שתף קטע נבחר

 

המדינה לבג"ץ: נבחן הכשרה של ארבעה מאחזים

המדינה מתכוונת לבדוק אם ניתן להימנע מפינוי של 4 יישובים ביהודה ושומרון, בהם מאחז גבעת אסף שהוחלט לפנותו כבר לפני שנה. "רוב הקרקעות שעליו הוא יושב נרכשו", הסבירה המדינה. שלום עכשיו: "זו סטירת לחי למאמציו של ג'ון קרי"

על רקע מאמציו של מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי והדיווחים כי ישראל הביעה נכונות להקפאת הבנייה בשטחים, הודיעה המדינה לבג"ץ כי בכוונתה לבחון את הסדרתם של ארבעה מאחזים ביהודה ושומרון - בהם המאחז גבעת אסף, שהיה אמור להתפנות כבר לפני כשנה.

 

עוד בערוץ החדשות:

נתוני הבושה: ישראל מובילה בעוני הילדים במערב

תיעד את התקיפה שלו בידי נער ונחקר כחשוד

עוד עדכונים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

על פי הודעת המדינה, הקרקעות שעליהן יושב המאחז גבעת אסף נרכשו ברובן וההליכים לאישור העסקה כבר החלו, ובכך נסללה הדרך להסדרת חוקיות היישוב ולמניעת פינויו. שלושת המאחזים הנוספים שבכוונת המדינה להכשיר הם מצפה לכיש, גבעת הרא"ה ומעלה רחבעם.

 

המאחז גבעת אסף. במוקד ההתדיינות המשפטית (צילום: AP) (צילום: AP)
המאחז גבעת אסף. במוקד ההתדיינות המשפטית(צילום: AP)

 

המדינה הגיבה כך לעתירה שהגישה תנועת שלום עכשיו, ובה קראה לפנות שישה מאחזים שלגביהם הוצא צו תיחום המכריז עליהם כלא חוקיים ומאפשר לפנותם בכל עת. הדגש בהתדיינות המשפטית בעתירה - וגם בלחץ שאותו הפעילו המתנחלים על הממשלה - נגע בעיקר לגבעת אסף, שאותו התחייבה המדינה לפנות עוד סמוך למועד פינוי שכונת האולפנה ביוני 2012, מאחר שהוא ממוקם על קרקע פלסטינית פרטית.

 

לאחר פינוי שכונת האולפנה ומתוך רצון להימנע מעימות עם מתנחלים, ביקשה המדינה מבית המשפט לדחות את פינוי המאחז בטענה כי תושביו רכשו חלק מהקרקעות שעליו הוא יושב והדבר טעון בדיקה. בשבועות האחרונים הביעו המתנחלים חשש כי יש בפרקליטות מי שמבקש לפנות את המאחז חרף רכישת הקרקע, והם אף הפגינו בשל כך מול משרד ראש הממשלה, אך כעת נראה כי במינהל האזרחי קיבלו באופן עקרוני את טענותיהם.

 

בנוגע לשאר היישובים, שנמצאים בדרום הר חברון ובגוש עציון, טוענת המדינה כי הם ממוקמים ברובם על קרקעות המדינה והיא הורתה למתאם פעולות הממשלה בשטחים לבדוק את האפשרות להכשירם. על רקע זאת, יש לציין כי מוקדם יותר השנה הרסו כוחות הביטחון תשעה מבנים במעלה רחבעם.

 

"כל המדינה תשלם המחיר הכלכלי והמדיני"

בעתירה התבקש בג"ץ גם להורות על פינוי המאחזים רמת גלעד ומצפה יצהר, ומעמדם טרם הובהר, אך במצפה יצהר המדינה התחייבה לפנות מבנה הממוקם על קרקע פלסטינית, "בהתאם לסדר העדיפויות ולשיקולים מבצעיים".

 

בתנועת שלום עכשיו שהגישה את העתירה מסרו בתגובה להודעת המדינה, כי "מדובר בסטירת לחי למאמציו של קרי. במקום להגן על האינטרסים של המדינה, מגן שר הביטחון על נערי הגבעות ומבקש להכשיר מאחזים שהיו מיועדים לפינוי. את המחיר הכלכלי והמדיני של המהלך תשלם המדינה כולה".

 

מזכיר המדינה האמריקני אמור להגיע לביקור בישראל בשבוע הבא, והוא הצהיר על כוונתו להיפגש בהזדמנות זו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו והנשיא הפלסטיני אבו מאזן כדי לדון במאמצים לחדש את המשא ומתן המדיני. כבר בשבוע שעבר העריך גורם מדיני כי המו"מ יתחדש בחודש הבא בעקבות מאמציו של קרי, והוסיף כי "ישראל הציגה לארה"ב רשימה של צעדים שהיא מוכנה לבצע, הכוללת הקפאה או האטה שקטה של הבנייה מחוץ לגושי ההתנחלויות, וכעת מחכים לתשובה מהצד הפלסטיני".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
גבעת אסף. הליכי האישור כבר החלו
צילום: AP
מומלצים