ירושלים של מטה: על תסבוכת הניהול בהפועל
מחר (ג') הוא המועד האחרון להגשת הצעה לרכישת חלקו של גומא אגיאר במועדון, אבל השקט לא יחזור עד שהעמותה תקבל החלטה בנושא. מי ינהל את הקבוצה בעונה הבאה ולאן מועדות פניה? כל התרחישים
מעונה לעונה העניינים בהפועל ירושלים רק הולכים ומסתבכים. לא רק בפן המקצועי והחברתי כפי שראינו בעונה הנוכחית, אלא גם הניהולי. מי שציפה שבקבוצה כמו ירושלים תהיה הנהלה חזקה, שתעמוד בלחצים הרבים שסובבים אותה, טעה.
עוד ב-ynet ספורט:
מתחילת העונה התמודדו האדומים עם אינספור הפתעות ניהוליות ובעיות שצצו בזו אחר זו. זה התחיל ביוני 2012, בהיעלמות הבעלים גומא אגיאר, מי שהחזיק ב-60 אחוז מהמניות. חוסר היציבות נמשך בעזיבת היו"ר דני קליין, שכיהן בתפקידו כ-16 שנה ואף הקים את עמותת הקבוצה. מיד לאחר מכן עזבה דמות מרכזית נוספת במסדרונות מלחה, גידי דודי, שניהל את המועדון משך 10 שנים.
את קליין החליף אמיר הוכפלד, שהתפטר לאחר ארבעה חודשים חודשים בלבד ולסיום קיבלו הירושלמים את דני כהן, מי ששימש כיו"ר וחבר העמותה.
יחד עם זאת, בתחילת העונה מונה דירקטוריון חדש, שמנה את יו"ר הדירקטוריון יעקב לירז, שמונה ע"י אגיאר וגם לאחר היעלמותו המשיך בתפקיד. למרות שלירז הציע לפנות את מקומו בחודש האחרון, הוא נתקל בסירוב מהאפוטרופוס.
חברי הדירקטוריון האחרים - דני כהן, קובי נבון, ליאור חורב, יוסי מולדבסקי, שמעון נבון ורוני הירשנזון, לא הצליחו למעשה לגייס את הכספים הדרושים.
סכום הכסף שהושאר בקופה היה אמור להספיק לשנתיים, אך אזל אחרי עונה אחת, מה שבעצם ייצר גירעון בסכום שנע בין 2.5 ל-3.5 מיליון שקל.
ואם חשבתם שהיו מספיק תזוזות ניהוליות במהלך העונה, אז שוב טעיתם. באפריל האחרון חזר דני קליין לקדמת הבמה, כאשר נבחר פה אחד ליו"ר העמותה, ולמעשה החליף את כהן בתפקיד, מאחר שלא יכל לשמש בו זמנית כמנכ"ל וכיו"ר העמותה.
לקראת סיום העונה החליט האפוטרופוס הכללי, פרופ' דוד האן, האיש שמחזיק במניות של גומא אגיאר, להוציא את הפועל ירושלים למכרז, אך לא רק לכל המרבה במחיר. על הרוכש הפוטנציאלי להוכיח את איתנותו הפיננסית ויכולתו הכלכלית להשקיע בקבוצה, על מנת להבטיח את עתידה בשנים הקרובות.
בנוסף, על הרוכש להצהיר כי הוא בעל זיקה ומחויבות לעיר ירושלים. בהתאם, יידרש המציע להתחייב כי משחקי הבית של הקבוצה לא יתקיימו מחוץ לעיר ושלא ישנה את שמה. כל התנאים האלה בעצם הגיעו על סמך ההסכם שנחתם ב-2009 בין אגייאר, חברת הפועל ירושלים והעמותה. מה שבעצם היווה את בסיס ההסכם היה שמירה על צביון הקבוצה, ולכן הוכנסו כל הסעיפים שלמעשה שומרים על העמותה.
האפוטרופוס הכללי קבע שני תאריכים חשובים למימוש העסקה. האחד הוא ה-29 במאי, שהיה בעצם היום האחרון לקניית המסמכים הדרושים להגשת ההצעה בעלות 2500 שקל. השני הוא מחר, ה-11 ביוני בשעה 12:00, בו למעשה יצטרכו המציעים להגיש את ההצעה.
נכון לעכשיו, ידוע על שתי קבוצות שהתעניינו בהצעה וקנו את המסמכים הדרושים. הצעה אחת הגיעה מאורי אלון, איש עסקים בן 33 המתגורר בניו יורק וגדל בירושלים, שאליו חוברים שני אנשים נוספים. אחד מהם הוא אייל חומסקי, מנכ"ל חברת אדלר חומסקי תקשורת שיווקית בע"מ, כאשר מקורב לשניים כבר הצהיר שהם מתכוונים להגיש את ההצעה מחר.
בנוסף אליהם, מי שהגיש הצעה לקנות את המסמכים מהאפוטרופוס הכללי היה עורך דין ירושלמי, שלא חשף את שמו של הרוכש הפוטנציאלי, אך לא ידוע אם
אכן יגיש הצעה.
כמו בכל דבר בהפועל ירושלים, גם התהליך הזה לא הולך להיות פשוט. בשל התנאים שנחתמו בהסכם ב-2009, לעמותה יש זכות סירוב ראשונה, שבעצם נותנת לה את הכוח להטיל וטו על כל הצעה שתוגש. בכך היא תציע הצעת נגד ובעצם תרכוש את המניות באותם התנאים, בעוד העמותה היא מחזיקה גם ב-40 האחוזים הנותרים.
גורמים בהנהלת הפועל ירושלים סיפרו: "נשמח לחבק ולקבל כל אדם שיכול לעזור וברור לכולם שטובת הקבוצה היא מעל הכול". למעשה, למרות שמחר ייסגר המכרז באופן סופי, השקט לא צפוי להגיע בקרוב לבירה עד שלא תתקבל ההחלטה הסופית מצד העמותה אם לאשר את אחת ההצעות שהוגשו, או לקחת על עצמה את ניהול הקבוצה באופן מלא.