בית המשפט קבע: המועדון "הבלוק" יישאר פתוח
המועדון התל אביבי שנסגר לפני כמה שבועות בטענה שנערכו בתוכו עסקאות סמים יחזור לפעול עד להחלטה אחרת. המשטרה טענה שהמקום מהווה סכנה לציבור, אולם השופט קבע שלמרות עדות סוכן סמוי "לא דווח על מעורבות של מי מבעלי המועדון"
בית משפט לעניינים מקומיים בתל אביב דחה אתמול (יום ו') את בקשת המשטרה להוציא צו סגירה לַמועדון "הבלוק" בתל אביב. משמעות ההחלטה היא שהמועדון יישאר פתוח עד להחלטה אחרת בנושא.
סגירת המועדונים בתל אביב:
המשטרה דורשת לסגור שני מועדונים בתל אביב
לפני כמה שבועות הורתה משטרת מחוז תל אביב לסגור שישה מועדונים, שלפי החשד נערכו בהם עסקאות בסמים קשים. במבצע שכלל הפעלת סוכן סמוי, נחשפה לכאורה פעילות סחר בסמים במועדונים הללו. לשניים מהמועדונים - "הבלוק" ו-"החתול והכלב" - ביקשה המשטרה לקבל צו סגירה משפטי.
בכתב האישום ייחסו למועדון הפעלת עסק ללא רישיון בשישה סעיפי אישום שונים. לבעלי המועדונים לא מיוחסות עבירות סמים, אבל לטענת המשטרה הם העלימו עין מהתופעה במתחמים שבבעלותם.
המשטרה טענה בדיון כי פתיחת המועדונים בינתיים תהווה סכנה לציבור. מנגד, אמרו הבעלים שעשו הכול כדי למנוע את התופעות הללו, ושסגירה עוד לפני בירור העובדות תהווה מכת מוות לעסקים שלהם, ותפגע בהם אנושות מבחינה כלכלית.
במהלך הדיון בצו הסגירה של "הבלוק", בדיון נפרד מהדיון בַּמועדון "החתול והכלב", נחשפה עדות הסוכן המשטרתי שפעל במועדון: "במשך 10 חודשים הייתי מספר פעמים רב במועדון, יש סחר בסמים, סמים קשים. ביצעתי בתוך המועדון כמה עסקאות סמים. כמו כן, יש תרבות צריכת סמים בחללי המועדון – חשיש, מריחואנה לעיני כל - לעיני המאבטחים. רכשתי את הסמים ליד הבר, גם בשירותים".
השופט גיא הימן הודה כי מגרסת המשטרה עולה תמונה חמורה, אבל הוסיף כי לא הוכח כי מפעילי המועדון עודדו באופן פעיל את השימוש בסמים. "מדוחות הסוכן הצטיירה תמונה עקבית שלפיה עסקאות בסמים שבהן היה מעורב בוצעו באורח מוצנע, תוך שימוש במילות קוד לצורך הסתר, ורובן בשירותי המועדון או בסמוך להן. לא דווח על מעורבות של מי מבעלי המועדון, עובדיו או מאבטחיו".
השופט הדגיש בהחלטתו את חשיבות חופש העיסוק, ואת הנזק שעלול להיגרם לחיי הלילה שיש בהם גם שלל "תופעות חיוביות". הוא אף ביקר את המשטרה שלא נתנה הזדמנות להידברות אמיתית בין הצדדים. הוא קרא לצדדים למצוא דרך לפעול יחד.
ירון טראקס, הבעלים של "הבלוק" סיפר כי הוא מאושר מההחלטה: "זו החלטה היסטורית עבור כל חיי הלילה של תל אביב. בפעם הראשונה בית משפט באופן רשמי נתן לגיטימציה לתחום שנחשב עד עכשיו לתת-תרבות, לפשע ולאלימות, וכעת מתייחסים אליהם כתרבות. אני מקווה שהמשטרה יחליטו שלא להמשיך במאבק נגדנו, וישתפו איתנו פעולה כדי להגן על הקהל".
אסף זמיר, סגן ראש עיריית תל אביב, שהתייצב לצד המועדון במאבק: "אני מברך על ההחלטה שדלתות 'הבלוק' יישארו פתוחות, ושאלפי אזרחים יוכלו להמשיך ולבלות בו. חיי הלילה בעיר חשובים מאוד ומועדונינו טובים. מדובר במוסדות תרבות לכל דבר".
ח"כ תמר זנדברג (מרצ), שפעלה כנגד סגירת המועדון, אמרה בתגובה כי "המטריד בכל הפרשה הוא השרירותיות שבה ניתן לסגור מקומות באופן לא סביר ולא מידתי. מעודד כי השופט ששקלל פנימה את כל מרכיבי הפרשה ואיזן ביניהם". את מועדון הבלוק ייצג עורך הדין אסף וייצן.