הליכה של 15 דק' אחרי ארוחה מפחיתה הסיכון לסוכרת
ארוחה גדולה מעוררת בנו רצון לישון או פשוט להתיישב על הכורסה הקרובה ולשקוע בחוסר פעילות, אך מחקר חדש מגלה שבכך שאיננו מזיזים את הגוף אנחנו מעלים את הסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2. הפתרון פשוט: הליכה של 15 דקות אחרי האוכל
תופסים תנומה מיד אחרי הארוחה? זה עלול לסכן את בריאותכם. הליכה של 15 דקות אחרי הארוחה היא, ככל הנראה, הדרך הטובה ביותר להגן על קשישים מפני סוכרת סוג 2, כך עולה ממחקר שנערך באוניברסיטת וושינגטון, בביה"ס לרפואת הציבור ושירותי בריאות.
- חדשות ועדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
לעומת זאת, נמנום או ישיבה מול הטלוויזיה אחרי הארוחה ללא פעילות גופנית עלול לסכן את חייהם. החוקרים מצאו כי 3 הליכות של אחרי ארוחה בקצב קל עד בינוני יעילות הורדת רמות הסוכר בדם למשך 24 שעות כמו הליכה אחת של 45 דקות במהלך היום.
יתרה מזאת, הליכה אחרי הארוחה היתה יעילה יותר מהליכה אחת ארוכה, בהורדת רמת הסוכר בדם למשך שלוש שעות שאחרי ארוחת הערב - פעמים רבות אחרי ארוחה זו, כשרמות הסוכר עולות, אנחנו נוטים להמשיך לנשנש ממש עד לשעת השינה.
עוד כתבות בערוץ הבריאות
- מה יפחית ב-59% את הסיכון שלך ללקות בסוכרת?
- סוכרת הריון: מה מותר ומה אסור לאכול
מה ילדים חולי סוכרת צריכים לאכול? אתר חדש מסביר
"ממצאים אלו", מוסיפה דיפייטרו, "במידה וייבדקו במחקרים נוספים, יכולים להוות פריצת דרך בכל הקשור למניעה של סוכרת סוג 2".
ההערכה היא שכ-79 מיליון אמריקנים סובלים ממצב של טרום-סוכרת, אך רובם אינם מודעים למצב.
מחקרים אחרים מעריכים שפעילות גופנית וירידה במשקל יכולים למנוע סוכרת סוג 2 אך זה המחקר הראשון שבודק את האפשרות של פעילות גופנית סביב הזמן המועד להעלות את הסיכון לחלות במחלה - כלומר פעילות סביב זמן הארוחה כשרמות הסוכר בדם עולות ועלולות לגרום נזק לגוף.
דיפייטרו ואנשיה גייסו עשרה אנשים בגילאי 60 ומעלה שהיו בריאים אך בסיכון לפתח סוכרת מסוג 2 בשל רמות גבוהות מהנורמלי של סוכר ומיעוט של פעילות פיזית.
אנשים מבוגרים עשויים להיות רגישים במיוחד לשינויים וליקויים ברמת הסוכר בדם לאחר ארוחות בשל איטיות ספיגת הסוכר וכן בשל הפרשת אינסולין איטית או נמוכה מהלבלב. סוכר גבוה בדם לאחר ארוחה הוא גורם סיכון מרכזי בסבילות לקויה לגלוקוז, מצב של טרום סוכרת המוביל לסוכרת מסוג 2 ומחלות בכלי דם לבביים, אומרת דיפייטרו.
הממשתפים במחקר ביצעו שלוש סדרות של תרגילים במהלך של ארבעה שבועות. צוות המחקר מצא שהזמן היעיל ביותר, מבחינת כל הגורמים, לצאת להליכה הוא אחרי ארוחת הערב.
פעילות גופנית אחרי הארוחה מועילה להורדת רמות הסוכר בדם
צילום: shutterstock
מומלצים