טבע תשלם 1.6 מיליארד ד' לפייזר על הפרת פטנט
שתי ענקיות התרופות הגיעו לפשרה ביניהן לאחר סכסוך ממושך הנוגע להפרת פטנט לתרופת הפרוטוניקס לטיפול בצרבת. כתוצאה מהסכם הפשרה, טבע תפריש 930 מיליון דולר בדו"חות הרבעון השני; לפי הערכות מכירות הפרוטוניקס מסתכמות בלמעלה מ-2 מיליארד דולר בשנה בארה"ב
חברת התרופות הישראלית טבע הודיעה היום (ד') כי חתמה על הסכם פשרה עם פייזר הנוגע לתרופת הפרוטוטוניקס (Protonix) לטיפול בצרבת. מדובר בסכסוך בין ענקיות התרופות שהחל לפני יותר מ-10 שנים הנוגע לפטנט שהפרה טבע. לפי הערכות מכירות הפרוטוניקס מסתכמות בלמעלה מ-2 מיליארד דולר בשנה בארה"ב.
- טבע תשלם למדינה מס של 336 מיליון שקל
- מנכ"ל טבע: "החברה עברה תקופה קשה"
- עובד טבע ביקש לחזור לעבוד: לחצו עלי להתפטר
רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם
כחלק מההסכם, הפוטר את טבע ואת חברות הבת שלה מכל התביעות העתידיות, טבע הסכימה לשלם לפייזר 1.6 מיליארד דולר, כאשר 800 מיליון דולר ישולמו בשנת 2013 והיתרה בשנת 2014.
כתוצאה מהסכם הפשרה, טבע צופה כי תרשום הפרשה של כ-930 מיליון דולר בדו"חות הרבעון השני של 2013, בנוסף ל-670 מיליון דולר שהופרשו בדו"חותיה הכספיים לשנת 2012.
כמו כן טבע מעריכה כי היא זכאית לכיסוי ביטוחי נטו של עד 560 מיליון דולר בקשר עם הסכם הפשרה, בכפוף לתשלום מחברות הביטוח.
ריצ'ארד אגוזי, סמנכ"ל בכיר והיועץ המשפטי לטבע, מסר: "אנו מרוצים להשאיר עניין זה מאחורינו בעודנו ממשיכים להתמקד בהבאת תרופות בטוחות ובנות השגה לחולים ברחבי העולם".
הסיפור החל כאמור לפני כעשר שנים כאשר טבע נתבעה בגין הפרת הפטנט. בספטמבר 2007, בית המשפט הפדרלי של מחוז ניו-ג'רזי דחה את בקשת התובעים לצו מניעה זמני ובמאי 2009, בית המשפט הפדרלי לערעורים אישר את החלטת בית המשפט המחוזי לדחות את הבקשה לצו מניעה זמני.
לאחר מכן, התקיים משפט בפני מושבעים ובאפריל 2010 המושבעים קבעו שהפטנט אותו טבע הפרה לא היה חסר תוקף. ביולי 2010, בית המשפט המחוזי דחה את בקשת טבע להפוך את פסק הדין.
יעילות בטיחותית ללקווינימוד לזאבת
במקביל הודיעה היום טבע על התוצאות השלב השני בתרופה האוראלית לקווינימוד שנועד להעריך את הבטיחות, הסבילות והיעילות הקלינית בקרב חולים עם זאבת פעילה הפוגעת בכליות.
הטיפול בלקווינימוד הדגים שיפור בתפקוד הכליות כאשר ניתן בשילוב עם הטיפול המקובל, בהשוואה לתוצאות הטיפול המקובל בלבד.
"המגמות החיוביות שהצליח להדגים הטיפול בלקווינימוד במדדים כלייתיים בשילוב עם פרופיל הבטיחות והסבילות של התכשיר, מהווים בסיס להמשך הפיתוח הקליני של לקווינימוד במחקרים מתקדמים יותר שלב III," אמר החוקר הראשי ד"ר דיוויד ג'יין, המרפאה לטיפול בווסקוליטיס ובזאבת, בית החולים אדנברוק, קמברידג'.
ד"ר מייקל היידן, נשיא המחקר והפיתוח בטבע אמר כי "תוצאות מחקר קליני זה מרחיבות את ההבנה שלנו אודות הפרופיל האימונו-מודולטורי של לקווינימוד וכיצד הוא עשוי להיטיב עם חולי זאבת. תכנית הפיתוח של לקווינימוד, הכוללת גם מחקרים קליניים עבור הפרעות אוטואימוניות כגון טרשת נפוצה ומחלת קרוהן, מדגישה את המחויבות המתמשכת של טבע לפיתוח תרופות חדשניות וייחודיות ולשיפור חיי המטופלים", אמר היידן.
זאבת היא מחלה אוטואימונית כרונית המתבטאת בדלקת באברים שונים בגוף. מוערך כי כחמישה מיליון אנשים ברחבי העולם. רוב הלוקים בזאבת הם נשים בגיל הפוריות, הסובלות מתסמינים אשר עשויים לכלול עייפות מוגברת ותשישות, כאבי מפרקים, בעיות זכרון וחשיבה ופריחה על העור. זאבת נפוצה פי שתיים עד שלוש אצל אנשים ממוצא אפריקני, היספני, קאריבי ואסייתי.