שתף קטע נבחר

 

עיני סוגר המדינה: נתב"ג יושבת ביום שלישי

הנוסעים בשדה התעופה בן-גוריון עודכנו שכל טיסות אל על נדחו עד להודעה חדשה. מזכ"ל ההסתדרות הודיע על השבתה של השדה ביום ג' ב-5:00 בבוקר לכמה שעות כהבעת סולידריות עם חברות התעופה הישראליות. אלפים עדיין ממתינים לטיסות. גם באילת השמיים נשארו סגורים

השביתה במחאה על אישור הסכם שמיים פתוחים  מתרחבת: הנוסעים בנמל התעופה בן גוריון עודכנו אחר הצהריים (א') על ידי הכריזה בשדה שכל טיסות אל על נדחו עד להודעה חדשה ובארקיע אמרו כי כל הטיסות עד מחר בערב מבוטלות. במקביל הודיעה הסתדרות על שביתת הזדהות קצרה עם עובדי חברות התעופה הישראליות. מיום שלישי ב-5:00 בבוקר, ולמשך כמה שעות, תושבת כל הפעילות בנמל התעופה בן גוריון. משמעות הדבר היא שבפרק זמן זה ייסגר השדה לחלוטין ולא ינתנו שירותים לחברות התעופה השונות - הישראליות וגם הזרות. יו"ר הסתדרות, עופר עיני, קרא לשר האוצר יאיר לפיד ושר התחבורה ישראל כץ להיכנס למו"מ מיידי מול נציגי החברות. לדבריו מו"מ כזה נדרש על מנת למנוע קריסה של חברות התעופה הישראליות ואובדן פרנסה של אלפי משפחות.

 

סוגר את המדינה, עופר עיני (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
סוגר את המדינה, עופר עיני(צילום: אוהד צויגנברג)

 

שיבושים בנתב"ג: החברות הישראליות לא טסות    (צילום: חגי דקל עריכה: אסף קוזין)

שיבושים בנתב"ג: החברות הישראליות לא טסות    (צילום: חגי דקל עריכה: אסף קוזין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

בשל הודעת ההסתדרות על השיבושים נערכים בשדה התעופה לשינוי בלוח הטיסות. מנהל הנמל, שמואל זכאי, הודיע לחברות הזרות הטסות לישראל וממנה על השיבושים הצפויים. נמל התעופה נערך לטפל בשינויים אותם יבקשו חברות התעופה הזרות לקיים. כמו כן, נערכים בנתב״ג למתן שירותים לנוסעים שיגיעו לטרמינל במהלך העיצומים.

 

מוקדם יותר כבר הודיעו על דחיית הטיסות עד הערב, והכרוז בנמל התעופה ביקש מהנוסעים לעזוב את המקום ולהתעדכן באמצעי תקשורת ובמרכז המידע של החברה לגבי מועד המראה חלופי. אורי גרשט היה אמור להגיע ללונדון בענייני עבודה. בשעות הצהריים נודע לו שהטיסה מבוטלת. "אני אמתין לראות אם היא תצא אחרי 21:00 ובמקביל אחפש טיסה בחברה אחרת", הוא אמר. "אני עם עוד שני אנשים וזה פשוט לא נעים. אני כבר 25 שנה נוסע עם אל על בקו לונדון-תל-אביב וזה פשוט לא יקרה שוב".

 

אבודים בנתב"ג (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
אבודים בנתב"ג(צילום: בני דויטש)

 (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
(צילום: בני דויטש)

 (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
(צילום: בני דויטש)
 

השר כץ: ההסכם יעבור    (צלמים: יהונתן צור ניצן דרור ואבי חי)

השר כץ: ההסכם יעבור    (צלמים: יהונתן צור ניצן דרור ואבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

השביתה האווירית:

לקראת הרחבת השביתה: "שמיים פתוחים" אושר

'לנקות את הראש': אושרה טיסת אבות לחולי סרטן

תקועים בחו"ל: "בת 14 נשארה עם 5 אירו"

הפגנה אלימה מול השרים: "העם דורש צדק אווירי" 

 

פנינה, נעמה וענבר היו אמורית לטוס לחופשה בפראג. "זה כרגע נשאר בגדר תכנון בלבד", הן אמרו. "ניסינו להשיג טיסות למקומות אחרים באירופה, אבל לא הצלחנו. נישאר פה עוד קצת וננסה את מזלנו, ואם לא - נחזור הביתה כמו שבאנו". הן הוסיפו כי האכזבה מאוד גדולה: "שילמנו עבור המלון שם וכנראה שאת הכסף לא נקבל בחזרה".

 

שלמה היה אמור לטוס לרודוס. "הודיעו שהטיסה מבוטלת, התקשרתי לחברת הנסיעות ושם ביקשו שנגיע לדלפק החברה להתעדכן", הוא סיפר. "זה מכעיס ומעצבן. אתה מתכונן לחופשה פסיכולוגית וכספית ובסוף צריך לחזור הביתה. אני חושב שהשביתה הזו תזיק יותר משתועיל. אם הייתי תייר לא הייתי טס בחברה הזו וגם בתור ישראלי אני כבר לא אטוס איתם. טיסה זה לא טוטו".

 

מעוכבים בנתב"ג. "זה מכעיס ומעצבן" (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
מעוכבים בנתב"ג. "זה מכעיס ומעצבן"(צילום: עופר עמרם)

מול משרדי "אל על" בנתב"ג. "לא ניסע איתם יותר" (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
מול משרדי "אל על" בנתב"ג. "לא ניסע איתם יותר"(צילום: עופר עמרם)

 

בנתב"ג נשארו משעות הבוקר בני זוג ממרכז הארץ, שהיו אמורים לטוס למוסקבה לאמץ תינוקת. "אנחנו ממש רותחים. אני עומדת לקבל התקף לב", אמרה האישה. "הגענו מוקדם בבוקר בכוונה - כי אמרו שיתכנו שינויים. כעת נודע לנו שהטיסה מבוטלת. אנחנו לא יודעים מה לעשות. אנחנו לא מוצאים טיסה בשום חברה אחרת, הכל מלא. אנחנו פשוט מיואשים. יותר בחיים לא ניסע עם החברה הזו. המדינה הזו לא מתחשבת באזרחיה, באלה שאין להם כסף. אנחנו מפסידים כסף, ימי עבודה ויותר מהכל ילדה קטנה שמחכה כבר כמה שעות שנבוא לקחת אותה אלינו. הכנו הכל בשבילה. הכל השתבש לנו".

 

באילת השמיים עדיין סגורים

למרות ההודעות המוקדמות של חברות התעופה על אודות השביתה המתוכננת, הגיעו לא מעט נוסעים לשדה התעופה באילת. בארקיע נערכו מבעוד מועד והוציאו טיסה אחת ב-4:50. כמו כן הובאו נוסעים מנתב"ג בשני מטוסים שממתינים באילת לרגע שיודיעו על סיום השביתה. ישראייר ואל על הסתפקו בהוצאת אוטובוסים לתל אביב.

 

שדה התעופה באילת, הבוקר (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
שדה התעופה באילת, הבוקר(צילום: מאיר אוחיון)

 

אבי ואריאלה טוויטו מרמת גן היו אמורים לעלות על טיסת ישראייר ב-10:15. חרף השביתה והעיכוב שניהם היו מאוד מחויכים. "אני בעד שמיים פתוחים", אמר אבי. "אני מקווה שייקחו יוזמה ויעשו מהפכה כזאת גם במונופולים אחרים כמו חברת חמשל".

 

הלן סמולרסקי ובעלה מרעננה היו אמורים לעלות ב-11:20 על טיסת ארקיע לנתב"ג. הם לא מתנגדים לשביתה אבל מאוכזבים שארקיע לא דאגה להם לאוטובוס למרכז. נוסעת אחרת, יפה שיש מחיפה, תומכת ביוזמה לשמיים פתוחים: "היום אני מפסידה יום עבודה, אבל אם ייצא מזה משהו טוב, כמו ירידה במחירי הטיסות, אז שהשביתה תימשך כמה זמן שצריך".

 

"מתביישים בממשלה"

מוקדם יותר היום אמר אשר אדרי, יו"ר ועד העובדים בחברת "אל על", כי "משמעות ההחלטה היא חיסול התעופה במדינת ישראל. אנחנו מתביישים בממשלת ישראל שהפקירה אלפי משפחות, אנחנו נמשיך את המאבק שלנו, נמשיך לשמור על הפרנסה שלנו ונמשיך לשמור על התעופה האזרחית בניגוד לשר ישראל כץ ולשר יאיר לפיד שהפקיר אותנו לגחמות שלו. אני פונה עכשיו לעופר עיני יו"ר ההסתדרות להיכנס איתנו למאבק הצודק הזה, אני בדרכי לעופר עיני על מנת לבקש ממנו לעצור את כל התעופה האווירית והימית במדינת ישראל".

 

יגאל כהן, יו"ר ועד עובדי ארקיע, מסר בעקבות אישור ההסכם: "נמשיך בשביתה ובמאבק, נדרוש מיו"ר ההסתדרות להעלות הילוך במאבק למען חברות התעופה הישראליות. לא ניתן לשר התחבורה לחסל את כל התחבורה האווירית בארץ. ניאבק בכל הכוחות שיש לנו".

 

ההסכם ייכנס לתוקפו באפריל 2014, ועד אז יתנהלו מגעים מול חברות התעופה

 בנוגע לצעדים שהממשלה יכולה לנקוט על מנת לשפר את כושר התחרות של החברות הישראליות עם החברות האירופיות.

 

במסגרת ההחלטה, אישרה הממשלה גם הגדלה של השתתפות המדינה בהוצאות האבטחה של החברות בסכום של חמישה מיליון שקל בשנה. עם זאת, עד כניסתו לתוקף של ההסכם תגדיל הממשלה ככל הנראה את השתתפותה בהוצאות האבטחה בכ-100 מיליון שקל נוספים ובסך הכול תשתתף ב-80% מעלויות האבטחה של החברות (סכום של כ-400 מיליון שקל בשנה).


פורסם לראשונה 21/04/2013 16:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממתינים בנתב"ג
צילום: מוטי קמחי
מנצלים את הזמן לשינה
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
לוח הטיסות
צילום: מוטי קמחי
מומלצים