שתף קטע נבחר

 

מסיבת הסיום: 10 משפטים שירגיעו ילדים חוששים

מסיבת הסיום בפתח וההתרגשות בשיאה. אך לא עבור כל הילדים מדובר בחוויה מהנה. חלק מאוד מתרגשים, אחרים פשוט ביישנים - וזה עלול לגרום לחששות בימים ובשעות שלפני. איך תעזרו להם להירגע? המומחים מסייעים

1. "נראה לי שאתה מתרגש מאוד"

לעתים ילדים, במיוחד הקטנים, לא יכולים לבטא במילים את מה שהם חשים. כשההורים עושים זאת עבורם, הם עוזרים להם להבין מה עובר עליהם, וכך מרגיעים אותם.

 

עוד כתבות ועדכונים בפייסבוק של ynet

 

2. "למה אתה הכי מחכה במסיבה?"

שיחה על מקור ההתרגשות עשויה להפוך את ההתמודדות של הילד לנשלטת יותר ולרגועה. אם הילד ב"היפר" מהמסיבה, שאלו אותו שאלות כדי לעזור לו להתאפס.

 

סופרים לאחור לחופש הגדול בערוץ הורים :

זה אפשרי: לעבור את החופש הגדול בלי לפשוט רגל

למה כל כך מפחיד אתכם שישעמם להם בחופש?

אין סיכוי שאני הולך השנה לקייטנה!

 

3. "זה כיף שיש משהו שמחכים לו כל כך"

ייתכן שילד שחווה התרגשות גדולה ולא יודע אם לשייך את התגובות העוצמתיות שלו למשהו חיובי או שלילי. אמירה כזו יכולה לעזור לו להבין שבעצם מה שהוא עובר הוא טבעי וחיובי.

 

4. "ספר לי מה הולך להיות במסיבה"

חלק ממה שמפחיד ילדים זה אי הידיעה, המייצר עבורם תחושה של חוסר שליטה. ככל שהם ידעו את פרטי התוכנית של המסיבה במדויק, כך הם יוכלו להתכונן אליה רגשית טוב יותר. אחרי שהילד יספר לכם מה מתוכנן להיות במסיבה, דברו איתו על זה שוב, חזרו באוזניו על מה שעומד לקרות, כך שהוא יוכל כבר לבנות לעצמו בראש תסריט מוכר ולהרגיש בטוח יותר.

 

5. "בוא ננסה להכניס את ההתרגשות שלך לציור"

גישה כזו מסבירה לילד מה עובר עליו ותורמת לאינטליגנציה הרגשית שלו, וגם עוזרת לו לתעל את האנרגיה למקור חיובי.

 

6. "אם לא תרצה להופיע, אתה לא חייב!"

כן-כן, נגיד את זה וגם נתכוון לזה - גם אם בבית הוא ידע כל כך יפה את התפקיד שלו והוא כזה מתוק ומוכשר, ואתם מתים להשוויץ בו - כלום לא יקרה אם בשלב הזה רק אתם תיהנו מהכישרון שלו. הכי חשוב שלא תיכנסו איתו למאבקים על משהו כל כך זמני. מעבר לכך, כשאתם תשחררו (באמת!) - יש סיכוי טוב שגם הוא.

 

7. "אני רואה שקצת מפחיד אותך שיש כל כך הרבה אנשים וילדים"

משפט כזה, כשהוא נאמר בהתכוונות ובטון הנכון, יכול לעודד את הילד לשתף אתכם באמת במה שמאיים עליו: ריבוי האנשים, המוזיקה, הרעש, שאתם תלכו לו לאיבוד. לעתים, כל מה שילד צריך זה לבטא את הפחד, ושמישהו קרוב ואוהב - כלומר אתם - יקשיב לו. כשאתם מגיעים למסיבה התחשבו בפחד הזה, תנו לו יד, הרשו לו לשבת לידכם, קבלו בהבנה את החששות שלו ותנו לו את הזמן שהוא צריך כדי "להפשיר".

 

8. "כשהייתי ילדה, גם אני לא אהבתי ללכת למקומות שיש בהם המון אנשים"

לא פעם הילד שלנו מזכיר לנו את עצמנו כשהיינו בגילו. אז למה לא לשתף אותו בחוויה שלנו ולתת לו להרגיש שהוא בחברה טובה?

ודאי תצליחו להיזכר במקרה כזה ולספר לו מה בדיוק הרגשתם, מה עשיתם ומה עזר לכם. שתפו אותו, הציגו בפניו תמונה שיש בה גם מצבים שלא התגברתם על ההתרגשות וגם כאלה שכן.

 

9. "מה יכול לעזור לך כדי שתרגיש טוב יותר במסיבה?"

מצאו זמן נינוח, כמה ימים לפני האירוע (לא ברגע האחרון!), והעלו את הנושא. אל תחששו שמא אתם מכניסים לו רעיונות לראש - הם כבר שם. תנו לו לחשוב ולהעלות רעיונות מה יוכל להקל עליו את הקושי. אולי בובה שיביא מהבית? אולי תרשו לו בהתחלה לשבת עליכם קצת? כך הוא מתכונן ומכין גם אתכם מראש, רגשית ומעשית.

 

10. "זו אמנם מסיבת סיום, אבל רק סיום של הגן עם הגננת שולה, כי רקפת הסייעת תמשיך איתכם"

מסיבת סיום אמורה להיות סיום של משהו. כדי לא ליצור בלבול אצל הילד, שאולי לא יבין למה ממשיכים ללכת לגן אחרי מסיבת הסיום במסגרת הקייטנה, חשוב להבהיר לו בדיוק מה מסתיים ומה לא.

 

ייעוץ מקצועי: ד"ר אלי שגיא – פסיכותרפיסט העוסק בטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי ובהדרכת הורים, ומחבר הספר "ילדים זה שמחה" (הוצאת כנרת זמורה ביתן). אלי זוהר ניב - יועצת משפחתית ומנחת קבוצות הורים בכירה, המרכז להורות ולמשפחה בסמינר הקיבוצים

 

הכתבה פורסמה בגיליון יוני של המגזין "הורים וילדים "

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מסיב סיום. ההתרגשות בשיאה
צילום: shutterstock
מומלצים