שתף קטע נבחר

 

"שמח" בבירה: העונה העגומה של הפועל ירושלים

אפילו הניצחון על מכבי ת"א לא יכול להסתיר את אינספור הבעיות שהתחוללו השנה במלחה: יושבי ראש מתחלפים, האשמות הדדיות, פיטורים טלפוניים, סכסוכים וריבים בין המאמן לשחקנים. האם דני קליין יחזור לסדר את המצב?

מי היה מאמין שבתחילת העונה, במסיבת העיתונאים הראשונה בה הובטח כי "תהיה עונה שמחה בהפועל ירושלים" הם אכן יקיימו את ההבטחה, אבל לאו דווקא במובן החיובי -  עזיבות של חברי הנהלה, תקריות בין שחקנים למאמן ושאר הצוות המקצועי, אוהדים שהפסיקו לתמוך בקבוצה, גירעון תקציבי ועונת כדורסל שלא עונה כלל על הציפיות. אכן, היה "שמח".

 

עוד ב-ynet ספורט

   

הכל החל לקראת סוף העונה שעברה, כאשר דני קליין, היו"ר המיתולוגי שכיהן במשך 17 שנה במועדון, "החליט" לסיים את תפקידו. באותם ימים הייתה מלחמת גרסאות בנושא, בעוד קליין הבהיר שלא שלח מכתב התפטרות אלא רק עדכן שחוזהו עומד להסתיים ושלא חידשו אותו, מה שככל הנראה היה נראה כמו הובלת דרכו החוצה.

 

צפו בהפועל ירושלים מנצחת את מכבי ת"א    (סטילס: ראובן שוורץ, וידאו: ONE)

צפו בהפועל ירושלים מנצחת את מכבי ת"א    (סטילס: ראובן שוורץ, וידאו: ONE)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קליין היה זה שבעצם דאג לתמיכה המתמשכת של חברת הביטוח מגדל ובנוסף להגעתם של ארקדי גאידמק וגומא אגייאר, כאשר בשנת 2011 מכר לו 60 אחוז ממניות הקבוצה. באותם ימים מי שהכיר את היו"ר היוצא היה אומר שהוא "אשף כספים" כאשר היה אחראי על גיוס של כמעט 200 מיליון שקל לקבוצה.

 

המחליף שהפך לזמני

לאחר עזיבתו חיפש דירקטוריון הקבוצה מחליף ומצא את אמיר הוכפלד, שלא בדומה ליו"ר, היוצא החליט להתפטר אחרי ארבעה חודשים בלבד וכשנשאל על סיבת התפטרותו ענה "אני לא פוליטיקאי, בגלל זה אני הולך, הרגשתי

 שאין לי גב". הוכפלד נקלע עם כניסתו לתפקיד למצב בעייתי כאשר ביוני נעלם אגייאר לאחר שייט בחופי פלורידה, הוכפלד טען "ספונסרים רבים הודיעו כי יסירו את תמיכתם בעקבות אובדן הדרך לטענתם, עם מטרה של 2 מיליון שקל בגיוס ספונסרים גייסתי 4 מיליון".

 

לפני שהספיק הוכפלד להתפטר, דמות מוכרת נוספת במסדרונות מלחה החליטה להתפטר - גידי דודי, מי שניהל את הפועל ירושלים ב-10שנים האחרונות. דודי קיבל את החלטתו בעקבות הודעתו של מנכ"ל הקבוצה אמיר הוכפלד בתחילת השנה, על כוונה לסיום ההתקשרות בין הצדדים.

 

4 חודשים בלבד בתפקיד. אמיר הוכפלד (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
4 חודשים בלבד בתפקיד. אמיר הוכפלד(צילום: עוז מועלם)

 

בעקבות כל זה, מי שהגיע לקדמת הבמה היה זה חבר העמותה, דני כהן שכיום מכהן כמנכ"ל הקבוצה. אז אם כבר חשבתם שמכאן הגיע הזמן שיגיע השקט, טעיתם. יש מספר גורמים בהפועל ירושלים שלא אוהבים את דרכי ההתנהלות של המנכ"ל וסיפרו: "כהן הביא את הקבוצה לגירעון של בין 2.5 ל-3.5 מיליון, הוא לא מתאים להיות מנכ"ל, עושה מהומות מאחורי הגב, גורם רק בלגאן ואין שקט".

 

ההדחות המוקדמות

מלבד כל הבעיות המנהליות הגיעו גם הבעיות המקצועיות, כאשר כבר בתחילת דצמבר סיימה הפועל ירושלים את דרכה במפעל היורוקאפ לאחר 3 שנים מוצלחות יותר, בהן הגיעו עם גיא גודס על הקווים לשלב רבע הגמר ולאחר מכן עד שלב 32 האחרונות. העונה, לא הצליחה לעבור את שלב הבתים המוקדם.

 

הקריסה הגדולה הגיעה אחרי שהודחו בחצי גמר גביע המדינה לאחר התבוסה של מכבי חיפה (80:61). "חטפנו סטירה, הרבה זמן לא התביישתי כך", אמר בסיום אותו ערב עגום רכז הקבוצה הוותיק, מאיר טפירו.

 

בתוך כך, יש לציין שהפועל ירושלים סבלה משתי פציעות קריטיות של שחקנים בכירים, קפטן הקבוצה לשעבר, אורי קוקיה ואלישי כדיר. האדומים נאלצו להסתדר בלי קוקיה מהשלבים המוקדמים של העונה לאחר שהתברר שסיים אותה. ובלי אלישי כדיר בזמן מצטבר של חודשיים לאחר שנפצע פעמיים, גם בינואר וגם במארס.

 

לכלכך, התנצל, הושעה, נזרק. קרייג סמית' (צילום: ראובן כהן) (צילום: ראובן כהן)
לכלכך, התנצל, הושעה, נזרק. קרייג סמית'(צילום: ראובן כהן)

 

התקריות

התקרית הראשונה הייתה בינואר בין שרון דרוקר למאיר טפירו. השחקן ככל הנראה לא היה מרוצה ממעמדו בקבוצה ובנוסף, במהלך משחק עלה לשחק ברבע השלישי והוחלף

 אחרי קצת יותר מדקה ולאחר מכן נראה לוחש דברים למאמנו. עפ"י גורמים בקבוצה אמר למאמן: "הכפפות בינינו הוסרו". טפירו אז מסר בתגובה שאין כל מתיחות עם שרון וגם היום מעיד על כך שהוא ביחסים טובים איתו.

 

בחודש פברואר בסיום המשחק מול עירוני אשקלון, זרק גילי מוסינזון כדור על ראשו של דרוקר אחרי שטען שקרא לו זבל מספר פעמים. התקרית המשיכה אחרי שמאמן הכושר של הפועל ירושלים נכנס לתמונה לאחר שניסה להגן על המאמן בעוד חטף סטירה בעצמו ומיד דאג להחזיר באגרוף, והורחק כחודש מהמגרשים.

 

השערורייה היותר גדולה התרחשה בחודש מארס כאשר סנטר הקבוצה, קרייג סמית התבטא בחריפות בתקשורת כלפי מאמנו: "למה דרוקר הביא אותי אם הוא לא יודע להשתמש בי?". דרוקר לא אהב את המהלך וביקש לשחרר את השחקן ואף התבטא נגדו בתקשורת "הוא פחדן ומוג לב, לא אמליץ לאף מאמן לקחת אותו". בהפועל ירושלים לא אהבו את המלחמה התקשורתית שנפתחה בין השניים אך הסכימו לבקשת המאמן והשחקן שוחרר.

 

גם איתו דרוקר הספיק להתעמת. מאיר טפירו (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
גם איתו דרוקר הספיק להתעמת. מאיר טפירו(צילום: עוז מועלם)

 

עזיבת של סמית גררה אחריה שרשרת הפסדים לאחר שנאלצו לשחק ללא סנטר (עד שהחתימו לאחר השביתה את סמארדו סמואלס) וללא הרכז הזר ג'ייקוב פולן, ששוחרר עקב יכולת מאכזבת. במקומו הגיע רון סטיל, לו נדרש היה זמן בכדי להתאקלם.

 

אז כנראה שהפועל ירושלים לא הייתה שבעה מכל הבלגן ויצרה לעצמה עוד שלוש תקריות חדשות רק בשבוע האחרון. באימון המסכם לפני המשחק ההפסד מול ברק נתניה,קורטני פלס סירב להישמע להוראת דרוקר להשתתף באימון, כיוון שלא רצה לקחת חלק במשחקון הפנימי יחד עם טפירו.

 

פלס התבטא בצורה לא יפה כלפי דרוקר, אבל אחרי התקרית העניין כביכול נפתר לאחר שיחה בינו לבין המאמן. "כביכול" זו מילה מאוד עדינה אצל האדומים.

 

האשם העיקרי? שרון דרוקר (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
האשם העיקרי? שרון דרוקר(צילום: אורן אהרוני)

 

לדרוקר נודע שעוזרו, שי סיגלוביץ', הוא זה שהדליף לתקשורת אודות התקרית ולכן ביקש לפטרו בבוקר שלפני המשחק מול מכבי ת"א. כך גם היה. עדיין לא ברור מה באמת קרה שם, אבל סיגלוביץ' כבר הספיק להגיב בתקשורת: "אני שלם עם עצמי בצד המקצועי ובהתנהלות מחוץ למגרש, הדרך שבה נעשו הפיטורים (טלפונית) רק מסבירים את הלך הרוח". במקומו במהרה מונה לפני המשחק אורי קוקיה, שחקן הקבוצה המחלים מפציעה.

 

אז אם עד כאן זה עוד היה נשמע לכם הגיוני, באופן יחסי כמובן, הגיע הרגע בו דני כהן ביקש מהדירקטוריון לפטר את דרוקר, עוד בטרם המפגש עם הצהובים. הדירקטוריון סירב וצידד במאמן. בעוד כהן מכחיש את המקרה, גורם בכיר כבר אישר את הידיעה. גורמים טוענים: "כהן ניסה להעביר את האש אל דרוקר".

 

כל זה מוביל אותנו אל מחאת האוהדים שהתחילה כבר בקיץ האחרון. הקהל האדום הרגיש מנותק מההנהלה וסירב לשתף פעולה עם כהן שלטענתם לא אפשר להם להכניס עוד 2 אוהדים להיות חברי עמותה. במהלך חודש ינואר החריפה המחאה כאשר ביציעים צעקו לעבר כהן "תתפטר!". הצדדים ניסו להגיע לאחר מכן להידברות שלא הועילה במיוחד ולאחר כהן עזב את העמותה. כרגע, האוהדים מקיימים מחאה חדשה, "מחאת המנויים" אשר כבר הורגשה במספר מהמשחקים האחרונים, ורצון האוהדים להמשיך בה גם לעונה הבאה.

 

המושיע? דני קליין (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
המושיע? דני קליין(צילום: נועם מושקוביץ)

 

חזרתו של קליין

לאחר שכהן עזב את תפקיד יו"ר העמותה חיפשו מחליף, בישיבה שהתקיימה בשבוע שעבר בנושא הוחלט פה אחד על בחירתו של קליין שמאז שהתפטר לא עזב את העמותה. גורמים מספרים: "התקציב של הקבוצה כרגע עומד על גירעון, היו צריכים את קליין כדי שיבוא ויתקן את המצב".

 

בתוך כך, 60 אחוז ממניות הקבוצה ששייכות כרגע לאפוטרופוס הכללי יצאו למכרז, על אותן מניות חושקים 4 משקיעים שביניהם אורי אלון, בן ה-33 המתגורר בניו יורק וגדל בירושלים, יזם היי-טק שמכר סטארט-אפ לטוויטר ולגוגל.

 

ולסיום, או שלא?

הפועל ירושלים כבר הספיקה ליהנות לרגע קטן להיות מבין הקבוצות הנמצאות בצמרת הטבלה אבל לאחר שהפגינו חוסר יציבות מובהק הגיעה הקבוצה למקום החמישי בטבלת הליגה לאחר שניצחה למרות כל הבעיות את מכבי ת"א במשחק דרמטי אחרי ההארכה בחמישי האחרון במסגרת הפלייאוף העליון, שלב אחד לפני שתצטרך להתמודד על כרטיס הכניסה לרבע הגמר מול הרביעית, ברק נתניה בעוד נראו ניצוצות של חיבור בין השחקנים החדשים, רון סטיל וסמארדו סמואלס לבין השחקנים הוותיקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
שרון דרוקר
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים