שנת מאסר לנהג ששכח ברכב פעוטה שמתה
באוגוסט 2011 שכח איוון אולוס את טלי דשקוב בת השלוש ברכבו בחום הלוהט, והיא נפטרה. בנוסף לעונש המאסר הורה השופט לנהג לפצות את משפחתה ב-20 אלף שקלים. "שום דבר לא יחזיר אותה אבל חשוב לנו שהעונש ירתיע", אמר האב
איוון אולוס, שהורשע בגרימת מותה ברשלנות של טלי דשקוב בת השלוש, נידון היום (ה') לשנת מאסר בפועל. בנוסף גזר עליו בית המשפט השלום בנתניה שנת מאסר על תנאי. השופט שלל את רשיון הנהיגה שלו ל-10 שנים והורה לו לפצות את בני משפחת הילדה ב-20 אלף שקלים. השופט חגי טרסי כתב בגזר הדין כי יש לגזור עונש שירתיע נהגים אחרים.
דיווחים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
עוד עדכונים בחדשות ynet:
בוסטון: חיפושים אחר שני חשודים שתועדו
נעצר חשוד בשליחת המעטפה עם הרעל לאובמה
באוגוסט 2011 נשכחה הילדה ברכב ההסעות למשך כשבע שעות בחום הלוהט, ושם מצאה את מותה. אולוס (40), הנהג ובעל הפעוטון, נעצר יחד עם הסייעת, אולגה זבירוב, ושניהם הואשמו בגרימת מוות ברשלנות.
אביה של טלי, גינאדי דשקוב, אמר לאחר מתן גזר הדין: "שום דבר לא יחזיר את הבת שלנו, ולא משנה איזה עונש יוטל על הנהג. חשוב לנו שהעונש ירתיע אחרים, בעיקר נהגי הסעות, שלא ישכחו ילדים ברכב".
בגזר הדין קבע השופט כי מדובר בגרימת מוות ברשלנות ברף החמור שלה, כיוון שאולוס היה נהג הסעות מקצועי והיה אמור לבדוק שאין ילדים ברכב לפני שעזב אותו, אך הוא הסתפק בהצצה אל תוך הרכב ולא ראה את טלי הקטנה. השופט הוסיף כי חומרת המעשים נובעת גם מכך שאולוס הסיע אותה לגן, לא שם לב שלא ירדה מרכב ההסעות, היה בגן ולא הבחין שהילדה לא נכחה בו, חזר לרכב ונסע לביתו מבלי שהבחין כי היא נמצאת ברכב.
"קדושת חייה של הפעוטה"
השופט דחה את המלצת שירות המבחן לגזור על אולוס עבודות שירות עקב הטראומה שעבר והפגיעה בו ובמשפחתו בעקבות האירוע. "קדושת חייה של הפעוטה שלא זכתה להגיע ליום הולדתה השלישי ולא זכתה להתבגר היא פגיעה חמורה. הנאשם לא ביצע פעולות בסיסיות על מנת לוודא שאף ילד לא נשכח ברכב", קבע השופט. "אי סריקת הרכב פגעה בחייה של הפעוטה ובבני משפחתה. מכלול מאסר מעצימים את רף הרשלנות ומחייבים מאסר מאחורי סורג ובריח".
רף הענישה במקרה זה עומד על עבודות שירות במינימום ו-20 חודשי מאסר במקסימום. בסיום הדיון אמר סנגורו של אולוס, עו"ד בני נהרי, כי מרשו מצטער על שאירע. אולוס עצמו אמר: "אני משתתף בצער המשפחה, של ההורים שלה, גם אני בגלל האירוע עברתי טראומה. אני מבין את המשפחה של הילדה, גם לי יש ילדים. זה לא קל".
הטמפרטורה באוטובוס טיפסה ל-90 מעלות
אולוס עבד כנהג באוטובוס זעיר והסיע כל בוקר 15 ילדים בשני סבבים לגן "הקקדו הלבן" בנתניה. הוא אסף גם את זבירוב (33), סייעת הגן, ברכבו. תפקידה היה להושיב את הילדים ולחגור אותם, וכשהגיעו לגן - שחררו את הילדים וליוו אותם פנימה. לאחר שני סבבי ההסעה, אולוס נהג לחזור לביתו, משם היה מסיע את אשתו, בעלת הגן - למקום.
ב-8 באוגוסט ניהל אולוס את סבב ההסעות הרגיל, ובסבב השני אספו את טלי דשקוב בשעה 07:45 מביתה. זבירוב הושיבה אותה בכיסא וחגרה אותה. כשהגיעו לגן הילדים, ליוו את כל הילדים פנימה, אך דשקוב נותרה באוטובוס. השניים לא הבחינו בה ולא ערכו סריקה במושבי הרכב על מנת לוודא כי כל הילדים ירדו ממנו בבטחה. אולוס חזר להציץ דרך דלת הירידה מהאוטובוס ועלה על המדרגה הראשונה כדי לוודא שלא נותרו בו עוד ילדים, אך ממדרגה זו לא ניתן לראות את כל המושבים.
בכתב האישום נטען כי אולוס נעל את האוטובוס, נכנס לסייע בגן, שהה שם כ-20 דקות, ולאחר מכן נסע לביתו. במשך עשר דקות הנסיעה, עדיין לא הבחין כי דשקוב שוהה באוטובוס. הוא הגיע לביתו וחנה במקום חשוף לשמש. במקביל החלה זבירוב את עבודתה בגן, מבלי להבחין בכך שדשקוב, שנאספה בבוקר, לא נמצאת במקום לאורך כל שעות היום.
הטמפרטורה באוטובוס הסגור עלתה ככל הנראה ל-90 מעלות, וכתוצאה מכך לקתה דשקוב במכת חום ומתה בשעה שאינה ידועה. רק בשעה 14:45, לאחר כשבע שעות, חזר הנאשם לאוטובוס, כדי לנסוע לגן ולאסוף את הילדים, ואז הבחין בגופתה של הפעוטה.
במהלך השנה העידו עדי התביעה במשפט, ובחודש דצמבר האחרון הפתיע אולוס כשהודה במיוחס לו על דעת עצמו בגרימת מותה ברשלנות של הילדה. בעקבות זאת הורשע במיוחס לו. זבירוב לא הודתה במיוחס לה ומשפטה המשיך להתנהל.
בצל הטרגדיה של ההורים, פולינה וגינאדי דשקוב, הם הביאו בת נוספת לאוויר העולם. לדיון שבו ניתן גזר הדין הגיע האב, ואילו האם נותרה בבית המשפחה.