אש מסוריה פגעה ליד כוח צה"ל בגולן, אין נפגעים
שוב ירי מהצד הסורי של הגבול: קליעים מנשק קל ואש ארטילריה פגעו בסמוך לכוח צה"ל, אין נזק. הצבא ירה בתגובה טיל "תמוז" וזיהה פגיעה במטרה. מוקדם יותר הודיעה אוסטריה: לעת עתה לא נסיג חיילינו מהגולן, אך נישאר שם רק כל עוד זה אפשרי
שוב ירי בצפון - והפעם האיום הוא גם ארטילרי: קליעים מנשק קל ואש ארטילריה נורו אמש (יום ו') לעבר ישראל מצדו הסורי של הגבול ברמת הגולן. הירי פגע בסמוך לכוח צה"ל שעסק בפעילות שגרתית ליד גדר המערכת, לא הרחק מקיבוץ אל-רום, אולם איש לא נפגע ולא נגרם נזק. באזור נשמעו הדי פיצוצים עזים.
מה דעתכם? הגיבו בעמוד הפייסבוק של ynet
בתחילה אמרו בצה"ל כי מדובר בירי תועה. בהמשך נמסר מהצבא כי צה"ל השיב בירי מדויק לעבר העמדה הסורית שממנה נורתה האש. מדובר צה"ל נמסר כי בירי התגובה נורה טיל "תמוז", וכי זוהתה פגיעה במטרה. לא ידוע אם היו נפגעים בצד הסורי בעקבות ירי התגובה. כחלק מהנוהל באירועים מסוג זה, הוזנקו גם מסוקים לאוויר. צה"ל העביר הודעה בנושא לגורמי האו"ם.
גורמי אופוזיציה בקוניטרה, בצדו הסורי של הגבול בגולן, דיווחו אתמול על עימותים עזים בכפר אל-חריה שליד העיירה חאן ארנבה בין כוחות אסד למורדים במשטרו. הם דיווחו כי צבא אסד יורה פגזים על הכפר וכן על ג'ובתא אל-חשב שבאזור המפורז בגולן.
בחצי השנה האחרונה אירעו כמה וכמה אירועי ירי מסוריה לעבר ישראל. בתחילה העריכו בישראל - וכנראה שכך גם היה - כי מדובר בירי תועה במסגרת הקרבות בין צבאו של בשאר אסד למורדים המנסים להפיל את שלטונו. אלא שבכמה מהמקרים האחרונים כבר הייתה הערכה כי מדובר בירי מכוון מצדו הסורי של הגבול. בחלק מהפעמים, כמו למשל אחרי ירי מסוריה לעבר סיור של צה"ל בגולן לפני כשבועיים וחצי, השיב צה"ל בירי טילי תמוז ואף השמיד עמדות סוריות. בכל המקרים שבהם נורתה אש לעבר ישראל היו לכל היותר פצועים באורח קל.
מאז תחילת ההתקוממות נגד אסד לפני כשנתיים, איבד צבאו חלק ניכר מהשליטה שלו ברמת הגולן, ואת הריק מילאו בינתיים המורדים במשטרו. עם זאת, רבים מהמורדים האלה רואים בישראל אויבת לא פחות גדולה מאסד עצמו, ומצהירים על כוונתם להשיב לעצמם בעתיד את השליטה ברמת הגולן כולה. כמו כן, זרם גדול של מחבלים מאל-קאעידה שוטף את סוריה בשנה האחרונה, והשבוע הודה "ג'בהת א-נוסרה", אחד מארגוני המורדים הבולטים, כי כרת ברית עם הזרוע העיראקית של אל-קאעידה וכי הוא נאמן למנהיג ארגון הג'יהאד, אוסמה א-זווהירי.
בינתיים, בישראל עוקבים בדאגה אחר עתידו של כוח האו"ם אונדו"ף המפקח על יישום הסכם הפסקת האש בין ישראל לסוריה מאז תום מלחמת יום הכיפורים. בשנה האחרונה, על רקע היחלשות צבא אסד באזור והסכנה האורבת לאנשי האו"ם, הסיגו יפן וקרואטיה את חייליהן מהכוח, ולאחרונה החלה גם אוסטריה - ש-300 מבין 1,000 החיילים בכוח באים ממנה - לשקול להחזיר את חייליה הביתה. בישראל מודאגים
מהאפשרות שאף מדינה אחרת לא תסכים למלא את מקום החיילים האוסטרים, ושהכוח יתפרק וכך ייקל על אנשי ג'יהאד לכבוש את הגולן הסורי.
שר החוץ של אוסטריה, מיכאל שפינדלגר, אמר אתמול כי ארצו תבצע מעתה הערכה יומיומית בנוגע לשאלה אם חייליה יכולים להמשיך להישאר בגולן על רקע החשש לביטחונם. "אנחנו כאוסטרים החלטנו להישאר (בגולן) כל עוד נוכל, זה המנדט שלנו.... אבל עלינו להחליט מדי יום אם זה אפשרי", אמר השר. "נעשה זאת כל עוד הדבר יתאפשר", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס אחרי שנפגש עם אנשי האו"ם של אוסטריה בגולן וקיבל מהם תדרוך על המצב.
Read this article in English