שתף קטע נבחר

 

'המשבר הכלכלי מסית את האירופים לשנאת זרים'

ביוון מחזיקים פליטים ומבקשי מקלט בתנאים נוראים ובאיטליה מגרשים מהגרים למדינות שבהן נשקפת להם סכנת חיים. ארגון "אמנסטי" על מצוקת הזרים שמחריפה באירופה על רקע צעדי הצנע. גם באפריקה המצב לא מזהיר: "אפליה והתעללויות"

העולם הופך למקום מסוכן יותר ויותר עבור פליטים ומהגרים: ארגון זכויות האדם הבינלאומי "אמנסטי אינטרנשיונל" הזהיר היום (יום ה') שמצוקתם של פליטים ומהגרים אפריקנים שברחו ממלחמות ומקשיים כלכליים בארצותיהם הולכת ומחריפה באירופה, בשעה שהמשבר הכלכלי וצעדי הצנע ביבשת מסיתים את הציבור לשנאת זרים.

 

נחטפים ממחנות פליטים בסודן, מעונים בסיני

ילד-חייל: "ראיתי את אויביי ככלבים ויריתי בהם"

 

רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

  

בדו"ח השנתי שפרסם ציין "אמנסטי" את חוקי ההגירה החדשים הנוקשים של יוון ואת הגירוש של מבקשי מקלט מאיטליה למדינות שבהן נשקפת להם סכנת חיים.

 

מהגרים אפריקנים באי האיטלקי למפדוזה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מהגרים אפריקנים באי האיטלקי למפדוזה(צילום: AFP)

 

פליטים ניגרים במחנה בקמרון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פליטים ניגרים במחנה בקמרון(צילום: EPA)

פליטה סודנית במחנה זאם זאם בצפון דרפור (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פליטה סודנית במחנה זאם זאם בצפון דרפור(צילום: EPA)

 

ארגון זכויות האדם תיעד מקרים חמורים "ביוון ואיטליה, שבהן הטיפול במהגרים ובמבקשי מקלט היה באמת מביש ביותר", אמר סאלי שטי, מזכ"ל "אמנסטי" בלונדון, לסוכנויות הידיעות AP והאשים את המצב הכלכלי הקשה כמי שאחראי לדעות הקדומות נגד מהגרים. "ודאי שאפשר להסכים שצעדי הצנע והמשברים הכלכליים הובילו להפיכת מבקשי המקלט ואנשים שמחפשים חיים טובים יותר לשעירים לעזאזל", אמר שטי.

 

עוד חדשות בעולם :

רפסנג'אני נגד פסילתו: ההנהגה דרדרה את איראן

מרקל הכי חזקה, המלכה בנסיגה. וכמה ישראליות?

התעמתה עם המחבלים: אנחנו רבים, אתם תפסידו

שיא על גג העולם: בן 80 טיפס לפסגת האוורסט

 

בשנה שעברה אושר ביוון חוק שמתיר לעצור "מהגרים ומבקשי מקלט חריגים על רקע למשל חשד שהם נושאים מחלות זיהומיות כמו איידס". כך נכתב בדו"ח. סעיף אחר בחוק אפשר למשטרת יוון להרחיב את תקופת המעצר המקסימלית של מבקשי מקלט מ-3-6 חודשים ל-12 חודשים נוספים.

 

"איטליה הפרה את מחויבויותיה הבינלאומיות"

"בין אוגוסט לסוף השנה, מבקשי מקלט רבים ומהגרים, בהם אזרחים סורים שנמלטו מהסכסוך בארצם, הוחזקו על פי הדיווחים בתחנות משטרה ביוון בתנאים נוראים או שנותרו ללא מחסה", כתבו מחברי הדו"ח.

 

בית המשפט האירופי לזכויות אדם פסק בחודש פברואר שאיטליה הפרה את מחויבויותיה לזכויות אדם בינלאומיות וגירשה מהגרים ומבקשי מקלט אפריקנים למדינות שבהן נשקפת להם סכנת חיים. בחודש ספטמבר מתחה מועצת אירופה לזכויות אדם ביקורת חריפה על היחס של איטליה לפליטים, מבקשי מקלט ומהגרים ועל סיכון זכויותיהם בגירושם למדינות כמו לוב, מצרים ותוניסיה.

 

אלפים נעקרו מבתיהם. פליטה בצפון דרפור (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אלפים נעקרו מבתיהם. פליטה בצפון דרפור(צילום: EPA)

 

הפרות זכויות אדם לא בוצעו רק במדינות אירופה. על פי "אמנסטי", הסכסוך המזוין הסלים בחלקים נרחבים של אפריקה, לרבות ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, מאלי וסודן. "האוכלוסייה האזרחית נשאה בנטל העיקרי של האלימות ואלפים נעקרו. הפרות חמורות של זכויות אדם בוצעו על ידי מספר עצום של קבוצות חמושות וכוחות ביטחון", טען ארגון זכויות האדם הבינלאומי.

 

"הפרות זכויות אדם על ידי קבוצות איסלאמיות חמושות המשיכו בסומליה וניגריה. הפרות בוצעו גם על ידי סוכנויות ביטחון ומודיעין בשם ה'לוחמה בטרור'. בניז'ר, אנשים שהואשמו בהיותם חברי אל-קאעידה במגרב האיסלאמי, עברו התעללויות בניסיון לחילוץ הודאות".

 

"אנשים גם נעקרו בהמוניהם כתוצאה מאלימות קהילתית בקניה, ניגריה ודרום סודן. בחוף השנהב כ-13 אלף איש נעקרו על ידי תקריות אלימות בכפרים לאורך גבול ליבריה", כתבו מחברי הדו"ח והוסיפו ש"בסומליה, מאלי, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו וצ'אד תועד שימוש בילדים חיילים".

 

ארגון זכויות האדם הבינלאומי התייחס בדו"ח שלו גם למקרים של אפליה ביבשת השחורה של אנשים בשל נטייתם המינית או זהותם המגדרית. "בקמרון חל גידול במספר ובתדירות של מעצרים בגין 'הומוסקסואליות' ובאוגנדה היו ניסיונות חדשים להעביר הצעת חוק שנויה במחלוקת שמטרתה להגדיל באופן משמעותי את העונשים שקשורים להתנהגות מינית בין בני אותו מין. נשים באזורי סכסוך מזוין היו נתונות לרמות גבוהות של אלימות מינית. התקפות ממניעים של שנאת זרים נגד פליטים ומהגרים התרחשו בקניה ובדרום אפריקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מחפשים חיים טובים יותר. הפגנת פליטים בהאג
צילום: EPA
מומלצים