שתף קטע נבחר

 

גורם משפטי: 'פתאום המשטרה נגד איסור פרסום'

אחרי שבכירים במשטרה תקפו את החלטת השופט דרויאן לעכב את פרסום פרטי הרצח בברנוער, מגיב גורם במערכת המשפט: "צריך להזכיר למשטרה באיזו להיטות היא מבקשת צווי איסור פרסום. מה רצו, לוותר על הדיון רק כי נקבעה מסיבת עיתונאים?"

אחרי המתקפה של גורמים במשטרה נגד השופט עידו דרויאן בפרשת פרסום פרטי הרצח בברנוער, מגיעה תגובת הצד השני. בהנהלת בתי המשפט סירבו להגיב, אך גורם משפטי ששוחח עם ynet מביע תמיהה על הטענות של המשטרה: "שמעתי שהם טוענים שבית המשפט מנותק מהמציאות התקשורתית. כנראה צריך להזכיר למשטרה באיזו להיטות מבקשים שם צווי איסור פרסום ומה מקור רובם המכריע של אותם צווים. אז רוצים שבתיק מסוים, כשנוח להם, יעצרו מערכות החוק ויפסיקו את ההליכים הקבועים בו?"

 

נצ"מ גדי אשד מימ"ר תל אביב אחרי התדרוך לעיתונאים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נצ"מ גדי אשד מימ"ר תל אביב אחרי התדרוך לעיתונאים(צילום: מוטי קמחי)

 

הרצח ברנוער - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

אתמול היה אמור להיות הערב הגדול של משטרת מחוז תל אביב - עם חשיפת החשודים ברצח הברנוער והנסיבות שהובילו לאירוע. אבל ממש בזמן שצמרת המחוז קיימה תדרוך כתבים וחשפה את פרטי הפרשה, ערער הסנגור של אחד החשודים על ההחלטה להסיר את צו איסור הפרסום, והשופט עידו דרויאן הסכים להוציא צו "עיכוב ביצוע".

 

כך, באופן מעשי, הפרה המשטרה החלטת שופט קבל עם ועדה, והמבוכה הביאה קצינים בכירים למתוח ביקורת קשה על השופט. "לא ברור מדוע הוא זגזג", הם אמרו ל-ynet. "הוא הרי זה שמתח עלינו ביקורת ותהה מדוע אנחנו לא מפרסמים את פרטי הפרשה שממילא ידועים לכול".

 

גורם משפטי אמר שטענות המשטרה תמוהות: "זו היתממות מוזרה. הרי מדובר בהליך משפטי לכל דבר. הותר לפרסם את רוב פרטי הפרשה, אבל כמו במקרים רבים אחרים הוגשה בקשה מצד הסנגור להותיר חלק מהצו על כנו. אז לומר שהשופט היה צריך להתיר רק את X ולא את Y כי המשטרה כינסה מסיבת עיתונאים? אולי לומר שצריך לדחות כל בקשה ולא לקיים בכלל דיון כי יש מסיבת עיתונאים?"

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

קורבנות הירי, ליז טרובישי וניר כץ (צילום: שאול גולן, אדוה נפתלי) (צילום: שאול גולן, אדוה נפתלי)
קורבנות הירי, ליז טרובישי וניר כץ(צילום: שאול גולן, אדוה נפתלי)

 

בהחלטתו המוקדמת להסיר את הצו, טרם הערעור שהגיש הסנגור שי שורר, דווקא פירט השופט דרויאן נימוקים התואמים את טענות המשטרה. הוא סבר שיש לחשוף את שמות החשודים ואת פרטי החקירה מאחר שהערך של המידע לציבור גבוה מהנזק שייגרם לחשודים. הוא הוסיף שבכל מקרה רוב המידע פורסם כבר ברשתות החברתיות, בבחינת "הסוסים ברחו מהאורווה".

 

אבל הגורם המשפטי טוען: "הרי המשטרה היא צד בעניין הזה, היא יודעת שיש דיון, אז להטיל אשמה על אחרים כי המשטרה לא הצליחה להמתין להחלטה בדיון שהיא צד בו? אופן הפעולה של המשטרה מעיד על הגורם הבעייתי בסיפור הזה. אני לא יודע אם היה חוסר תיאום בין הגורמים במשטרה או להיטות יתר שלה, אבל אי אפשר לבקש שבית המשפט יתנהל בתיק פעיל בהתאם להתנהלות התקשורתית. אחרת לאן נגיע?"

 

הרצח בברנוער התרחש ב-1 באוגוסט 2009, אז נכנס אלמוני לבוש שחורים למועדון לבני נוער מהקהילה בתל אביב ופתח ביריות. הוא רצח את המדריך ניר כץ ואת ליז טרובישי ופצע 11 נוספים. בשבוע שעבר עצרה המשטרה שלושה צעירים - אחד מהם חשוד שביצע את הרצח והשניים האחרים חשודים שסייעו לו. כמו כן נעצר פעיל מוכר בקהילה, שאינו חשוד ברצח עצמו אלא במניע שהביא להתקפה הקטלנית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מתקפת הנגד. מפקד ימ"ר תל אביב
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
"הסוסים ברחו מהאורווה". השופט דרויאן רצה לפרסם
צילום: מוטי קמחי
צילום: אסי כהן
הביך את המשטרה. עו"ד שי שורר
צילום: אסי כהן
מומלצים