איטליה: סבתא שמה רעל בספגטי, משפחה בקומה
לא מעט מהמאכלים האהובים ביותר בעולם נוצרו הודות לניסוי וטעייה - אלתורים במטבח שיצרו מנות קסומות וערבות לחיך. אבל תקרית מוזרה וטראגית שאירעה השבוע באיטליה מזכירה לכולנו שלפעמים, אולי כדאי בכל זאת להיצמד לספרי הבישול ולאתרי המתכונים.
עוד חדשות מהעולם :
- גאים ישראלים תפסו אמריקה: "עכשיו נוכל לעזוב"
- 75 שנה לרכבת הילדים ללונדון: "כל כך ברי מזל"
- שיחקה שעות בסלולר - והשתל בשד התפוצץ
- הונג קונג: סנואודן לא הוסגר בגלל שגיאה בשמו
ארבעה בני משפחה מטורינו אושפזו במצב קשה, חלקם בתרדמת, בבית חולים מקומי, אחרי שהסבתא תיבלה את הספגטי שהכינה לארוחת הצהריים בצמח רעיל שקטפה מאדנית במרפסת הבית. כך דיווחו כלי התקשורת האיטלקיים.
הסבתא, כרמלה מסינה בת ה-66, חשבה שמדובר בסוג כלשהו של לפת והביאה אותו הביתה, מבלי לדעת שבפועל מדובר בצמח הדטורה, צמח רעיל מאוד המכונה גם "עשב השטן" ועלול אף לגרום למותם של בני אדם או בעלי חיים הבאים איתו במגע.
הסבתא הכניסה את הצמח לספגטי, וזמן קצר אחר כך חשה ברע, וכך גם בן זוגה, בתה ונכדם הקטן. הם נלקחו לכמה בתי חולים שונים
באזור, והורדמו בהוראת הרופאים, אחרי שבן משפחה אחר מצא אותם מתמוטטים ומקיאים.
"אני לא יכול לשכוח את המראה של אמא שלי ואחותי משותקות על הרצפה", סיפר מאוריציו פינוקיארו, בנה של מסינה. "ראיתי את בני המשפחה שלי חולים זה אחרי זה. אחרי שגם האחיין שלי החל לגלות סימני מחלה, הבנתי שכל הסימפטומים שלהם קשורים למשהו שהם אכלו".
הארבעה עדיין בבית החולים, אולם הרופאים אמרו כי הם בטוחים שהשיתוק שממנו הם סובלים יהיה זמני בלבד.