הלחץ עבד: יעלון התערב, מענקי המילואים ישולמו
אחרי יממה של מחאה ציבורית, נמנע הקיצוץ במענקי המילואים: שר הביטחון משה יעלון הורה להעביר 60 מיליון שקלים ולמנוע את הקיצוץ במענקים הניתנים לחיילי המילואים. השר בנט איים שהעברות הכספים למערכת הביטחון ייפגעו
המילואימניקים מחו, הפוליטיקאים תפסו כותרות, ובסופו של דבר המאבק הצליח: הסערה הציבורית סביב הכוונה לשלם לחיילי המילואים מענקים מופחתים עבור ימי השירות השנתיים שלהם הסתיימה היום (ה') כשהשר משה (בוגי) יעלון הודיע על העברת 60 מיליון שקל מתקציב הביטחון לטובת השלמת הפער. כך יגדל תקציב המענקים השנתי מ-300 ל-360 מיליון שקל.
- עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
המענק מהביטוח הלאומי אמור להיכנס בשבועות הקרובים לחשבונות הבנק של עשרות אלפי חיילי מילואים ששירתו במהלך 2012 לפחות עשרה ימים. יעלון: "הפער השנה נבע מהגיוס הרחב למבצע 'עמוד ענן' ולכן נדרשה מצדנו הקצאת תקציב כדי לא לפגוע בחיילי המילואים".
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- טיים: יאיר לפיד ב-100 המשפיעים, נתניהו בחוץ
- העצור שברח ונפצע, הטיוח והגרסאות הסותרות
- הפנים של הגולנצ'יקים: הכירו את הדמויות בסדרה
- לקראת סופ"ש חורפי: בחרמון ממתינים לשלג
הכוונה לצמצם את הסכומים על שינוי הקריטריונים לחיילים הייתה עלולה להקטין את המענק ביותר מ-1,000 שקל עבור מי ששירת 25 ימים לפחות בשנה החולפת. כך לדוגמא, בשנה רגילה (ללא גיוס חירום) אמור חייל מילואים לקבל מענק של 3,762 שקל. המהלך שסוכל אמור היה להקטין את הסכום ל-2,616 שקל בלבד.
ביממה מאז נודע על הכוונה להקטין את המענקים התנהלה מחאה ציבורית חריפה ברשתות החברתיות ובכלי התקשורת. ההחלטה של השר יעלון עקפה למעשה מספר יוזמות שעלו במהלך היום, בצבא ומחוצה לו. אחת מהן הייתה של סגן הרמטכ"ל גדי אייזנקוט,
שכינס דיון של קצינים בכירים במטרה להפעיל לחץ על שרי הממשלה.
גם שר הכלכלה, נפתלי בנט, הפציר בחבר מפלגתו ניסן סלומינסקי, שמכהן גם כיו"ר ועדת הכספים, למנוע העברת כספים למערכת הביטחון עד לפתרון המשבר. "במקום שהמדינה תנשק למילואימניקים את הרגליים, משחקים עם המענקים שלהם", אמר בנט. "זה עושק כבשת הרש, לא ניתן לזה יד.
"המדינה שופכת כסף על דלק ועל קניות בריקושט במהלך המלחמות, והמילואימניקים אינם אלה שאמורים לספוג את הבזבוז הזה. אנשי המילואים צריכים להיות בראש סדר העדיפויות של המדינה. הם עוזבים את משפחותיהם ואת ילדיהם כדי להגן עלינו. אני יודע שלמרות הכול, עם מענק או בלעדיו, הם ימשיכו להגיע למילואים".
רב סרן (מיל') גיל סולומון, סגן מפקד גדוד חי"ר שגויס במבצע "עמוד ענן", אמר ל-ynet: "מוטב מאוחר מאשר אף פעם. שר הביטחון פעל נכון כי כל החלטה אחרת הייתה לא ערכית. עכשיו, לאחר שהעוול תוקן, צריך לבדוק מי הוביל את המהלך המוטעה. זה לא עניין של כסף, אלא לשאלה איך מעריכים אותך".
לדבריו, "כעת, לאחר שהעוול תוקן, צריך לבדוק מי הוביל את המהלך המוטעה, לבדוק את תהליך קבלת ההחלטות כדי שדבר כזה לא יקרה יותר. זה מסוג הדברים שאסור שיקרו. זה לא עניין של כסף, אלא של תחושה של איך מעריכים אותך ואיך תופשים אותך כמובן מאליו כשאתה הולך לשרת במילואים. ברור שהחיילים יבואו לשרת גם אם יקחו לגמרי את המענק, כי אנשים לא באים לשרת בשביל כסף אלא מתוך אמונה באידיאל".