שתף קטע נבחר

 

מפת "תג מחיר": 788 תיקים, 154 אישומים

מצפת ועד לטרון, מיפו ועד נווה שלום, הופכים שטחים נרחבים בישראל לזירת מעשי פשע בשם היהדות. בעוד מספר האירועים השנה כבר הגיע ל-200, מספר התקריות בכל אשתקד, חלוקים האחראים על הגדרתם כמעשי טרור ונאבקים על תחומי האחריות. כך הפכה הבטחה למעצר פושעים למטבע לשון שחוק וללא קבלות

18 חודשים, 788 תיקים, 276 עצורים, 154 אישומים. אלו המספרים היבשים שעומדים מאחורי צירוף המילים "חשד לתג מחיר". בעוד הפוליטיקאים והמשפטנים נאבקים על הגדרת מעשי הפשע וחלוקים באשר לתיוגם כפעולות טרור, מרוססות כתובת נאצה חדשות לבקרים וכלי רכב רבים מושחתים.

 

האירוע האחרון, שהתרחש הבוקר (יום ג') באבו גוש, לווה בהצהרות כמעט שגרתיות מצד חוקרי המשטרה, אך הנתונים מוכיחים כי אלו אינן מובילות בהכרח לתפיסת האחראים ולענישתם. בינתיים, כך נראה מפרישת האירועים בשטח, הפכו חלקים גדולים מישראל במה להצתות, הסתות ונקמות - כמעט "מלחמת דת", כהגדרת הפוליטיקאים. 


 

על פי נתוני המשטרה, שהוצגו לפני שבוע בוועדת הפנים של הכנסת, נפתחו בשנת 2012 623 תיקים, נעצרו 200 פעילים והוגשו 123 כתבי אישום בנושא. השנה נפתחו 165 תיקים, נעצרו 76 חשודים והוגשו 31 כתבי אישום. כמו כן, אם בכל 2012 נרשמו כ-200 אירועי "תג מחיר", אז כבר עתה - רק שישה חודשים מתחילת 2013 - כבר חצה מספר המקרים את הרף שנקבע אשתקד. בין היתר, נרשמו אירועי "תג מחיר" בשכונת גילה בירושלים, בכפר דיר איסתיא, סמוך לאריאל וביישוב נווה שלום. מסגדים הוצתו סמוך לרמאללה, ליד חברון  ובאזור לטרון וכתובות נאצה התגלו גם באזורים נוספים בארץ - סמוך לצפת, ליד עפולה וגם ביפו.

 

נציגת המשטרה הבהירה כי העבירות מוגדרות "פשיעה לאומנית" ומוצבות בראש סדר העדיפויות של הארגון, אך החלטת הקבינט המדיני-ביטחוני שלשום התעלמה מהמלצות היועץ המשפטי לממשלה, שרי המשפטים וביטחון הפנים וראש השב"כ, וקבעה כי שר הביטחון יכריז על ארגון "תג מחיר" כהתארגנות בלתי מותרת ולא כעל ארגון טרור.

 

החלטת הקבינט הרחיבה משמעותית את כלי החקירה והצעדים המשפטיים שעומדים לרשות כוחות הביטחון במאבק נגד האחראים לפעולות השנאה. השר משה יעלון יוכל כעת לעשות שימוש בסמכותו לפי תקנות ההגנה לשעת חירום ולהביא, בין היתר, להארכת תקופות המעצר של חשודים והחמרת תקופת הענישה, כמו גם להעניק אפשרות למעצר ללא זכות לראות עורך דין ואפשרות לעקל רכוש, נכסים וחשבונות בנק.

 


 

לפנות בוקר נוקבו צמיגיהם של 28 כלי רכב, וכתובות "גזענות או התבוללות" ו"ערבים החוצה" רוססו על קירות הכפר אבו גוש שליד ירושלים. "לא יכולנו לשלוח את הילדים לגן ולבית הספר בירושלים וזו הרגשה נוראית", סיפרה אחת התושבות. "הילדים פוחדים ולא מבינים למה יש פה משטרה".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למעשה ואמר כי "מה שקרה זה נגד מצוות היהדות, זה נגד הערכים של העם שלנו ושל המדינה שלנו". על פי ראש הממשלה, "רק השבוע העברנו החלטות שמאפשרות לנו לפעול בעוצמה נגד האנשים שמבצעים את הפשעים הללו ואנחנו נעשה את זה במלוא העוצמה".

 

הצהרת השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ', שהתייחס אף הוא לאירוע, חשפה עם זאת את מאבקי הכוח בין הגופים השונים שאמורים לטפל בנושא. "תג מחיר זו תופעת טרור לכל דבר. בהרבה מקרים שנקראים 'תג מחיר' אנחנו יודעים מודיעינית מי עומד מאחורי אותן פעולות. זו תופעה שיכולה להביא להידרדרות לא פשוטה בירושלים וביהודה ושומרון. האחריות בראש ובראשונה היא של השב"כ. אני היחיד מבין ששת חברי הקבינט שתמך בהגדרת פעולות התג מחיר כפעולות טרור".

 

מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, גינה את הפעולה ואמר כי יש להילחם בתופעה ולהפסיק אותה על מנת לקיים מדינה דמוקרטית ושוויונית. שר הפנים גדעון סער גינה אף הוא את האירוע ואמר כי "פעולות 'תג מחיר' הן מכוערות, גזעניות וזרות לרוחה של ישראל ולרוח היהודית". סער הביע תקווה כי העבריינים יאותרו וייענשו על ידי רשויות אכיפת החוק.

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפו עומרי אפרים ואביאל מגנזי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כתובות נאצה באבו גוש
צילום: אוהד צויגנברג
כלי רכב שרוף בשייח ג'ראח
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים