שתף קטע נבחר

צילום: גטי אימג'ס, עוז מועלם

תפוז בשל: הצעירה של הולנד כבר בוגרת

הנבחרת ההולנדית שהגיעה לאליפות אירופה היא דגם מוקטן של הנבחרת של ואן חאל. עכשיו נראה את השחקנים עתירי הניסיון בכתום מפגינים בגרות גם בחצי הגמר מול איטליה

היורו עד גיל 21 הוא הזדמנות נהדרת לראות את העתיד של הכדורגל האירופי ולהכיר מקרוב את השמות החדשים. אבל במקרה של הולנד, העתיד כבר פה.

 

יותר מכל נבחרת אחרת ביורו הצעירות, הולנד מראה לנו את דמותה העכשווית של הנבחרת הבוגרת. גם לנורבגיה, למשל, יש ארבעה שחקנים בהרכב הבוגרים, אבל בהולנד מדובר ביותר מסתם נציגות סמלית לצעירים, אלא בהשתלטות המונית הולכת וגוברת.

 

נבחרת הולנד. העולם שייך לצעירים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
נבחרת הולנד. העולם שייך לצעירים(צילום: אורן אהרוני)

 

מאז מינויו של לואיס ואן חאל למאמן בשנה שעברה, הוא נתן מקום ביד רחבה לילדים. למעשה, הולנד הצעירה הרוויחה מכך שלבוגרים לא היה משחק במוקדמות המונדיאל או נסיעה לגביע הקונפדרציות בתקופה הזו, כי במקרה הזה, ייתכן שרבים משחקני הסגל לא היו מגיעים לישראל.

 

ואולי זו הסיבה שהולנד נראתה כל כך טוב עד כה (בואו לא נתחשב במשחק מול ספרד – כל 11 שחקני ההרכב הוחלפו כדי לשמור אותם טריים לחצי הגמר). פשוט מדובר בגרסה מוקטנת של האורנג' האמיתי שבונה ואן חאל. ואם הם מהווים אינדיקציה למה שהולנד מכינה לנו, זה נראה מצוין עבורם.

 

לואיס ואן חאל. נתן את המפתחות לצעירים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
לואיס ואן חאל. נתן את המפתחות לצעירים(צילום: רויטרס)

 

שימו לב למספרים. הבלם ברונו מרטינס אינדי מפיינורד הוא שחקן הרכב אצל ואן חאל, ואפילו כבש פעמיים בתשע הופעות. לשלושת חבריו בהגנה, ריקרדו ואן ריין, סטפן דה וריי ודיילי בלינד, יש 15 הופעות משותפות אצל הגדולים. קפטן הצעירה קווין סטורטמן היה בסגל ליורו 2012, וכבר שיחק 18 פעמים במדי הבוגרים.

 

גם מרקו ואן חינקל, יורדי קלאסי, לירוי פר, אדם מאהר, ג'ורג'יניו ויינאלדום ואולה ג'ון כבר עשו את המעבר, בעוד לוק דה יונג משמש כמחליף הקבוע בהתקפה, ויותר מכל האחרים, הושאל לצעירה כדי לעזור לה בישראל. זה ממש שלד של נבחרת שלמה, שאפשר לבנות עליו לשנים רבות.

 

קווין סטרוטמן מנער מעליו שחקן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קווין סטרוטמן מנער מעליו שחקן(צילום: EPA)

 

לשחקנים האלה היה מזל כפול. רובם, בעיקר שחקני ההגנה, ממלאים עמדות בעייתיות בסגל ההולנדי, כאלו שוואן חאל היה להוט למצוא להן פיתרון. מעבר לכך, הם נהנו מאוד מהעובדה שהולנד הייתה רעבה לשינוי אחרי הכישלון המחפיר ביורו 2012, ואקום מושלם בשבילם להשתלב – והם אכן מוכיחים את עצמם.

 

בגלל העומק שבכדורגל ההולנדי, שמייצר שכבות גיל מעולות ללא הרף, קשה לומר עדיין אם מדובר בדור כשרוני במיוחד – או פשוט כזה שהיה בזמן הנכון ובמקום הנכון. אבל מהיכולת אי אפשר להתעלם. גם בנבחרת הבוגרת וגם בצעירה, ההופעות שלהם מצוינות באופן עקבי.

 

הכישלון ביורו 2012 עשה את שלו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הכישלון ביורו 2012 עשה את שלו(צילום: רויטרס)

 

סתם כדוגמה, אפשר לקחת את המשחק הרשמי האחרון של הולנד, במארס במוקדמות המונדיאל. אינדי, דה וריי ובלינד מילאו שלוש מארבע עמדות ההגנה. סטרוטמן החזיק את הקישור האחורי, ושלושת המחליפים היו קלאסי, מאהר ודה יונג. בדיוק חצי מהשחקנים ששותפו נמצאים היום עם הצעירה בארץ. התוצאה? 0:4 מול רומניה, היריבה החזקה ביותר בבית. כלומר, הולנד שהקהל הישראלי נהנית ממנה כיום היא לא בדיוק הנבחרת הצעירה, אלא הנבחרת הבוגרת לכל דבר ועניין, שפשוט התמזל מזלה להיות גם בקבוצת הגיל הזו.

 

גם השיטה בשתי הנבחרות זהה, עם שני קשרים אחוריים שאחד מהם יוצא קדימה, קשר מרכזי יצירתי, שני חלוצי אגפים מהירים שמחליפים ביניהם צדדים כל הזמן וחלוץ מרכזי שמנווט. הבעיה היחידה של דה יונג, ג'ון, ויינאלדום ומאהר, שהיכולת שלהם בישראל עד כה הייתה גבוהה במיוחד, היא שבבוגרים הם מתחרים על מקום מול ווסלי סניידר, רפאל ואן דר וארט, רובין ואן פרסי ואריין רובן – ועדיין, הם מצליחים לצבור הופעות ולהצדיק את מקומם.

 

ג'ורג'יניו ויינאלדום. תחרות קשה מול כוכבי ענק בנבחרת הבוגרת (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ג'ורג'יניו ויינאלדום. תחרות קשה מול כוכבי ענק בנבחרת הבוגרת(צילום: אורן אהרוני)

 

איטליה תהיה רמה אחרת לעומת מה שהולנד פגשה עד כה. רוסיה הייתה תמימה, גרמניה מלאה בשחקנים שעוד לא התבשלו (ועל ספרד הסכמנו לא לדבר). איטליה היא כבר כוח עולה, ללא ספק אחת משלוש הנבחרות הטובות בטורניר וגם יריבה נוקשה שלא תאפשר להולנד לזרום עם אותו שטף התקפי.

 

זה יחייב את הולנד להפגין לראווה שני דברים שהיא מצטיינת בהם – מהירות ויצירתיות. רק כך היא תוכל להפתיע את איטליה ולפצח אותה. ולכן, שני שחקני המפתח יהיו ואן חינקל ומאהר.

 

מאהר ודה וריי נלחמים על הכדור מול גרמניה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מאהר ודה וריי נלחמים על הכדור מול גרמניה(צילום: אורן אהרוני)

 

למאהר יש כוחות קסם. גם מול ספרד (עכשיו מותר לדבר על המשחק), הוא הביא איזושהי רוח שינוי ברגע שנכנס. יש בו אנרגיה מתפרצת, משהו שמחבר את כל מי שמסביב. התפקיד החופשי מתחת לחלוץ תפור עליו, כי לצד המסירות הוא מהווה איום בלתי פוסק על השער.

 

ואן חינקל, שמסומן כרכש הקרוב של ז'וזה מוריניו לצ'לסי, משמעותי בגלל החוכמה שלו. זה בלט במיוחד במשחק הראשון מול גרמניה. הקצב שלו היה מרהיב, יחד עם סטרוטמן, הוא הצליח לפרק את התקפות היריב לפני שהתחילו, ובו בזמן, היה מעורב כמעט בכל מהלך התקפי, עם טאץ' יפהפה. הוא יהיה האיש שיוציא לדרך את הרגעים החשובים עבור הולנד.

 

האם הולנד תמשיך במסיבה? (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
האם הולנד תמשיך במסיבה?(צילום: אורן אהרוני)

 

אולי הניסיון הבינלאומי של ההולנדים יהיה זה שיכריע את הכף הפעם, וימנע מהם את שיברון הלב הקבוע שחווים הבוגרים. ואם יפסידו? נו, אין הכנה טובה מזו למה שצפוי להם כשחקני נבחרת הולנד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
דיילי בלינד
צילום: אורן אהרוני
מומלצים