נערים יהודים וערבים נפגשו: "להוציא קול אחר"
על-רקע השחתת המכוניות וריסוס כתובות הנאצה באבו גוש, נפגשו כ-800 נערים יהודים וערבים במטרה ליצור הידברות. יו"ר מועצת התלמידים ביישוב המעורב הביעה אופטימיות: "ניצור דו-שיח שיקדם אותנו הלאה ויראה איך נוכל להיות שכנים טובים"
עוד בערוץ החדשות של ynet:
מפגינות נגד לפיד: "שוטרים היכו והשפילו אותנו"
אסון ידוע מראש: כביש 554 עדיין גובה קורבנות
שר החינוך שי פירון השתתף באירוע שהתקיים באבו גוש. בהודעה של משרד החינוך לקראת האירוע נאמר כי "במפגש ישתתפו כ-800 איש, שישמיעו קול אחר - קול הקורא להידברות ולדו-קיום. שר החינוך יגיע כדי להוציא קול אחר ושונה. קול, אשר יוקיע את אירועי האלימות, ובמקום זאת יקדם שיח ציבורי רחב ומקיף שעניינו הידברות ודו-קיום בין יהודים לערבים".
פירון אמר באירוע כי "לפני שבוע התרחש אירוע מחפיר, שבו פושעים נבלים ניסו להחריב את החברה מבפנים, אלמלא מעשיהם ייתכן שלא היינו יושבים כאן יחד כדי לייצר שיח משותף, שיח של הידברות. דווקא על רקע אירועים אלה, למפגשים אלה חשיבות עליונה. החל משנת הלימודים הקרובה יהוו מפגשי ההידברות חלק בלתי נפרד מסדר היום של מערכת החינוך".
תמאם עבד אלראחמן (16), יו"ר מועצת התלמידים באבו גוש, אמרה כי "ההידברות הזו נועדה לחזק את הקשר וליצור מכנה משותף חזק שילווה אותנו ויאפשר לנו לראות איך אנחנו יכולים למנף את היחסים בינינו, ואיך נוכל להתנהל בעתיד בצורה שמכבדת ומדברת לכולם. במהלך הפעילות ניצור דו-שיח שמטרתו לקדם אותנו הלאה, להראות איך נוכל להיות שכנים טובים".
עבד אלראחמן אמרה עוד כי "משיחות עם חברים מבית הספר אני חושבת שכולם מתרגשים לקראת האירוע הזה. כולם שמחים שיש היענות כזו וכולם מבינים שרק בעזרת השיתוף ההדדי נוכל להתקדם. מדובר בשיתוף פעולה מיוחד במינו אבל כבר עשינו שיתופי פעולה בעבר בין יהודים לערבים וזה הוכיח את עצמו. לי יש המון חברים יהודים, אנחנו מבלים ביחד ויודעים שהדרך להתגבר על הבעיות היא דרך השיתוף".
יובל רגב (18), יו"ר מועצת התלמידים בתיכון מכבים-רעות במודיעין, הביע גם הוא סיפוק מהמפגש. לדבריו, "בעיניי זה טבעי להשתתף בפרויקטים מהסוג הזה, אני רואה בזה פתח להמשך שיתופי פעולה בין יהודים לערבים, שרק יעזרו לנו להתגבר על כל האלימות והבעיות שיש. המטרה היא ליצור משהו ערכי, בעיקר עכשיו בתקופה שאנחנו צריכים להיות סבלניים וסובלניים.
רגב הוסיף כי "הקשרים האלה מעשירים את שני הצדדים. אתה בא עם מטען מהבית, אנחנו הדור שגדל לתוך האינתיפאדה והאלימות הכי גדולה. כולנו היינו ביסודי כשאוטובוסים התפוצצו כל יום, ראינו את הכאב ואת הסבל. החינוך הראשוני לסובלנות הוא מהבית, בגיל הנעורים אנחנו מושפעים מקבוצת השווים שלנו, מהחבר'ה שלנו, ואם הקבוצה הזו היא גזענית וחסרת סבלנות אז אתה תלך לרוב עם זה, בלי קשר להורים שלך, ולכן חשוב בתוך מערכת החינוך לדבר על הדברים האלה".
בנוגע למשמעויות הפוליטיות של המפגש אמר רגב כי "ברור שלמפגש מהסוג הזה יש משמעות של יותר מסבלנות, יש משמעות פוליטית. ומבלי לחרוג למקומות המפלגתיים, אין מה לעשות. כל דיאלוג בין ערבי ליהודי מעצם היותו דיאלוג הוא פוליטי ואני מעריך את זה שמשרד החינוך מוכן להיכנס למקומות האלה ולא מוכן לשתוק על דברים שקורים כאן, כי כשחוסר סבלנות מתגבר לאלימות לאומית וגזענית אז אולי נוח לשתוק על הזה, אבל זה למעשה הדבר הכי גרוע שיכול להיות".
לסיכום דבריו ציין רגב כי "המסר הראשי הוא לא משנה איפה אתה לומד, המטרה היא שלא תהיה אלימות. ההשקפה הפוליטית היא לא מה שעומד במרכז כאן אלא הרצון בעצם ליצור דו שיח שיוביל לעתיד טוב יותר. הדבר הראשון והכי טבעי כדי להתחיל שיחה זה האזורים המשותפים שלנו - כל אחד ספציפי, מכנה משותף הכי גדול של כל הצעירים בעולם זו הניו מדיה - הפייסבוק והאינסטגרם והדברים האלה".
Read this article in English