בוסטון: זוהתה ההרוגה, "הגיבורים" מתגלים
לו לינגזי, סטודנטית סינית בשנות ה-20 לחייה, נהגה לתעד את חייה העצמאיים בארה"ב ברשת החברתית. בבוקר הפיגוע פרסמה תמונה: "ארוחת הבוקר הנפלאה שלי". באין קצה חוט בחקירה, ארה"ב מתנחמת בסיפוריהם של מי שנחלצו לסייע
יום שלישי לחקירת הפיגוע בבוסטון – עד כה ללא תוצאות. בזמן שהחוקרים ממשיכים לפנות לציבור בחיפוש אחר קצה חוט, פורסמו היום (יום ד') שמה ופרטיה של הרוגה נוספת: לו לינגזי, סטודנטית סינית לתואר מתקדם במתמטיקה באוניברסיטת בוסטון.
עוד עדכונים בעמוד הפייסבוק של ynet
עוד על חקירת הפיגוע בבוסטון:
הערכה: "זאב בודד" ביצע הפיגוע
אמריקה בוכה על מרטין בן ה-8 אובמה: לא ברור אם הפיגוע בא מכאן או מבחוץלו לינגזי, בשנות ה-20 המוקדמות לחייה, הגיעה לבוסטון מהעיר שניאנג שבצפון מערב סין. היא התמחתה בסטטיסטיקה ונהגה לפרסם תמונות מחיי היומיום שלה בארה"ב ברשת החברתית הסינית המקבילה לטוויטר. לרוב היו אלה תמונות של אוכל שהכינה לעצמה, מעין יומן מצולם של סטודנט שעושה את צעדיו הראשונים מחוץ לבית, בעולם חדש. בבוקר הפיגוע היא פרסמה תמונה של לחם ג'בטה ופירות וכתבה: "ארוחת הבוקר הנפלאה שלי".
עורך בעיתון המקומי בעיר הולדתה אמר כי אביה אישר את דבר מותה בפני הכתבים שהגיעו לבית המשפחה. סטודנטים סינים מהווים את קבוצת הסטודנטים הזרים הגדולה ביותר באוניברסיטאות אמריקניות – כ-200 אלף. כמעט עשרת אלפים מהם חיים במסצ'וסטס, מרכז אקדמי חשוב. סטודנטית סינית נוספת נפצעה באורח קשה בפיגוע, שבו נהרגו גם מרטין ריצ'רד בן השמונה וקריסטל קמפבל בת ה-29.
באין פרטים חדשים על זהות המחבלים, ארה"ב מתנחמת בידיעות רבות על ה"גיבורים" שנזעקו לעזרת הנפגעים. בין הסיפורים על אנשים שהיו בזירת הפיגוע ונחלצו מיד לסייע לפצועים בולט סיפורו של קרלוס ארנדונדו.
ארדונדו הוא אב שכול שאיבד את בנו בעיראק ב-2004. הוא ניסה להתאבד בעבר אך ניצל והחל לחלק דגלי ארה"ב באירועים שונים. זה מה שעשה גם במרתון בוסטון. כששמע את הפיצוץ הראשון הוא דילג מעל גדר האבטחה ומיהר לעבר הפצועים על הקרקע. הוא מצא שם צעיר שחולצתו עלתה באש. הוא כיבה את הלהבות בידיו.
הצעיר איבד את החלק התחתון של שתי רגליו. ארדונדו הסיר את חולצתו וקשר אותה סביב הרגל הקטועה. הוא נשאר לצדו של הצעיר ועודד אותו עד שהגיעו אנשי הרפואה. תמונתו רץ ליד כיסא הגלגלים שעליו הצעיר הפצוע, חובש כובע בוקרים, היא אחת התמונות האיקוניות של האירוע.
מאוחר יותר התברר שמו של הצעיר – ג'ף באומן, בן 27. הוריו אומרים כי ארדונדו הציל את חייו. "יש סרטון שבו רואים אותו מרים את ג'ף, שם אותו בכיסא הגלגלים ורץ איתו", סיפר אביו. הוא צולם מתרחק מזירת הפיגוע כשהוא אוחז בדגל ארה"ב מוכתם בדם.
מי שעוד נחלץ לעזרה הוא ג'ו אנדרוזי, שחקן פוטבול לשעבר שעומד בראש ארגון שמסייע למשפחות ילדים חולי סרטן לשלם על טיפולים רפואיים. צוות רצים מטעם הארגון השתתף במרתון כדי לגייס תרומות. אנדרוזי היה ליד קו הסיום כשהמטענים התפוצצו ומיהר לסייע בחילוץ הפצועים. הוא צולם כשהוא נושא אישה בזרועותיו.
בהצהרה שפרסם הצטנע: "אור הזרקורים צריך להיות על האנשים הרבים מספור – אנשי רפואה וחירום, רצים שהמשיכו לרוץ ישירות למוקד התרמת הדם ועל האזרחים שעשו כל שביכולתם להציל חיים. הם הגיבורים האמיתיים".
ולפעמים לא נדרשת פעולה הרואית כדי להיות הגיבור של מישהו. ויקטוריה, סטודנטית באוניברסיטת נורת'ווסטרן שנפצעה קשות, מחפשת אחר אדם שהזדהה כטיילר. לדבריה, אותו טיילר הרגיע אותה כשהייתה "היסטרית" בשל פציעתה מרסיס. הוא פגש אותה באוהל הרפואה כשבכתה, סיפר לה כי הוא חייל לשעבר ששירת באפגניסטן והראה לה את הצלקות שלו מפגיעת רסיס. מושל בוסטון התגייס לעזור לה לאתר את טיילר. דרך CNN הוא פנה אליו בבקשה שיתקשר למשרדו, כי "ויקטוריה מאוד מאוד רוצה להודות לו באופן אישי".