מלחמה במקלות: אליפות העולם בסנוקר נפתחת
החל מהשבת הקרובה, במשך 17 ימים מתישים, יאבקו השחקנים הטובים בעולם על התואר החשוב מכל. האם לאוסאליבן יש סיכוי? מי המועמדים הבולטים? על מי כדאי לשים עין? כל מה שאתם צריכים לדעת לקראת החגיגה בשפילד, כולל ההימור על הזוכה
עוד ב-ynet ספורט:
השנה יותר מבעבר קשה לחזות מי הפייבוריט להניף את הגביע. האלוף המכהן, רוני אוסאליבן מגיע לאליפות לאחר הפסקה ארוכה שלקח על עצמו מהספורט ובאופן מעניין, אף שחקן בסבב לא הצליח העונה לזכות ביותר מטורניר דירוג גדול אחד.
מי שחולם להניף את הגביע ב-6 במאי יצטרך לא רק להפגין סנוקר מצוין לאורך כל ימי האליפות, אלא גם ואולי בעיקר חוסן מנטלי. אליפות העולם ארוכה משמעותית מיתר הטורנירים בסבב. כבר בסיבוב הראשון המשחקים מנוהלים בשיטת הטוב מ-19 משחקונים. בהמשך, כמות המשחקונים עולה בהדרגה ומגיעה להטוב מ-35 משחקונים בגמר, הנמתח על פני יומיים. היכולת להתמודד ברמה כל כך גבוהה במשך זמן ארוך כל כך דורשת עצבי ברזל ואופי חזק במיוחד.
התקצירים של ynet ספורט:
- הפרמייר-ליג מציגה: שלושה שערי עונה במחזור אחד
- הטיל של אבוטבול, הצמד של זהבי / תקצירי ליגת העל
- וצפו במכבי ת"א מושפלת בבית ומסיימת את העונה ביורוליג
למרות שמדובר השנה באליפות פתוחה למדי, ניסינו לסמן עבורכם את המועמדים הבולטים לזכות בתואר ולעמוד על הגורמים שיעמדו לטובתם ומנגד, גם על הסיבות בגינן הם עלולים לסיים את האליפות בפנים נפולות.
המועמדים לזכות באליפות העולם:
רוני אוסאליבן
למה כן: עבור חובבי הסנוקר לא משנה בכלל באיזה כושר רוני אוסאליבן מגיע לתחרות. כל עוד ה"רוקט" משתתף ולא מתעסק עם השדים הרבים שבתוכו, הוא מועמד לנצח. גם סוכנויות ההימורים חושבות כך והן הציבו אותו פייבוריט לזכייה במשותף עם מארק סלבי. אוסאליבן, אלוף העולם המכהן, נחשב בעיני רבים כשחקן המוכשר ביותר שהחזיק מקל סנוקר מעולם ולמרות השיגעונות הרבים שלו ואיומי הפרישה החוזרים ונשנים, כשהוא משחק כמו שהוא יודע, קשה מאוד לגבור עליו.
למה לא: כבר לאחר שזכה באליפות העולם בשנה שעברה הבהיר אוסאליבן כי הוא מעוניין לשחק סנוקר בקצב שלו ובאופן שיאפשר לו לראות יותר את ילדיו. תחילה הוא סירב לחתום על חוזה התחייבות לסבב, ולאחר מכן הודיע כי בשל סיבות אישיות לא יחזור לשחק העונה. בסופו של דבר הוא החליט להשתתף באליפות העולם, אך אין לדעת באיזה כושר יגיע לאחר ששיחק משחק אחד בלבד העונה. אוסאליבן הוא ללא ספק החידה הגדולה של האליפות השנה, ועצם השתתפותו מעוררת עניין עצום. הוא עצמו מנסה להנמיך ציפיות, "לא סימנתי לעצמי את הזכייה באליפות העולם כמטרה השנה, כי זו תהיה מטרה די טיפשית לסמן. יכול להיות שיילך לי טוב, אבל זו עלולה גם להיות תאונת דרכים".
מארק סלבי
למה כן: לדעת כותב שורות אלו, סלבי הוא הפייבוריט להניף את הגביע השנה. סלבי בן ה-29, המדורג ראשון בעולם, כבר זכה השנה באליפות בריטניה ובטורניר המאסטרס כך שאליפות העולם חסרה לו כדי להפוך לשחקן הרביעי בהיסטוריה הזוכה בעונה אחת במה שמכונה בענף "הכתר המשולש". סלבי הוא שחקן ההגנה הטוב ביותר בסבב וניחן ביכולת לשבש את משחקו של היריב. הסבלנות הרבה שלו וניהול המשחקונים החכם מתאימים מצוין למשחקים הארוכים של אליפות העולם.
למה לא: בניגוד לחודשים דצמבר-ינואר, בהם סלבי היה כמעט בלתי מנוצח. החודשים האחרונים היו פחות מוצלחים עבור "הליצן מלסטר". לאחרונה הוא התעשת אמנם כשהעפיל לגמר אליפות סין, אך הפסיד שם לניל רוברטסון.
ניל רוברטסון
למה כן: רוברטסון נמצא בכושר הטוב ביותר מבין יתר המועמדים לאחר שזכה באליפות סין הפתוחה, הטורניר האחרון לפני אליפות העולם. רוברטסון, שחקן מצוין בכל האספקטים של המשחק, כבר הוכיח שהוא מסוגל לעמוד באתגר של שפילד כשזכה באליפות העולם ב-2010.
למה לא: בשנים האחרונות משהו נסדק אצל מי שנחשב כאחד הווינרים הגדולים של הענף. לאחר שניצח בכל ששת הגמרים של טורנירי הדירוג הראשונים אליהם העפיל, בשתי העונות האחרונות הוא כבר הספיק להפסיד בשלושה. גם בגמר של אליפות סין האחרונה בו ניצח, הוא לא היה רחוק מלאבד יתרון מבטיח של 1:6 מול סלבי והראה עד כמה הוא מתקשה כשהיריב מצליח לשבש את סגנון המשחק הטבעי שלו. "חששתי כבר מהגרוע ביותר", הודה רוברטסון בסיום, במשחק ארוך יותר אין לדעת כיצד זה היה מסתיים.
ג'אד טראמפ
למה כן: מאז עונת 2011 המופלאה בה זכה באליפות סין והגיע עד גמר אליפות העולם, טראמפ בן ה-23 הוא כבר לא הדבר הגדול הבא אלא אחד הכוכבים הבולטים ביותר של הענף. עם סגנון משחק התקפי ושובה עין זכה העונה טראמפ באליפות הבינלאומית בסין והעפיל לגמר מאסטרס שנגחאי.
למה לא: בשני טורנירי הדירוג האחרונים, גמר אליפות סבב השחקנים ואליפות סין לא הצליח טראמפ לעבור את הסיבוב הראשון. בניגוד למשחק ההתקפה הכמעט מושלם שלו, משחק ההגנה של טראמפ עדיין טעון שיפור.
ג'ון היגינס
למה כן: לא במקרה היגינס זכה ארבע פעמים בתואר אלוף העולם. להיגינס יש ככל הנראה את האופי החזק ביותר בסבב, תכונה חשובה במיוחד לאליפות העולם. הוא לעולם לא נכנע ומסוגל לחזור גם ממצבים קשים במיוחד. העונה הוא הוכיח זאת פעם נוספת כשחזר מפיגור 9:2 בדרך ל-9:10 מדהים על ג'אד טראמפ בגמר מאסטרס שנגחאי.
למה לא: מאז שזכה באליפות העולם ב-2011, יש ירידה מובהקת ביכולת של היגינס. הוא העפיל העונה לגמר אחד בלבד של טורניר גדול ובשני טורנירי הדירוג האחרונים הודח כבר בסיבוב הראשון. חשוב לזכור כי לפני זכייתו הקודמת באליפות העולם, הגיע היגינס בכושר מצוין עם זכיות בשני טורנירים גדולים ובשלושה טורנירים נוספים, הפעם המצב שונה בתכלית.
דינג ג'ונווי
למה כן: כשהשחקן הסיני הטוב בהיסטוריה מפגין את הסנוקר שהוא יודע, מדובר במכונה משומנת אשר בפנים חתומות, כמעט רובוטיות, מטביעה כדור אחר כדור. דינג הוא אחד מבוני הרצפים הטובים בסבב והציג יכולת פנומנאלית בטורניר גמר סבב השחקנים במארס כשהשיג רצף מקסימאלי וסיים את הטורניר עם תשעה רצופים של 100 נקודות ומעלה, מספר מדהים בהתחשב בכך שמדובר בטורניר של משחקים קצרים.
למה לא: דינג לאורך כל הקריירה שלו וגם העונה סובל מחוסר יציבות משווע. כך למשל לאחר תצוגת התכלית בגמר סבב השחקנים הוא הפסיד כבר בסיבוב הראשון באליפות סין הפתוחה מול הקהל הביתי שלו. דינג העפיל אמנם לחצי הגמר באליפות העולם ב-2011, אך ביתר אליפויות העולם הוא לא הצליח להגיע רחוק יותר מהסיבוב השני.
מארק אלן
למה כן: מעבר לכך שאלן זכה השנה בפעם השנייה ברציפות בטורניר הוורלד אופן היוקרתי, הסנוקר שהציג העונה השחקן הצפון אירי היה מהמרשימים ביותר בסבב, הוא סיפק קרבות איתנים לכל השחקנים הטובים ביותר בעולם.
למה לא: ביחס ליתר המועמדים, אלן בן ה-27 זכה במספר המועט ביותר
של תארים עד כה. למרות השיפור הניכר ביכולת שלו, עדיין לא בטוח שהוא מוכן לנצח באתגר הסנוקר הגדול מכולם. בנוסף, אלן נחשב לשחקן עם אופי בעייתי אשר סיבך אותו כבר במספר התבטאויות שנויות במחלוקת על גבול הגזעניות. אם אלן רוצה להניף את הגביע, הוא יצטרך לשלוט בטמפרמנט החם שלו במשך כל האליפות הארוכה.
שחקנים ששווה לעקוב אחריהם
ג'ק ליסווסקי – מהשחקנים הצעירים באליפות (21), נחשב לאחת ההבטחות הגדולות של הענף. ליסווסקי שהחלים ממחלת הסרטן לפני מספר שנים נחשב לשחקן עם סגנון משחק מהיר במיוחד והספיק השנה כבר להדהים את חובבי הענף כשגבר על חברו הטוב ומי שהיה שותף לדירתו, ג'אד טראמפ באליפות סין האחרונה.
שון מרפי – "הקוסם" שזכה באליפות העולם ב-2005 מגיע לשלבים המאוחרים ברוב הטורנירים הגדולים אך בשתי העונות האחרונות לא זכה באף טורניר דירוג. באליפות העולם הוא ינסה לשים סוף לנאחס.
סטיבן מגווייר – שחקן סקוטי מצוין אשר הצליח השנה לסיים בצורת ארוכה עם זכייה באליפות ווילס הפתוחה שסיימה כמעט חמש שנים בהן לא ניצח בטורניר דירוג. בעונה שעברה נעצר רק בחצי גמר אליפות העולם.
ההימור של ynet ספורט:
רבעי הגמר:
רוני אוסאליבן נגד ג'ון היגינס
שון מרפי נגד ג'אד טראמפ
ניל רוברטסון נגד סטיבן מגווייר
מארק אלן נגד מארק סלבי
חצאי הגמר:
רוני אוסאליבן נגד ג'אד טראמפ
ניל רוברטסון נגד מארק סלבי
הגמר:
ג'אד טראמפ נגד מארק סלבי
אלוף העולם 2013:
מארק סלבי
משחקי הסיבוב הראשון:
רוני אוסאליבן (אנגליה) – מרקוס קמפבל (סקוטלנד)
אלי קארטר (אנגליה) - בן וולסטון (אנגליה)
סטיוארט בינגהאם (אנגליה) – סם ביירד (אנגליה)
ג'ון היגינס (סקוטלנד) – מארק דייויס (אנגליה)
שון מרפי (אנגליה) – מרטין גולד (אנגליה)
גרהאם דוט (סקוטלנד) – פיטר אבדון (אנגליה)
מת'יו סטיבנס (ווילס) – מרקו פו (הונג קונג)
ג'אד טראמפ (אנגליה) – דומיניק דייל (ווילס)
ניל רוברטסון (אוסטרליה) – רוברט מילקינס (אנגליה)
ריקי וואלדן (אנגליה) – מייקל הולט (אנגליה)
מארק וויליאמס (ווילס) – מייקל ווייט (ווילס)
סטיבן מגווייר (סקוטלנד) – דצ'אוואט פומג'אנג (תאילנד)
מארק אלן (צפון אירלנד) – מארק קינג (אנגליה)
דינג ג'ונווי (סין) – אלן מקמנוס (סקוטלנד)
בארי הוקינס (אנגליה) – ג'ק ליסובסקי (אנגליה)
מארק סלבי (אנגליה) – מת'יו סלט (אנגליה)