כך כבשנו את מנהטן
סוג של גאווה ישראלית: הסניף של "מקס ברנר" במנהטן נבחר לאחת מעשר המסעדות המבוקשות ביותר בניו יורק. המנהלת הקולינרית של מותג השוקולד מהמזרח התיכון מסבירה לכתבנו בתפוח הגדול את סוד ההצלחה המפתיעה
כבר כשהייתה בת שבע הבינה קטצי גאי המילטון שקל זה לא הולך להיות. הילדה ילידת ארה"ב, שעוד בקושי התחילה לשחק תופסת ומחבואים, כבר שלפה מהתנור עוגות, עירבבה קצפות ושפכה סוכר בכל פינה במטבח. קשה, קשה.
עוד בערוץ האוכל:
- גבינת המלכים ומלכת הגבינות: ברי פריזאית
- ויוה טורטיה: אוכל מקסיקני בבית, המדריך השלם
- קינואה תנוע! עושים לקינואה מייק אובר
"קצת מצחיק לחשוב על זה היום, אבל נראה לי שהאובססיה להאכיל אנשים בערה בי כבר אז. מהרגעים הראשונים שקלטתי שיש מטבח בבית זה נראה לי כמו המצאה נפלאה, משהו קסום."
20 שנה אחרי היא יושבת בסניף מקס ברנר בניו יורק, שתי שניות מהיוניון סקוור, בוחנת את המקום המלא לגמרי, דואגת שאטעם, ויהי מה, משייק הקרמל החדש שרקחה ומבינה שנחתה במקום הנכון.
"המקום הזה משלב את האהבה שלי למתוקים ואת העובדה שאני אוהבת לחשוב מחוץ לקופסה, להיות יצירתית ככל האפשר ולא להסתפק במובן מאליו." בחודשים האחרונים היא נכנסה לתפקידה החדש, כמנהלת המזון והמשקאות של מקס ברנר, אחרי שלמדה בפרנץ' קולינר אינסטיטוט, הייתה הקונדיטורית הבכירה של מלון גראנד הייאט המפורסם בניו יורק והשתתפה בתוכנית ריאליטי קולינרית.
16 מלאו למותג מקס ברנר. דרך ארוכה ומפותלת עברה עליו מאז שהחל כמיזם עצמאי מתוק על ידי עודד ברנר ומקס פיכטמן ועד שהפך למעצמת שוקולד עולמית בבעלות שטראוס, עם עשרות סניפים ברחבי העולם.
פרט לישראל אפשר למצוא את מקס ברנר ברחבי ארה"ב, אוסטרליה, הפיליפינים וסינגפור. העתיד, אם כך, נראה שוקולדי מאי פעם. "נראה לי שעם כל ההבדלים בין מקום למקום, מרגישים את הטאץ' המסוים שלנו בכל סניף," היא אומרת בגאוות יחידה.
בחודש שעבר נבחר הסניף במנהטן כאחד מעשר המסעדות המוזמנות ביותר בעיר, לצד סמלים עירוניים כ"סמית אנד וולנסקי" ו"טאו." הבחירה, שנעשתה על ידי אתר המסעדות המשובח ,Table 0pen מבוססת על מספר ההזמנות מראש שהתבצעו על ידי לקוחות ולא על פי טעם גחמתי של מבקרי אוכל, מה שעוד יותר מבהיר עד כמה המותג תקע יתד עמוקה ומתוקה בארה"ב.
מה, מבחינתך, הרעיון שמייחד היום את מקס ברנר?
"הרעיון הוא שזה לא רק יהיה טעים אלא גם יהיה אינטראקטיבי, שאנשים ישחקו עם השוקולד והמתוקים, שזה יהפוך להרבה יותר מקינוח. כל מנה צריכה להיות סוג של סיפור, לא רק טעם מסוים. שוקולד חייב להיות חוויה. ואם הוא לא טוב, לא יעזור שתמכור אותו באמצעות חיוך. הוא חייב להיות עשוי ממרכיבים מוצלחים."
את מאמינה בקינוחים דיאטטיים?
"אצלנו בתפריט אין קינוחים דיאטטיים. קינוח הוא דבר מנחם, עניין של חוויה. במקרה של אנשים שלא אוכלים גלוטן או שלא נוגעים בסוכר מכל מיני סיבות זה כבר עניין אחר לגמרי."
לפחות 5,000 איש מתים בניו יורק מדי שנה כתוצאה מבעיות רפואיות שקשורת בהשמנת יתר. בחודשים האחרונים ניסה מייקל בלומברג, ראש העיר, להעביר חוק שאוסר על מכירת משקאות ממותקים. מה דעתך בסוגיה?
"אני לא רוצה להתייחס לחוק העירוני, אבל ברור שחייבים להגביר את המודעות. יש עוד הרבה מה לעשות בעניין הזה. תראה, אני אוכלת שוקולד כל יום. אין יום שאני מוותרת על השוקולד שלי, אבל אני מקפידה להתאמן, לחיות חיים בריאים ולאכול טוב. זה היה טיפשי מצידי להגיד שלא אכפת לי איך אני נראית ושאני אוכלת רק אוכל גרוע, לא נוגעת בירקות ולא ישנה בלילות. אחרי הכל, כמו כל דבר אחר, הכל עניין של מינונים נכונים."
איך את מסבירה את זה שבעולם יש דימוי גרוע לשוקולד האמריקאי?
"אני לא מסכימה איתך."
באמת? את לא מרגישה שבשאר העולם מזלזלים בשוקולד האמריקאי?
"יש יותר ויותר יצרנים של שוקולד אמריקאי מצוין, והם הולכים ותופסים את המקום שמגיע להם. התמונה השתנתה, והיום יש בארה"ב הרבה יותר מודעות לשוקולד טוב, לחומרי גלם טובים, לאחוזי קקאו ולשאר המרכיבים שהופכים אותו למוצר מעולה וטעים."
כשאת לא עובדת, את מעדיפה שוקולד חלב או מריר?
"תלוי במצב הרוח שלי, אבל נראה לי שבבסיס אני מעדיפה שוקולד חלב. אני מאוד אוהבת גם מריר, אבל אעצור ב־70 אחוז מוצקי קקאו. יותר מזה זה לא מאוד אכיל מבחינתי. ואגב, גם שוקולד לבן אני אוהבת. מעבר לזה, קשה לי מאוד להתנגד לקצפת עם תותים. את זה אני ממש ממש אוהבת."
ביקרת בחורף האחרון בישראל ובין השאר בישלת עם יונתן רושפלד. מה המסקנות שלך מהביקור?
"שיש לכם מסעדות מעולות, מגוון עצום של מטבחים וסגנונות ואוכל טרי מאוד. ישראל עומדת בשורה הקולינרית הראשונה של העולם. מאוד נהניתי בעלמה של רושפלד, והיה משגע לאכול ארוחת בוקר במנטה ריי, עם כל הסלטים האלה וחוף הים הנהדר. וכן, אכלתי גם חומוס ביפו, וזה היה טעים לי מאוד. ללא ספק, יש לכם ארץ נהדרת."
הכתבה פורסמה במקור במוסף "24 שעות" של ידיעות אחרונות