שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

המחאה בטורקיה: 'נעצר איראני שביצע פרובוקציות'

עיתון טורקי דיווח שבין המוני המפגינים שנעצרו היה גם אזרח איראני שנחשד בהתססת מפגינים ובקשרים למודיעין האיראני. במקביל, באנקרה ובאיסטנבול הפגינו אלפים, רבים מהם אנשי ארגוני העובדים השובתים: "מפגין מת מפצעיו". טורקיה מחתה על הביקורת של קרי: "זוכים ליחס של דמוקרטיה מדרג שני"

משטרת טורקיה עצרה יותר מאלף מפגינים במהומות האלימות האחרונות ועל פי דיווח מהיום (יום ד') של העיתון הטורקי "טודיי זמאן", אחד העצורים הוא אזרח איראני ששמו שאיין שאמלו שייתכן שקשור למודיעין האיראני.

 

ומה דעתכם? כתבו בפייסבוק שלנו  ונפרסם את התגובות הנבחרות

 

על פי מקור שמקורב לממשלת טורקיה, האזרח האיראני נעצר באנקרה בחשד להתססת מפגינים ובביצוע פרובוקציות בכמה אתרים בעיר. הוא הוסיף כי הרשויות הטורקיות חושדות ששאמלו קשור למודיעין האיראני. מוקדם יותר דווח כי משטרת טורקיה עצרה 15 נתינים זרים ברחבי המדינה בחשד למעורבות במהומות - רובם אזרחים איראנים.

 

המחאה הטורקית נמשכת    (צילום: רויטרס)

המחאה הטורקית נמשכת    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

העיתון הפרו-ממשלתי "סטאר דיילי" דיווח אתמול כי אזרח איראני נוסף ששמו רמין סראבי נעצר בעיר ארזורום באשמה שעמד בראש מזימה לתקוף חברים ב"ועדת חכמים" שמונתה כדי לבחון את דעת הקהל באזור ביחס להסכם שלום עם המחתרת הכורדית (PKK).

 

לעצור אחר קשרים למשמרות המהפכה?

מחקירתו של האיראני עלה כי יש לו כנראה קשרים למשמרות המהפכה האיראניים. אמש רמז ארדואן על מעורבות זרה בהפגנות המחאה בטורקיה ואמר שהמודיעין הטורקי חוקר אם יש קשר זר להפגנות המתמשכות.

 

אנשי ארגוני עובדים ואלפי פעילים המשיכו בצהריים בהפגנות המחאה נגד הממשלה בטורקיה, על רקע דיווחים על מותו של מפגין שלישי בגל המחאה במדינה. האיגוד הרפואי הטורקי הודיע כי מפגין בשם תם סריסולוק, שנפגע בראשו במהלך הפגנה בכיכר טקסים, מת היום מפצעיו.

  

"ארדואן - התפטר", קראו פעילים מיותר מתריסר ארגוני עובדים בעת שצעדו לכיכר טקסים. גם בפארק קילזאי שבמרכז אנקרה הבירה נרשמו הפגנות המוניות נגד ראש הממשלה רג'פ טאיפ ארדואן, המכהן כבר עשר שנים.  
 

סיום המחאה לא נראה באופק. מפגינים באנקרה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סיום המחאה לא נראה באופק. מפגינים באנקרה(צילום: AFP)

 

קבוצת המחאה "סולידריות טקסים" ערכה היום מסיבת עיתונאים והודיעה כי מסרה את דרישותיה בפגישה עם סגן ראש הממשלה בולנט ארינץ'. הם תובעים מהממשלה לסגת מתוכניתה לבנות בפארק גזי שבטקסים ולפטר את מפקדי המשטרה האחראים לדיכוי הכוחני של ההפגנות. הם דורשים גם את שחרור הפעילים שנעצרו בהפגנות והסרת כל המגבלות על חופש הביטוי.

 

במקביל, שר החוץ הטורקי אחמט דבוטאולו שוחח עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי וגינה את דברי הביקורת שהשמיע נגד הממשלה באנקרה בשל דיכוי ההפגנות שפרצו בסוף השבוע האחרון. בשיחה קבל דבוטאולו על כך שטורקיה זוכה ליחס של "דמוקרטיה מדרג שני" והתלונן שבמקרים דומים במדינות אחרות ארצות הברית לא הגיבה בצורה דומה. קרי אמר כי ארצו מודאגת מהדיווחים על כוח בלתי סביר שהופעל נגד מפגינים.

 

האקרים: תקפנו מערכות ממשל ממוחשבות

מוקדם יותר טענו פצחנים (האקרים) שהזדהו כמשתייכים לקבוצת "אנונימוס טורקיה" כי תקפו את מערכות הממשל הממוחשבות והצליחו להשיג פרטים חשאיים על אנשי הסגל של ארדואן.

מקור במשרד ראש הממשלה אישר שהיו התקפות אך אמר שהמחשבים שהושפעו ניתקו מהרשת.

 

בינתיים, כיכר טקסים הולכת ותופסת צורה של מאהל קבוע. אוהלים קטנים צצו, פעילים עוסקים בהקמת ספרייה ורוכלים מוכרים מזון ומסכות נגד גז מדמיע.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

במהלך הלילה הפגינו אלפים בכיכר טקסים וברחובות הסובבים אותה והמשטרה השתמשה בגז מדמיע ובזרנוקי מים. לפי התקשורת המקומית מפגינים החלו לצעוד לכיוון משרדיו של ראש הממשלה באיסטנבול ובאנקרה. אחת מנקודות העימות שבה ירו גז מדמיע

הייתה ליד הקונסוליה הגרמנית באיסטנבול. בתמונות שזרמו מהאזור נראתה לפחות פצועה אחת שהובהלה לטיפול. מפגינים הציבו מחסומים ברחובות המובילים לכיכר טקסים כדי להקשות על כוחות המשטרה להזרים עוד כוחות.

 

סגן נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, הביע דאגה מהמחאה בטורקיה והדגיש כי הממשל בוושינגטון איננו אדיש לתוצאותיה. לדבריו, רק הטורקים יכולים לפתור את בעיית אי-היציבות כתוצאה מההפגנות נגד הממשלה. ביידן הדגיש את תמיכת ארה"ב בעיתונות חופשית, בזכות להפגין ובהימנעות מאלימות מצד הממשלה והמפגינים. לטענתו לאנקרה אסור לבחור התקדמות כלכלית על פני דמוקרטיה. סגן הנשיא ציין כי שתי המדינות לעיתים חלוקות על נושאים טקטיים אך בעלות מטרות משותפות, בהן פתרון שתי מדינות בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הפגנה בפריז נגד ארדואן
צילום: AFP
מומלצים