וינשטיין: לא יוגש כתב אישום נגד "השופט המכה"
בהחלטה כתב וינשטיין כי "הטעמים המרכזיים העומדים ביסוד החלטתי הם טובת הילדים ומדיניות התביעה בתיקים שכאלה"
שלוש שנים לאחר שהוגשה התלונה הראשונה על השופט שהיכה לכאורה את ילדיו, הודיע הערב (ה') היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, כי הוא מאמץ את עמדת הפרקליטות שלא להגיש כתב אישום נגד השופט. ההחלטה הועברה לעיון נשיא בית המשפט העליון ושרת המשפטים, על-מנת שישקלו אם יש מקום לנקוט פעולה כלשהי מטעמם בעניין. התיק נסגר מחוסר ראיות
רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם
בהחלטה כתב וינשטיין, שנמתחה עליו ביקורת כי עיכב את החקירה נגד השופט, כי ה"טעמים המרכזיים העומדים ביסוד החלטתי הם טובת הילדים ומדיניות התביעה בתיקים שכאלה". "אלימות ושיטות חינוך שאלימות בצדן, לא כל שכן נגד קטינים, פסולות הן מכל וכול והן שריד לתפיסה חינוכית שראוי לה שתחלוף מן העולם", הוא כתב. "מאידך, טיפול בתיק אלימות בין הורה לילדיו מצריך רגישות רבה. כניסה ברגל גסה למארג רגיש ועדין זה, יכול שנזקה, במקרים מסוימים, יהא רב מתועלתה. כך כשהחשוד הוא שופט, כך כשהחשוד הוא כל אדם אחר".
בהחלטתו מפרט היועץ כי מעדות הילדים עולה כי במהלך תקופה לאחר פרידתו של אביהם מאמם, אביהם איבד עשתונותיו כמה פעמים, ונתן להם את מה שתואר בלשונם כ"סטירות: ו"כאפות". בחקירתו בחודש מרס הכחיש השופט את החשדות נגדו וטען כי משבר משפחתי הוביל לכך שהילדים הגיבו באלימות זה כלפי זה, ולכן הוא נאלץ פעמים רבות להפריד ביניהם תוך שימוש בכוח.
חוקרת הילדים שחקרה את הילדים, התרשמה שהם תארו את האירועים מתוך חוויה שחוו, היא המליצה שלא להביא את הילדים להעיד בבית המשפט, "בשל חשש לכך שייגרם להם נזק רגשי ונפשי כתוצאה ממתן עדות נגד אביהם". לאחר שבחנה את הראיות בתיק, העריכה פרקליטות מחוז תל-אביב כי "אין מקום" לאמץ את גרסתו של החשוד, לפיה כל אירועי האלימות היו בנסיבות של ניסיון מצידו להפריד בין הילדים, לדבריה ייתכן שבחלק מהמקרים אכן כך, אך בחלק לא.
טובת הילדים
עם זאת, המלצת הפרקליטות היא לסגור את התיק, בשל שילוב של טובת הילדים - הנובע מחוסר רצון להעיד את הילדים, היעדר ראיות - בשל קושי לבססן, וחומרת הראיות - כך שמעשי האב אינם "ברף הגבוה" של האלימות. לצד אלה נימקה הפרקליטות כי מאז 2010 השלווה שבה למשפחה. בהחלטה מצוין כי כך הייתה הפרקליטות נוהגת בכל חשוד, ואין כל סיבה לסטות מהמלצה בשל היותו שופט.
יועץ התקשורת גיל סלומון מסר מטעם משפחת השופט: "היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, פרקליט המדינה לדור, המשנה לפרקליט המדינה שוקי למברגר ובכירי פרקליטות מחוז תל אביב בדקו את הטענות במשך תקופה ארוכה והגיעו למסקנה זהה ,כי אין מקום להעמדה לדין. היועץ וצוותו אף מדגישים כי שהם לא סטו מהמלצה זו אך בשל כך שהחשוד מכהן כשופט. כעת מבקשת משפחת השופט ולאפשר לה לחזור לשגרת חייה".
ההחלטה מתבססת על בירורים שערכו הרשויות ושמהם עלה שהילדים לא נחבלו ולא נפצעו. נמצא כי היו כמה מקרים בודדים שבהם לא ננקטה אלימות קשה או משהו הקרוב לכך, ובהם האיש "איבד עשתונות" בזמן שהמשפחה הייתה במשבר גירושים קשה, וכי התקריות המיוחסות לא חזרו על עצמן.
בפברואר השנה נחשפה הפרשה ובה נטען כי השופט לא נחקר במשך שלוש שנים של היעדר אישור מצד
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין. הסערה שהתחוללה גרמה לווינשטיין להורות על חקירת השופט, אחרי שהמשטרה טענה כי יש בידיה תשתית ראייתית להעמדתו לדין.
במהלך כל הפרשה עמדו בני משפחתו של השופט לצדו. יועץ התקשורת שלהם פרסם מכתב בשם המשפחה ובו נכתב: "ילדיו תומכים בו ורוצים בטובתו. הם מעולם לא סירבו להגיע לבית אביהם. ההיפך הוא הנכון. הילדים רצו וביקשו להגיע לבית האב אף מעבר להסדרי הראייה המוסכמים, וכך היה".