שתף קטע נבחר

שיפור במצב מנדלה, "התקשורת - כמו נשרים"

נשיא דרום אפריקה הודיע כי מצבו של מנדלה קריטי אך יציב. בתו של מנדלה מאשימה את התקשורת הזרה כי היא חגה סביב המשפחה "כמו נשר שמחכה לשאריות הגופה" וטוענת: לא ראינו כזו התנהלות סביב תאצ'ר

נלסון מנדלה עדיין נאחז בחיים, אך התקשורת עטה על המשפחה כמו "נשרים". כך אמרה היום (יום ה') בתו של חתן פרס נובל שקבלה על כך שהעיתונאים פוגעים בפרטיותו של אביה. נשיא דרום אפריקה ג'ייקוב זומה עדכן היום כי במהלך הלילה חל שיפור במצבו של מנדלה. רשתות בינלאומיות דיווחו מוקדם יותר מפי קרוב משפחה מנדלה חובר למכונת הנשמה ולמכונות תומכות חיים אחרות. לשכת הנשיא סירבה להגיב לדיווח בשל צנעת הפרט.

 

מקזיווה מנדלה, בתו המבוגרת ביותר של הנשיא לשעבר התראיינה לטלוויזיה הממלכתית בדרום אפריקה ואמרה: "אני לא אשקר, הוא לא נראה טוב. אבל אנחנו, הילדים והנכדים שלו, עדיין חשים תקווה כי כשאנחנו מדברים איתו הוא מתנועע, מנסה לפקוח את עיניו. הוא עדיין כאן.

 

מקזיווה מנדלה נכנסת לבית החולים. "אלמנט גזעני" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מקזיווה מנדלה נכנסת לבית החולים. "אלמנט גזעני"(צילום: AFP)

ילדים בתפילה למען מנדלה מחוץ לבית החולים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ילדים בתפילה למען מנדלה מחוץ לבית החולים(צילום: AFP)

נדילקה מנדלה, אחת מנכדותיו של מנדלה, נושאת לתוך בית החולים זרי פרחים שהשאירו אזרחים (צילום: AP) (צילום: AP)
נדילקה מנדלה, אחת מנכדותיו של מנדלה, נושאת לתוך בית החולים זרי פרחים שהשאירו אזרחים(צילום: AP)
 

היא האשימה את כלי התקשורת הזרים ב"טעם רע" ואמרה כי הם מפרים את פרטיותו של אביה החולה ואת פרטיות המשפחה. "יש מעין אלמנט גזעני בקרב רבים מכלי התקשורת הזרים, והם פשוט עוברים את הגבול", אמרה לאחר שחצתה את צבא הצלמים והכתבים ששוהים מחוץ לבית החולים.

 

"הם עומדים ממש במעבר. אתה לא יכול להיכנס או לצאת מבית החולים כי הם מפריעים. הם כמו נשרים שמחכים שהאריה יסיים לטרוף את הבאפלו, מחכים לשאריות הגופה. זה מה שאנחנו רואים כמשפחה, ואנחנו לא מתנגדים להפגנת עניין, אבל אני חושבת שזה מוגזם. אם אנשים אומרים שבאמת אכפת להם מנלסון מנדלה, אז הם צריכים לכבד אותו. כשמרגרט תאצ'ר הייתה חולה בבית החולים לא ראיתי כזו היסטריה תקשורתית סביבה. רק אלוהים יודע מתי יגיע הזמן ללכת".

 

מחוץ לבית החולים בפרטוריה שוהים כל העת מאות מבקרים שבאים לחלוק כבוד למנהיג שעל ערש דווי. סביב בית החולים וסביב ביתו של מנדלה ביוהנסבורג נערמים זרי פרחים, בובות ומכתבים. אנשים רבים שרים ורוקדים למען מנדלה, בסגנון ההפגנות נגד האפרטהייד, או אוחזים ידיים ומתפללים. כמה עשרות נאספו והפריחו 95 בלונים לבנים, כסמל ליום הולדתו הבא של מנדלה.

 

תושבים אוחזים ידיים ומתפללים מחוץ לבית החולים (צילום: גטי אימג'בנק) (צילום: גטי אימג'בנק)
תושבים אוחזים ידיים ומתפללים מחוץ לבית החולים(צילום: גטי אימג'בנק)

מפגן של תומכי ה-ANC, מפלגתו של מנדלה, מחוץ לבית החולים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגן של תומכי ה-ANC, מפלגתו של מנדלה, מחוץ לבית החולים(צילום: AFP)

95 בלונים לציון יום הולדתו הבא של מנדלה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
95 בלונים לציון יום הולדתו הבא של מנדלה(צילום: רויטרס)

 

"האדם הדגול הזה שנתון בידיו של אלוהים כעת נאבק כדי שאישה שחורה כמוני תוכל לעבור לשכונה הזו ללבנים בלבד ב-1991", סיפרה נתבי צ'אוקה, מורה בת 54, שהמתינה מחוץ לבית החולים. "עכשיו אני יודעת מהי תחושת החירות. באתי לכאן להגיד תודה".

 

הנשיא זומה, שביטל את ביקורו בפסגה אזורית במוזמביק בשל מצבו של מנדלה,

ביקר אותו אתמול והיום ומסר כי מצבו השתפר.

 

נשיא ארה"ב ברק אובמה, שמבקר כעת בסנגל ועתיד לבקר בקרוב גם בדרום אפריקה, התייחס גם הוא למצבו של המנהיג החולה. "כאשר הוא יילך לעולמו, המורשת שלו היא כזו שתשרוד לאורך הדורות", אמר אובמה. לדבריו, סיפורו של מנדלה, שנכלא בשל שאיפתו לביטול משטרד האפרטהייד הגזעני והמשיך להיאבק למען שוויון לשחורים, נתן לו מושג לאילו הישגים ניתן להגיע כש"אנשים ישרים, אנשים של רצון טוב, עובדים יחד עבור נושא גדול יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום AFP
צעירה מחוץ לבית החולים. רבים מתפללים ושרים
צילום AFP
מומלצים