"הבנתי שהלך לנו הילד": סיפורו של עמרי גולדין
עמרי גולדין אמור היה לכבוש את הבמות עם להקת הרוק שלו "הפוסי של לוסי". אבל פיגוע חבלני שאירע בדרכו לבסיס, הרג אותו. משפחתו וחבריו מספרים בתוכנית מיוחדת בגלי צה"ל על היום הנורא, והכאב בלעדיו: "הרגשה שהחיים נגמרו"
באוגוסט 2002 נהרגו תשעה אנשים בפיגוע התופת הנוראי בצומת מירון שליד צפת. אחד מההרוגים היה החייל עמרי גולדין ממצפה אביב, זמר להקת הפאנק "הפוסי של לוסי", רק בן 20 במותו. היום, יום הזיכרון, ב-18:00, תשודר בגלי צה"ל התוכנית "היום שבו נחרבה המדינה", על שם אחד משיריה של הלהקה. התוכנית תוקדש לחייו, למותו ולמורשת המוזיקלית המחתרתית שהשאיר אחריו גולדין. עוד קודם, אספנו רגעים נבחרים ומצמררים מהתוכנית להם תוכלו להאזין כאן.
בתוכנית ראיינו ליה שפיגל ורותי גרוסמן את בני משפחתו של גולדין ואת החברים בלהקה. אביו אמירם גולדין, אחיו דור (שנולד לאחר מותו), חברתו אביב רונן שהיתה לצידו בפיגוע ונפצעה, וחברי הלהקה: אסף מיידן, אסף שיש, נטע גופן וגור שפיגל.
"זה היה שבע, שבע וחצי בבוקר, קמתי והלכתי לעשות לי קפה", נזכר אביו אמירם גולדין באותו בוקר נורא, "שמעתי אותם קמים, אותו ואת החברה שלו, שאלתי אותם איך אתם נוסעים, והוא אמר: ניסע בטרמפים ואחר כך נעלה לכרמיאל באוטובוס. הם נסעו, ואני שומע ברדיו שהיה פיגוע ומיד התחלתי לחפש אותם ולא היתה שום תשובה. זה היה אות שבישר לי רעות.
"החלטתי שאני נוסע לחפש אותו כי בשום צורה לא הצלחתי ליצור קשר עם מישהו שיגיד לי, אז החלטתי שאני נוסע לבית החולים בצפת. לא מצאתי אותו שם, והפעלתי את מערכת החירום שיחפשו אותו במקומות אחרים, וגם במקומות אחרים הוא לא היה.
"כבר הבנתי שהלך לנו הילד, אבל אף אחד לא אמר לי את זה, כי פורמלית אסור להם להגיד שום דבר. בשבילי זה היה נצח, עד שב-11:00 הגיע המפקד שלו עם פמליה, והודיעו לי. הם כמובן לא הרשו לי לנסוע באוטו לבד הביתה אז אחת הקצינות לקחה אותי. ירדנו את הירידות של צפת וקיוויתי שיקרה משהו, ושאנחנו לא נגיע הביתה. לא היה לי שום רצון, היתה לי הרגשה שהחיים נגמרו".
לאחר התיכון, נודעו גולדין ולהקתו בסצנת הפאנק הישראלית עם שירי המחאה החריפים שלהם והופעותיהם האנרגטיות על הבמה. ב-2002 הוציאה הלהקה את אלבומה היחיד, "צב 8". יומיים לאחר מופע ההשקה המוצלח של האלבום נהרג גולדין. למרות מותו, הלהקה לא התפרקה והמשיכה לנגן יחד ארבע שנים נוספות, כשלדבריהם ההופעות הפכו טעונות אף יותר בעקבות האובדן של חברם.
לאחר פירוקה, חבריה הקימו להקות נוספות - "כח המחץ" ו"סטריט מיוזיק", להקה שנקראה על שם האולפן שבנו החברים יחד. בשנה שעברה התאחדו החברים הנותרים לציון עשור למותו של גולדין ולצאת אלבומם היחיד. על החוויה לעמוד שוב על במה לזכרו של גולדין הם גם נזכרים בקטע האודיו שלפניכם.