גורם מדיני: ישראל תקפיא הבנייה מחוץ לגושים
הגורם אמר ל-ynet: "ישראל לא תכריז על כך באופן רשמי, אך המהלך יבוצע בשקט ובהבנה שקטה בין ישראל לארה"ב"
הביקור של מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, הסתיים לכאורה ללא תוצאות חיוביות שיובילו לחזרה למשא ומתן ישיר, ובכירים בירושלים הצהירו כי ישראל לא תיענה לדרישות מוקדמות של הפלסטינים - אך גורמים מדיניים המעורים בשיחות המקדימות אומרים הלילה (יום ו') כי " בסופו של דבר, המשא-ומתן יתחדש. ישראל צפויה להקפיא באופן שקט את הבניה מחוץ לגושי ההתנחלויות הגדולים, כדי לחדש את השיחות".
עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
נשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, דרש לפני כמה ימים מראש הממשלה, בנימין נתניהו, להציג את מתווה הגבולות שהוא רואה לנגד עיניו במסגרת הסכם קבע. נתניהו, בתמיכת שריו הבכירים, סירב לדרישה, וכן לדרישות נוספות למחוות. אך גורם מדיני בכיר אמר ל-ynet כי "אמנם לא תהיה הקפאת בנייה דה יורה, אך בשקט בשקט - הבנייה מחוץ לגושים הגדולים תפסק כדי לחדש המשא ומתן. ישראל לא תכריז על כך באופן רשמי, אך המהלך יבוצע בשקט ובהבנה שקטה בין ישראל לארה"ב".
בירושלים אומרים כי מזכיר המדינה האמריקני נחוש לחדש את השיחות, ונתניהו רואה בחידוש המשא-ומתן מהלך אסטרטגי. "זה ייקח עוד זמן מה, אך בסוף השיחות יחודשו. כעת מחפשים נוסחה שתאפשר לאבו מאזן 'לרדת מהעץ'. הלחץ האמריקני גדול, ונתניהו מעוניין מאוד לחדש את השיחות אחרי ביקור אובמה. אף אחד לא יאמר בפומבי כי הוא מוכן להקפאה, אך זו הנוסחה המתגבשת בשקט ומאחורי הקלעים".
עם זאת, בלילה שבין רביעי לחמישי, אמרו גורמים בכירים בירושלים - החשופים לשיחות - כי ישראל אינה מתכוונת לבצע שום מחוות כלפי הפלסטינים לפני השיחות
בין הצדדים. לטענתם, "הדרישות המוקדמות שהציבו הפלסטינים מעידות שהם סרבני שלום. אנחנו מנגד לא מציבים שום תנאי, אפילו לא הכרה בישראל כבית הלאומי של העם היהודי".
קרי אמנם מנסה להביא לחידוש השיחות אך זה לא הולך להיות פשוט. רעיונות למחוות כמו שחרור אסירים או פינוי שטחי C כדי לאפשר לרשות הפלסטינית לבצע פרויקטים כלכליים נדחו על הסף."לא תהיה שום היענות לשום דרישה שכל מטרתה לספק את הפלסטינים ולגרום להם לבוא לדבר", ציין גורם ישראלי. "ישנה תמימות דעים בין השרים שלא להיכנע לשום דרישה מקדימה. הם מציגים דרישות כדי להקשות על החזרה לשיחות ישירות. לא תהיה שום מחווה, ודאי לא פינוי קרקעות".
Read this article in English