שתף קטע נבחר

זו ההזדמנות לעשות שינוי

הרשויות המקומיות מצאו דרך מעניינת להיערך לקיצוצים בתקציב, הן חוסכות מאות מיליונים על ידי התייעלות בצריכת החשמל והמים - ועדת איכות הסביבה של מרכז השלטון המקומי יזמה את פרויקט "תג הסביבה" בשיתוף ארגוני הסביבה והמשרד להגנת הסביבה, המעודד את הרשויות לחסוך - וגם אתם יכולים

בכל שנה משלמות הרשויות המקומיות סכום העולה על מיליארד שקל בשנה לא כולל מע"מ על חשבונות החשמל שלהן. חיסכון של 10-20% בצריכת החשמל יביא לחיסכון של 100-200 מליון ש"ח בשנה. כך גם לגבי חיסכון בצריכת המים.

 

לעמוד המיוחד של שעת כדור הארץ

  • עוד חדשות תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של ynet

     

    ועדת איכות הסביבה של מרכז השלטון המקומי יזמה את פרויקט "תג הסביבה" בשיתוף ארגוני הסביבה והמשרד להגנת הסביבה, במסגרתו כ-70 רשויות מקומיות מצמצמות את צריכת החשמל והמים שבשטחן, ועל ידי כך חוסכות בפליטת מזהמים לאוויר ושומרות על משק המים.

     

    ישנן רשויות רבות שכבר השקיעו משאבים בפעולות חיסכון, חלק מהרשויות כבר החליפו מזגנים ליעילים יותר, החליפו את תאורת הרחוב לתאורת לד והתקינו פאנלים סולאריים על גגות מבני ציבור. עיריית בני ברק, לדוגמה, משדרגת בהדרגה את כל המקוואות של העיר על ידי החלפת מערכות חימום המים על בסיס סולר ומזוט במערכות של חימום סולארי בשילוב משאבות חום. פעולה שמביאה לחיסכון אנרגיה הנמדד במיליוני שקלים בשנה. כ-20 רשויות מקומיות מקבלות מענקים המכסים כ-20% מעלות הפרויקט מתכנית מיוחדת להפחתת פליטות גזי חממה מטעם הממשלה.

     

    פרויקט תג הסביבה הוא פרויקט הדגל של ועדת איכות הסביבה של מרכז השלטון המקומי ועל כך יוענק ליושב הראש שלה, גיל ליבנה, אות הגלובוס הירוק בקטגורית 'ירוק בעיר'.

     

     

    הסרטון הוא חלק מפרויקט "תג הסביבה", בשיתוף מרכז השל, המרכז לקיימות מקומית והפורום הישראלי לאנרגיה, שזכה למימון האיחוד האירופי

     

    כך תחסכו בחשבון החשמל ותטיבו עם הסביבה

    יעל פארן, מנכ"לית הפורום הישראלי לאנרגיה, המייעץ לפרויקט תג הסביבה, מזכירה שכל אחד מאיתנו יכול לחסוך בחשמל באמצעים פשוטים וע"י שינוי הרגלים.

     

    • תאורה: ותרו על הנורות הרגילות. בשוק יש נורות פלורוסנטיות ונורות לד שמספקות אור בעוצמה זהה, אך מפחיתות 80% מצריכת החשמל. לפי החוק החדש מכירה של נורות ליבון אסורה ומי שמוכר אותן מסתכן בקנס של כ-5000 שקל.

     

    • הגיע הזמן להחליף מקרר - המקרר הוא מצרכני האנרגיה העיקריים בבית, מכיוון שעובד 24/7 365 ימים בשנה. אם גילו של המקרר שלכם מעל 10 שנים, ואפילו מעל 7 שנים, הוא בוודאי צורך פי כמה חשמל מהמקררים החדשים בשוק – בגלל שינויים רגולטוריים שהובילו שיפורים בטכנולוגיה. אפילו משרד האנרגיה יוצא בפרוייקטים של החלפת מקררים בסבסוד ממשלתי כדי שנחליף - אז אולי גם אצלכם הגיע הזמן. בנוסף, אם אתם גרים בבית שמספר האנשים בו הצטמצם לעומת הזמן בו קניתם את המקרר הישן, נניח שהילדים בגרו ועזבו את הבית, אפשר ורצוי להחליף למקרר קטן יותר.

     

    • בר מים/מכשיר לסינון מים - מכשירים אלו עובדים גם הם 24/7, כל השנה, וצריכת האנרגיה שלהם אינה קטנה כלל. למעשה, אינכם זקוקים למים רותחים במשך כל שעות היממה נכון? יש במכשירים החדשים בתפריט מצב של חסכון באנרגיה, שבו מגדירים אחרי כמה זמן ללא שימוש (נניח במשרד או אם נוסעים לסופ"ש) המכשיר כבה לחלוטין. כמו כן יש הגדרות של הרתחת מים רק בלחיצה על כפתור ולא כל הזמן. במקרה של מכשירים שאין בהם את האופציות האלה בתפריט, נותרת האפשרות הפשוטה של טיימר - פשוט לכבות את המכשיר בשעות הלילה ובשעות שאתם לא בבית.

     

    • דוד חשמל - בישראל יש הרבה אבנית במים, מה שגורם לדוד נזק בטווח של רק כמה שנים ומביא לבזבוז אדיר של חשמל. מדי כשנתיים יש לבצע ניקוי מקצועי של הדוד, ומדי כמה שנים אפילו להחליף את גוף החימום, אשר מתמלא אבנית, כדי למנוע בזבוז חשמל. איך יודעים שיש בעיה? אם הדוד לא מחמם מים תוך חצי שעה, יש בעיה וכדאי לבדוק. מדובר בעלויות עצומות שיכולות להגיע לאלפי שקלים של הוצאות מיותרות בחורף (כאשר דוד השמש פחות עובד), וזאת רק בשל הצורך להחליף גוף חימום שנסתם באבנית (בעלות של 400 שקל).

     

    • מזגנים - המזגן הוא אחד המכשירים הצורכים הכי הרבה חשמל, במיוחד כמובן בימי הקיץ החמים. אם יש בבית מזגן מרכזי, ההמלצה הכללית היא להחליפו למזגנים קטנים בכל חדר. כך, אין צורך לקרר או לחמם את כל הבית אלא רק את החללים הדרושים הנמצאים בשימוש. באופן כללי על מזגנים, גם כאן אם ברשותכם מזגן ישן מעל 7 שנים - בעקבות רגולציה ושיפורים טכנולוגיים המזגנים של היום צורכים הרבה הרבה פחות חשמל, כך שרצוי להחליף את הישן.

     

    • שימוש במזגנים - הקפידו לשמור על טמפרטורה של 25 מעלות בקיץ (אין צורך להקפיא את החדר), ובחימום בחורף טמפרטורה של 19-20 מעלות היא המומלצת. כל מעלה נוספת במזגן מובילה לצריכת חשמל נוספת של 5%.

     

    • חימום בחורף - חימום בחורף יכול להתבצע במגוון אמצעים – חשמל, גז, סולר, עצים. מהאמצעים האלטרנטיביים לחשמל, תנור עצים גורם לזיהום סביבתי בקרבת הבית ואינו מומלץ, למרות הרומנטיות והחום הנעים שלו. סולר יקר מאד, ותנור גז הוא המומלץ ביותר מהאמצעים החליפיים. בין תנורי החשמל - מומלץ לחמם את הבית דווקא עם מזגן, שכן היעילות האנרגטית של חימום זה היא הגבוהה ביותר. התנורים הזולים, המבוססים על גוף חימום , ורדיאטורים, הם בזבזנים ביותר בחשמל.

     

    • כיבוי מכשירים שאינם בשימוש - מוצרי חשמל רבים צורכים אנרגיה גם במצב סטנד ביי, רק מעצם עובדת היותם מחוברים לתקע. אך אין סיבה שמוצרים כמו ממירים דיגיטליים וטלוויזיות, יזללו חשמל 365 ימים בשנה. התקנת "רב-שקע" עם מפסק, חיבור כל המכשירים הקשורים לטלוויזיה (למשל) או למחשב לאותו רב-שקע, וכיבויים באמצעות כיבוי המפסק בהפסקת הצפייה בטלוויזיה, מביאה לחסכון מצטבר.

     

    • הרתחת מים - רוצים לשתות כוס אחת של קפה? אל תמלאו את הקומקום במלואו והסתפקו בהרתחת מים בכמות המספיקה לצורכיכם. לחילופין - הרתיחו את המים על הגז.

     

    • כמה שינויים קטנים בבית -
    1. בידוד - אטמו את הבית בסרטי איטום בחלונות ובדלתות, כדי שהחימום או הקירור לא יברחו. קנייה של פסי איטום עולה שקלים בודדים, אך מאפשרת הבדל משמעותי.
    2. הצללה - אם יש לכם חלון שפונה לצד מערב - שימו עליו צילון לימי הקיץ, כדי למנוע מהחום לחדור לבית.
    3. תריסים - הקפידו על סגירת תריסים וחלונות בשעות היום בקיץ , כך תמנעו מהחום להכנס הביתה והוא יישאר קריר ונעים. בחורף, פתחו תריסים של חלונות דרומיים, כי משם תיכנס שמש ותחמם את הבית.

     

    • שעת כדור הארץ - ב-22.4 כולנו מכבים את האור למשך שעה 

     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    הכדור בידיים של כולנו
    צילום: shutterstock
    מומלצים