שתף קטע נבחר

 

חודש הכנות למימונה: "קרב על מכינות המופלטה"

אורית ואושרי ממלילות מחכים לח"כים, משפחת פלד מנתיבות תארח מחר מימונה פוליטית עם מגוון ריבות, סוזן עמר מאשקלון לא הזמינה הפעם את פרס ומופז ואיציק וינשטיין הצפוני קיבל מהאמא המרוקאית את ההשראה לבישולים. ויש גם מתכון

מצות אאוט, מופלטות אין. החג השני של פסח עדיין לא החל, אבל במשפחות רבות כבר מתכוננים לצאתו, לחזרתו של החמץ - ולחגיגות המימונה. אחת מהן היא משפחת שריקי ממושב מלילות, הסמוך לנתיבות. אורית (28) ואושרי (35) שריקי מקיימים זה חמש שנים בביתם את אחת המימונות הגדולות באזור.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

חשד: שבר את הרגל לקשיש כי העיר לו על הכלב

בן 8, מורד באסד: "הרובה כבד, קשה לי לירות"

 

"אני אחראית על הבישולים והאפייה. הכנתי כבר ריבות עוגיות של מרוקאים וריבות", מספרת אורית, שתארח בביתה מאות אנשים. "אמא של חמותי עזרה בהכנות. הכול יהיה על טהרת אגוזים, שקדים ושוקולד". היא מסבירה מהי המימונה עבורה: "זה חג האמונה. צר לנו שנגמר לנו החג ואנחנו רוצים ליהנות ממנו עוד קצת. אז אנחנו עושים חפלה כדי להלל ולשבח אותו. לכן הבית פתוח לכולם. יגיעו שופטים, מנכ"לים, ראשי ערים וחברי כנסת".  

על טהרת האגוזים, השקדים והשוקולד. אצל השריקים (צילום: זאב טרכטמן) (צילום: זאב טרכטמן)
על טהרת האגוזים, השקדים והשוקולד. אצל השריקים(צילום: זאב טרכטמן)

אורית שריקי מתכוננת ליום הגדול (צילום: זאב טרכטמן) (צילום: זאב טרכטמן)
אורית שריקי מתכוננת ליום הגדול(צילום: זאב טרכטמן)

 

גל פלד (36), תושב נתיבות, יארח מאות תושבים למימונה של "הבית היהודי" בנתיבות. זו הפעם הראשונה שהוא ואשתו מיטל (35) יקיימו אירוע מימונה בביתם: "רצינו לעשות משהו קטן, אבל המפלגה רצתה משהו גדול". המימונה של משפחת פלד הלכה וגדלה, עד שהוחלט להקים אוהל ברחוב. "היה צריך לדאוג ללוגיסטיקה, לעיצוב האוהל, לשולחנות ולמוזיקה. המטרה היא ליצור אווירה אותנטית. עם אוכל מתאים", הם אומרים.

 

המשפחה הכינה ריבות מכל הסוגים - עגבניות שרי וקיווי, סלק וגזר, צימוקים ושקדים - וכמובן גם מופלטות. התחרות בין המימונות לא נעלמת מעיניהם, וגל מסביר כי נשים רבות מציעות את שירותי המופלטה שלהן, כאשר על הטובות נלחמים. "הטובות תפוסות וחלק מהן שהן אותנטיות עושות למשפחה. המשימה הכי מורכבת הייתה לאתר את הטובות שיכינו מופלטות. אבל בסוף המשפחה עושה את הכול הכי טוב".

 

ליצור אווירה אותנטית. מימונת הבית היהודי (צילום: זאב טרכטמן) (צילום: זאב טרכטמן)
ליצור אווירה אותנטית. מימונת הבית היהודי(צילום: זאב טרכטמן)

 

סוזן עמר מאשקלון, שחגגה ביום ראשון האחרון את יום הולדתה ה-73, תארח מחר בביתה כמו בכל שנה את המימונה. אך גם החגיגה הפרטית שלה לא מנעה ממנה להתחיל בהכנות לחג. "אני מתארגנת כבר שבוע למימונה", סיפרה סוזן. "הכול הכנתי וסידרתי, וביום שני בצהריים אערוך את השולחן. כמובן שאת המופלטה והברקוקוש (פתיתים) שאני עושה עם החלב אכין באותו הערב".

 

היא סיפרה כי לפחות 150 איש יפקדו את ביתה: "ראש העיר ואנשיו יגיעו, גם חבר'ה מקבוצת הכדורגל ואפילו אנשים מביטוח לאומי. בשנים קודמות היו גם חברי כנסת, שאול מופז והפמליה שלו היו ולפני עשרים ומשהו שנים היה גם שמעון פרס, אבל השנה לא הזמנו אף אחד מהם. 30 שנה עבדתי כטבחית בבית ילדים באשקלון ועכשיו אני בפנסיה. בשנים שעבדתי תמיד כיבדתי והזמנתי את הילדים של הפנימייה שאין להם הורים לעשות אצלנו שבתות וחגים ועכשיו גם הם יבואו למימונה".

 

פרס בבית עמר, לפני אי אלו שנים (צילום: זאב טרכטמן) (צילום: זאב טרכטמן)
פרס בבית עמר, לפני אי אלו שנים(צילום: זאב טרכטמן)

ילדי הפנימייה יטעמו את המתוקים של סוזן (צילום: זאב טרכטמן) (צילום: זאב טרכטמן)
ילדי הפנימייה יטעמו את המתוקים של סוזן(צילום: זאב טרכטמן)

 

ומה צפוי על השולחן? "יהיו אצלנו מעל 100 צלחות של עוגות ומתוקים כולל ריבות שהכנו, בנוסף יהיו קערות של דבש ושל ז'בן, וגם קערות של פולים ופיצוחים. אני הכי אוהבת במימונה שכל הילדים שלי, שתי בנות וחמישה בנים, כל 27 הנכדים שלי ושלושת הנינים שלי, כשהנינה הרביעית בדרך, מגיעים ועושים אצלי את החג".

 

20 קילו קוקוס למימונה אחת

וינשטיין הוא לא השם הראשון שיעלה על דעתכם בהקשר של חגיגות המימונה, אבל בקריית אתא איציק וינשטיין הוא אחד המומחים הגדולים ביותר בבישול מטעמי החג ומשפחתו מארחת מימונה גדולה כבר 10 שנים. את ההשראה לבישולים קיבל וינשטיין מאמא חנה המרוקאית ואת שם המשפחה מאבא האשכנזי, אבל לפני שנתיים החליט להתמקצע ובמקביל לעבודתו במוקד העירוני בקריה הלך ללמוד בישול ופתח עסק צדדי של אפיית והכנת עוגיות מרוקאיות.

 

איציק וינשטיין מציג את המתוקים (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
איציק וינשטיין מציג את המתוקים(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

 (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

הוא לא מסתפק בשבוע הכנות. "אנחנו מתחילים להיערך חודש לפני ומכינים מה שאפשר להקפיא - במיוחד מוצרי הבצק, שקדים, בוטנים ואגוזים. במהלך החג עצמו מכינים מוצרים שקשה להקפיא כמו עוגיות קוקוס, ז'בן ואת השוקולד". איציק סיפר כי לקראת החג רכש 17 ק"ג שקדים, 20 ק"ג קוקוס, 7 ק"ג אגוזים, כמויות גדולות של בוטנים ופיצוחים אחרים - וכמובן סוכר.

 

לסיום הוא מוכן לפרסם את המתכון הפרטי שלו למרציפן. את המתכון הוא מתחיל מק"ג שקדים אותם הוא משרה במים חמים למשך כ-10 דקות ומקלף. לאחר מכן פורסים את השקדים המקולפים על מגבת לייבוש למשך מספר שעות, את השקדים היבשים קוצצים במעבד מזון ולאחר טחינה ראשונה מוסיפים כחצי ק"ג סוכר וטוחנים היטב. איציק אומר כי לאחר מכן הוא לוקח 3 כוסות מהתערובת, מוסיף 2 כפות תמצית וניל ואת צבע המאכל שהוא מבקש להשתמש בו ומעבד שוב במעבד המזון עד שמתקבל מרקם חלק שניתן לעבד אותו. על התהליך חוזרים בכל פעם בצבע מאכל שונה. את המרציפן שמתקבל ניתן לשמור מספר שבועות בניילון במקרר. בתיאבון.

 

בהכנת הידיעה השתתפו אילנה קוריאל, נרי ברנר ואחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משפחת שריקי מתכוננת
צילום: זאב טרכטמן
סוזן עמר. לא מחכה לנשיא
צילום: זאב טרכטמן
צילום: אבישג שאר-ישוב
המתוקים של איציק וינשטיין
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים