שתף קטע נבחר

רגע לפני הבגרות: "אין חיים חוץ ממתמטיקה"

מחר ייגשו תלמידי ישראל לבחינת הבגרות המפחידה מכולן – הבגרות במתמטיקה. שוחחנו עם כמה תלמידים ושמענו מהם על ההכנות - "לומדים זה מזה", רגעי החסד המחויכים - "יש גם זמן לצחוק", הפחדים - "שתיגמר הסוללה במחשבון" והחשש שהכול נלמד לשווא - "לא יודעת אם פרבולות יסייעו לי בחיים"

תומר גורן, ערן טייב ולירון יצחק נפגשים בחודש האחרון מדי שבוע ולומדים יחד לקראת הבגרות בחמש יחידות מתמטיקה שתתקיים מחר (ג'). בשבועות האחרונים הצטרפה אליהם גם שי תמם שאמנם ניגשת לבגרות בשלוש יחידות, אבל נעזרת בחבריה כדי להתכונן כהלכה. לעומתם, יונתן קוריטני ויתר על הלמידה המשותפת ונעזר במורה פרטי שעמו קיים בשבועות האחרונים לא פחות מ-15 שיעורים. 200 אלף תלמידים ייגשו מחר לבגרות במתמטיקה - זהו סיפורם של חמישה מהם.

 

 

"נשב עד שעות הערב המאוחרות ונפתור כמה שיותר תרגילים", סיפר תומר מבית הספר התיכון אורט יד לבוביץ' שבנתניה. "אתמול היה לנו את המגן האחרון ומיד כשסיימנו אותו הגענו לכאן ללמוד לבגרות".

 

גורן הוא חסיד של למידה משותפת עם חברים. "קודם כול זה משרה אווירה הרבה יותר נינוחה כי אנחנו לא כל הזמן בתוך הספרים והמחברות, יש גם זמן לצחוק ולשכוח לכמה דקות מהבחינה. אנחנו נעזרים גם המון זה בזה. אני למשל טוב בגיאומטריה וערן חזק בחשבון דיפרנציאלי ואינטגראלי, אז אנחנו לומדים זה מזה. אם מישהו לא הצליח לפתור תרגיל השני מסביר לו את הדרך. אנחנו מגלים טעויות זה אצל זה".

 

ערן טייב, חברו, הוסיף: "אם יש תרגיל ששלושתנו לא הצלחנו לפתור אנחנו מתקשרים לחברים אחרים, ובסופו של דבר מצליחים לפתור את כל התרגילים שהצבנו לעצמנו". לירון יצחק הוסיף כי "זה מתיש מאוד, אבל אין ברירה, המטרה של כולנו היא להצליח. אנחנו לומדים כל היום ובימים האחרונים אין חיים חוץ ממתמטיקה. כבר עכשיו, עוד לפני הבחינה, מתחילים להרגיש את תחושת ההקלה, שהנה, עוד שנייה אנחנו אחרי".

 

ומה הכי מלחיץ אותם? "אותי מלחיץ שתיגמר לי הסוללה במחשבון", מגלה גורן. "אני לא נרגע באופן מיוחד לפני הבחינה. אני שותה כוס מים ושומע שירים. אני יודע שאם אני אלחץ אני לא אחשוב בהגיון".

 

שי, שלומדת לבחינה של שלוש יחידות, מספרת מדוע בחרה ללמוד מחבריה מההקבצה של חמש יחידות. "הם כבר למדו את מה שאני נבחנת עליו וזה מקל מאוד שיש מי שמסייע, עונה על שאלות ומסביר לי איפה אני טועה", הסבירה. למרות ההשקעה הרבה, היא מביעה ספק כי תשתמש בידע זה בעתיד. "אני לא יודעת כמה מהתלמידים שלומדים היום מתמטיקה ומשקיעים הרבה משאבים לצלוח את הבחינות, באמת ישתמשו בזה בעתיד. אני לא יודעת אם שימוש בפרבולות יסייע לי בהמשך חיי".

 

מה לובשים לבגרות במתמטיקה?

לעומתם, יונתן קורטיני מבית ספר הרב תחומי בצפת ויתר על חוויית הלמידה הקבוצתית והשקיע את זמנו בשיעורים פרטיים. "התחלתי בפעמיים בשבוע והגברתי לשלוש פעמים", סיפר. "קשה לי להגיד שבתום השיעור בכיתה החומר נתפס אצלי בצורה טובה ומוחלטת".

 

הוריו של קורטיני משלמים עבור כל שיעור 90 שקלים. "הם מעדיפים לשלם את הכסף הזה עכשיו ולא עבור מכינות והשלמות שהייתי נאלץ לעשות בעתיד", הסביר.

 

היום יקיים קורטיני את השיעור הפרטי האחרון לבחינה. "ביום שלישי לא אקח שיעור וגם לא אלמד. אני לא רוצה להעמיס על עצמי ואני גם יודע שאם לא אצליח לפתור תרגיל, אלחץ ואחשוב שאני לא יודע את החומר".

 

ומה הוא ילבש ביום הבחינה? "רק לבן. צריך להגיע לבחינה במתמטיקה בבגדים חגיגיים. אני מחכה לתחושת האופוריה שתשתלט עליי רגע אחרי שאצא מהבחינה. עד הבחינה הבאה".

פורסם לראשונה 20/05/2013 00:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
חורשים עד הרגע האחרון
צילום: עידו ארז
מומלצים