הזוכה בתיאטרונטו: מונודרמה על חולה טורט
השחקן ניר יוספי זכה בפרס הראשון על תפקידו בהצגה "טיק תיק" המספרת את סיפורו האישי. ציון לשבח הוענק להצגה מעוררת המחלוקת על פעילת השלום האמריקנית רייצ'ל קורי
אחרי שלושה ימים של חגיגת תיאטרון אינטימית וייחודית ננעל הערב (מוצ"ש) פסטיבל התיאטרונטו ה-23 להצגות יחיד. הצגות הפסטיבל, שרשם השנה תפוסה מלאה, התקיימו באולמות שונים ברחבי יפו העתיקה. במתחם התיאטרון הערבי-עברי התקיימו גם השנה, מופעי חוצות בהשתתפות סטודנטים מהחוג לתיאטרון בסמינר הקיבוצים. את הפסטיבל נעל הטקס המסורתי של חלוקת פרסי התחרות. הפעם זכה בפרס על שם ניסים עזיקרי השחקן ניר יוספי על תפקידו בהצגה האוטוביוגרפית "טיק תיק" שביים אלירן כספי.
בנימוקי הפרס כתבו השופטים: "היוצרים מצאו מפתח בימתי מעולה להגשת תיאטרון של איש אחד. בצומת גורלי בחייו הוא צריך להחליט מי ינצח – תסמונת הטורט או האהבה. ההצגה עוסקת בבעיה אישית והשחקן ניר יוספי בגדלות רוח, בכנות, ברגישות ובהומור עצמי חושף בפנינו את אחת התופעות הבלתי מוסברות במוח האדם. יוספי עומד על הבמה חשוף, כואב, פגיע ומלא הומור ומראה לנו איך אדם מתמודד וצומח מתוך הכאב".
חבר השופטים, שכלל השנה את השחקן יונתן צ'רצ'י והבמאיות והדרמטורגיות מיקי מבורך ומור פרנק, בחר להעניק גם ציון לשבח לשחקנית סיון קרצ'נר על תפקידה בהצגה, "קוראים לי רייצ'ל קורי", שערכו במשותף השחקן הבריטי אלן ריקמן והעיתונאית קתרין וינר מתוך יומנים, מסרונים והודעות מייל שהשאירה אחריה פעילת השלום האמריקנית. ההצגה, בבימויו של ארי רמז, עוררה התנגדויות עוד טרום חשיפתה בפסטיבל בשל הנושא הטעון והיו שקראו למשרד התרבות לפעול להסרתה מהתחרות.
בנימוקי השופטים נכתב: "בחירה אמיצה בנושא שנמצא בלב ההוויה הישראלית. נושא אשר לצערנו, התיאטרון הישראלי גוזר על עצמו צנזורה עצמית ונמנע מלגעת בו. זהו אומץ שהיינו רוצים לראות יותר ממנו בתיאטרון הישראלי. 'קוראים לי רייצ'ל קורי' היא הצגה שלא מתחנפת ונוגעת ישירות בלב הבעיה שרוב הציבור הישראלי בוחר להתעלם ממנה על אף שהיא נמצאת על סף דלתנו ומשפיעה עמוקות על חיינו".