
אייל גולן. ישחק באצטדיון ר"ג בנבחרת הכוכבים(צילום: יוגב עמרני)

 

במוזיאון בקאמפ־נואו תוכלו לראות גביעים ופריטים היסטוריים מעברה של ברצלונה, לרבות חוזים שנחתמו עם שחקנים מפורסמים. מוזיאון הכדורגל הלאומי במנצ'סטר מציג בין השאר לאורחיו את החולצה שלבש דייגו מראדונה במונדיאל במקסיקו 1986, כשכבש את שער "יד האלוהים" מול אנגליה, ואת הכדור מהגמר המפורסם ב־1966 שבו ניצחה אנגליה את גרמניה 2:4. אבל רק אצלנו, בחדרי ההלבשה ברמת־גן, תוכלו לראות את הארונית הקבועה של איתי ארקין ואת המשתנה שמשרתת את ישראל זגורי כל שבת שנייה.

 

אך גולת הכותרת של "היום הפתוח" היא "משחק ראווה" בין "כוכבי נבחרת ישראל לדורותיהם", בה יופיעו שמות נוצצים כמו אלון חזן, ז'אן טלסניקוב, אמיר שלח ועמיר תורג'מן, לבין "נבחרת כוכבי הבידור", בניצוחם של אייל גולן, קותי סבג, משה פרץ וקובי פרץ. 

 

שיחקו אותה בגדול, ההתאחדות. זה שאייל גולן יגיע, אחרי שהם סידרו לבן שלו צילום עם רונאלדו, היה די מתבקש. אבל איך הם הצליחו לגייס את כוכב הבידור קותי סבג?

  

מילה זו מילה

 

24.3.13 – "נבחרת גרמניה תצא לפני היורו למחנה אימון באיים. איי נאפה"

 

הפרשן שייע פייגנבוים חושף אתר תיירות אקזוטי חדש. למה מי זה קולומבוס?

פורסם לראשונה 28/03/2013 10:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים