שתף קטע נבחר

 

קרי נכשל: עזב את ישראל בלי הכרזה על פסגה

מזכיר המדינה האמריקני בטוח שפגישותיו עם אבו מאזן ונתניהו הביאו "התקדמות אמיתית" ומאמין כי "אנחנו על המסלול הנכון". אבל מסע הדילוגים שלו הסתיים בלי הצהרה משמעותית ולפלסטינים ברור: "לא הייתה פריצת דרך"

הפלסטינים פסימיים, גם בירושלים לא שורה אופטימיות - אבל מזכיר המדינה האמריקני דווקא סבור שמסע הדילוגים שלו השיג תוצאות. לאחר פגישתו ברמאללה עם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן, אמר מזכיר המדינה ג'ון קרי כי מרתון השיחות שלו הוביל ל"התקדמות אמיתית". גם בנתב"ג, רגע לפני עזיבתו את האזור, חזר קרי על כך, אך התקוות שפגישותיו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם אבו מאזן יובילו לוועידת פסגה - התבדו.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

כיסא העינויים, הזונדה מהאף. גואנטמנו מבפנים

"עם מדים ומשקפות". חיזבאללה צופה בצה"ל

"מחאת הביטוח 2013": האופנוענים הפגינו באיילון

 

"אני שמח להודיע שעשינו התקדמות אמיתית במסע הזה", אמר קרי בנתב"ג. "עם קצת עבודה נוספת, תחילת המשא ומתן נמצאת בהישג יד. התחלנו עם פערים ענקיים וצמצמנו אותם. יש עוד כמה פרטים, אך אני בטוח שאנחנו על המסלול הנכון. הצדדים עובדים כדי להגיע למקום הנכון, הצדדים מאמינים שזה אפשרי. בסוף הבחירה בידי הצדדים. דיברתי בימים האחרונים עם מנהיגים בירדן, בפלסטין ובישראל והתרשמתי מהמחויבות האמיתית שלהם. הם עבדו שעות כדי לעבוד על רעיונות. המאמץ שהצוותים השקיעו משכנע אותי שהם רציניים".

 

קרי נכשל: אין הכרזה על פסגה    (רויטרס)

קרי נכשל: אין הכרזה על פסגה    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מזכיר המדינה אופטימי. ג'ון קרי ואבו מאזן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מזכיר המדינה אופטימי. ג'ון קרי ואבו מאזן(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

קרי ואבו מאזן ברמאללה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קרי ואבו מאזן ברמאללה(צילום: רויטרס)

 

מזכיר המדינה הבהיר כי לא ניתן לשמור על הסטטוס קוו: "אין לנו זמן, הזמן מאיים על המצב בשטח. זה מוביל לאי אמון, מאפשר לגורמים עוינים להשפיע ומאפשר גם לציניות להתגבר ולחלון להיסגר. המטרה שלנו היא לחדש את המשא ומתן על הסכם הקבע. זה לא רק כדי לנהל משא ומתן. אנחנו רוצים פתרון שיוביל לשתי מדינות לשני עמים, כך רוב הישראלים והפלסטינים רוצים. זה יחזק את ביטחון ישראל ואת עתידה כמדינה יהודית. זה ייתן לפלסטינים אפשרות לממש את השאיפות שלהם".

 

קרי אמר כי  "בשיחות שלנו נתניהו ואבו מאזן נכנסו לעניינים. בחנו דרכים שונות. זה ייקח עוד זמן לדבר על הפרטים ועל המכניקה. שני המנהיגים ביקשו שאמשיך לעבוד. אני מותיר כאן כמה מאנשיי ואשוב כדי להשלים הפרטים. אנחנו עובדים מאוד מאוד קשה, ואני יודע שזה שווה את זה. אני רואה התקדמות כשאני רואה אותה. זה מה שחשוב וזה מה שיביא אותי חזרה".  

 

בתום פגישתו ברמאללה עם אבו מאזן אמר קרי כי "הסכמנו שהגענו להתקדמות אמיתית, אבל אנחנו עדיין צריכים לעבוד על כמה דברים". ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני, סאיב עריקאת, נשמע אחרת ואמר כי מסע הדילוגים של קרי "לא הוביל לפריצת דרך".

 

נתניהו: כל הסכם יובא להכרעת העם

מוקדם יותר היום הבטיח ראש הממשלה בנימין נתניהו כי אם תושג פריצת דרך שכזו ואחריה הסדר מדיני - הוא יביא אותו להכרעת העם. בפתיחת ישיבת הממשלה השבועית אמר נתניהו כי הוא וצוות המשא ומתן קיימו אמש פגישה שלישית בשלושה ימים עם קרי, פגישה שהסתיימה רק לפנות בוקר. לדברי ראש הממשלה, "ישראל מוכנה להיכנס למשא ומתן ללא דיחוי וללא תנאים מוקדמים. אנחנו לא מערימים שום חסמים על חידוש שיחות הקבע להסדר שלום בינינו לבין הפלסטינים".

 

ישיבת הממשלה הבוקר (צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט) (צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט)
ישיבת הממשלה הבוקר(צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט)
 

נתניהו בישיבת הממשלה: כל הסכם יובא להכרעת העם    (צילום: אבי פרץ)

נתניהו בישיבת הממשלה: כל הסכם יובא להכרעת העם    (צילום: אבי פרץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שר בכיר ששוחח עם נתניהו התרשם שסלע המחלוקת הוא סוגיית הקפאת הבנייה. בדבריו למצלמות בישיבת הממשלה לא התייחס נתניהו להקפאה אפשרית, אך הבהיר כי לא יתפשר בסוגיות הביטחון: "יש דברים שנעמוד עליהם בעוצמה, ובראשם הביטחון. לא יהיה שום הסכם שיסכן את ביטחונם של אזרחי ישראל. אני מאמין וחושב שהכרחי שכל הסכם אם יושג יובא להכרעת העם".

 

בירושלים אומרים כי הפלסטינים מתעקשים שראש הממשלה יכריז על הקפאה ממשית בבנייה, אך נתניהו מתנגד למהלך - גם בשל התנגדות בקרב שרי הממשלה למהלך. ארצות הברית התחייבה בפני הפלסטינים שלא תהיה בנייה. עם זאת, בשל החשדנות הרבה, אבו מאזן לא סומך על ההתחייבות האמריקנית, ולכן דורש לשמוע על כך מנתניהו. בנוסף, לפלסטינים שתי דרישות אחרות כתנאי לפתיחת המשא ומתן -

שחרור אסירים ועקרון גבולות 67' כבסיס לשיחות.

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 30/06/2013 11:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
קרי. מסע הדילוגים בדרך לסיומו
צילום: AP
צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט
נתניהו. לא מערימים חסמים
צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט
מומלצים