שתף קטע נבחר

 

היסטוריה בהונג קונג: טרנסג'נדרית תינשא לחבר

בית המשפט העליון באזור המנהלי המיוחד של סין קיבל את ערעורה של וו ופסק כי טרנסג'נדרית שנולדה כגבר יכולה להינשא לגבר ושטרנסג'נדר שנולד כאישה יכול להינשא לאישה. המערערת: "אני מאושרת. סוף סוף יכולה להתחתן"

בית המשפט העליון בהונג קונג קיבל היום (יום ב') ערעור שהגישה טרנסג'נדרית והתיר לה להינשא לחבר שלה - פסיקה שרק מקרבת את האזור המנהלי המיוחד של סין לאישור נישואי הומואים ולסביות.

 

ארה"ב: טרנסג'נדרית בת 6 תורשה ללכת לשירותי הבנות?

לראשונה בפקיסטן: טרנסג'נדריות רצות בבחירות

 

עוד חדשות בעולם :

קרלה ברוני או ואלרי טרירוויילר: מי שווה יותר?

צ' קוריאה: הדחת בכיר הוחבאה בהודעה על מופע

המדריך למרגל באינטרנט: איך תחשוף מידע?

ניו אורלינס: 19 פצועים מירי במצעד יום האם

 

הפסיקה המפתיעה נוגעת רק לזכות של טרנסג'נדרית שנולדה כגבר להינשא לגבר ולזכות של טרנסג'נדר שנולד כאישה להינשא לאישה. בכל מקרה, היא מעמידה את הונג קונג בשורה אחת עם מקומות נוספים באזור אסיה ומדינות האוקיינוס השקט, בהן סין היבשתית, שבהם טרנסג'נדרים רשאים להינשא על פי המגדר החדש שלהם.

 

"מאושרת". עיתונאים מקשיבים לקולה של וו בשיחת ועידה שערכו עמה (צילום: AP) (צילום: AP)
"מאושרת". עיתונאים מקשיבים לקולה של וו בשיחת ועידה שערכו עמה(צילום: AP)

 

האישה שערערה לבית המשפט העליון זוהתה רק כ-וו ואחד מתוך חמשת השופטים שדנו בעניינה הצביע לדחות את עתירתה. עורך דינה של וו, מייקל וידלר, אמר שהלקוחה שלו "מאושרת". וו, בשנות השלושים לחייה, נולדה כבן אולם בשנת 2008 עברה ניתוח לשינוי מין. לצורך הערעור שלה היא הביאה מבית החולים מסמך שמאשר את המגדר החדש שלה.

 

עורך הדין וידלר הקריא בפני עיתונאים הצהרה שנכתבה על ידי וו, שבה היא אמרה שלאחר שהניתוח שעברה היא "חיה את חייה כאישה" ו"התייחסו אליי כאישה בכל המובנים למעט ביחס לזכותי להתחתן. ההחלטה הזו מתקנת את המעוות".

 

בשיחת ועידה שערכה עם עיתונאים אמרה וו: "אני מאוד שמחה ואני יכולה להתחתן סוף סוף עם חברי היקר בהונג קונג". היא גם אמרה שהיא מקווה שהפסיקה תשפיע באופן חיובי על האופן שבו מתייחסים למיעוטים מיניים בהונג קונג, שבה רבים מהתושבים מחזיקים בעמדות שמרניות. עורך דינה אמר כי פסיקת בית המשפט העליון תיכנס לתוקף עוד 12 חודשים כדי לתת לממשלה זמן לשנות את חוקי הנישואים.

 

השופטים ציינו כי בהתאם למסמכים וראיות שקיבלו לידיהם, "נראה שנישואים מסוג זה מותרים באזור אסיה ומדינות האוקיינוס השקט" בסין היבשתית, סינגפור, הודו, דרום קוריאה, יפן, אינדונזיה, אוסטרליה וניו זילנד. נישואים חד-מיניים עדיין לא מותרים ברוב מדינות האזור ורק בחודש שעבר הצטרפה ניו זילנד למדינות שמאשרות אותם.

 

בסין, המשרד לעניינים אזרחיים הבהיר בשנת 2003 את החוק כדי שיהיה ברור שנישואי טרנסג'נדרים מותרים בחוק. הונג קונג, מושבה בריטית לשעבר, עברה בשנת 1997 לשליטת סין אולם נהנית ממידה רבה של אוטונומיה מסין ומנהלת מערכת משפט, מטבע והגירה משלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים