המשקיעים של Waze יגרפו כ-800 מיליון דולר
Waze קיבלה 67 מיליון דולר מהמשקיעים מאז הקמתה ב-2007. המרוויחות הגדולות הן הקרנות מאגמה וורטקס שהיו הראשונות להשקיע, וקרן בלו ראן האמריקאית - המשקיעה הגדולה בחברה
משקיעי ווייז (Waze) , שעתידה להימכר בקרוב לגוגל , השקיעו בחברה 67 מיליון דולר מאז הקמתה ב-2007, וירשמו מיליארד דולר על מכירתה. המרוויחות הגדולות הן הקרנות הישראליות מאגמה וורטקס, שהיו הראשונות להשקיע בחברה עוד בראשית דרכה, וקרן בלו ראן האמריקאית, המשקיעה הגדולה בחברה.
רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם
הבחירה של מאגמה להשקיע בווייז נעשתה בעידודו של הדירקטור יהל זילכה, והיא תקבל כ-160 מיליון דולר עבור המכירה, כשכל אחד מהשותפים בקרן צפוי לקבל 5 מיליון דולר. בסוף 2012 השלימה מאגמה גיוס של 100 מיליון דולר לקרן חדשה - שווי דומה לקרן הקודמת שלה. מאגמה רשמה בקרן שממנה השקיעה בווייז שורה של אקזיטים מוצלחים: ב-2010 היא קיבלה 30–40 מיליון דולר (לפי הערכות) על מכירת יצרנית שבבי תקשורת ווינטגרה, שבה החזיקה 13.3% בגין השקעה של כ-10 מיליון דולר. שנה לאחר מכן הקרן קיבלה כ-20 מיליון דולר על מכירת פרוביג'נט, חברה לפיתוח מערכות תקשורת לסלולר, שבה הקרן החזיקה 7%.
אהוד לוי, המכהן כדירקטור בוורטקס, היה זה שדחף אותה להשקעה בווייז. ורטקס היא מהקרנות הוותיקות בישראל, והשקיעה בעבר גם בחברת המחשוב בתחום הבריאות די.בי.מושן שנמכרה לאחרונה ב-235 מיליון דולר. ורטקס תקבל עבור השקעתה בווייז כ-110 מיליון דולר - סכום שווה ערך לקרן החדשה, שאותה היא מנסה לגייס כיום. ייתכן שבוורטקס מצטערים כעת על כך שמכרו חלק מהשקעותיהם בחברה לקרן הורייזונס ונצ'רס של המיליארדר הסיני לי קה-שינג לפי שווי נמוך של 200 מיליון דולר, ובכך הקטינו את האקזיט שיכלו לרשום כעת.
ב-2008, לאחר ההשקעה הראשונית של הקרנות הישראליות, הצטרפה אליהן הקרן הזרה בלו ראן המחזיקה כ-19% בחברה, והיא צפויה לרשום כ-173 מיליון דולר על המכירה. משקיעה נוספת היא קרן הורייזונס ונצ'רס שצפויה לקבל כ-106 מיליון דולר על המכירה. הורייזונס היתה מאוד פעילה בשנתיים האחרונות בישראל, והשקיעה ביותר מ-15 חברות, בהן מג'יסטו ואונאבו.
בשיחה עם "כלכליסט" אומר יזהר שי, שותף בקרן ההון סיכון האמריקאית קינן פרטנרס: "אסור לשכוח את המשקיעים הישראלים שתמכו בחברה החל מהשלבים המאוד מוקדמים שלה, כשהסיכון היה מאוד גבוה וסיכויי ההצלחה לא היו
ברורים. זוהי דוגמה מצוינת להימור שרק קרנות הון סיכון מקומיות יכלו לעשות בשלב ההוא. מאגמה וורטקס הוכיחו שיקול דעת וייצרו כנראה החזרים יוצאי דופן בהשקעה הזו".
מי שהחמיץ את ההזדמנות להרוויח ממכירת ווייז הוא המשקיע הידוע יוסי ורדי, שסיפר לאחרונה שהציעו לו בעבר להשקיע בווייז, אבל הוא סירב. מאוכזבת נוספת ככל הנראה היא פייסבוק שהיתה קרובה מאוד לרכישת החברה, ומיקרוסופט, שהיא אחת המשקיעות בחברה אבל בחרה לא לרכוש אותה. בשונה מגוגל ואפל, מיקרוסופט אינה מחזיקה בשירות מפות פעיל עצמאי, ולכן היה טבעי לו היתה מנסה לרכוש את ווייז.