"אל-בראדעי יתמנה לראש ממשלת מעבר"
תנועת המחאה "תמרוד", ממובילת הקמפיין להדחת מוחמד מורסי, המליצה על יו"ר סבא"א בעבר ואחד ממתנגדי השלטון הקולניים. האחים המוסלמים כבר הביעו התנגדות, אך על פי דיווחים מבוססים ממשלת המעבר תושבע כבר מחר בבוקר
מוחמד אל-בראדעי, ממנהיגי האופוזיציה במצרים, נפגש עם הנשיא הזמני עדלי מנסור וצפוי להתמנות לראש ממשלת המעבר - כך הודיעו הערב (שבת) כלי תקשורת שונים במדינה. אל-בראדעי היה יו"ר הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) ומועמד לנשיאות לפני שפרש מהמירוץ לפני כשנה. תנועת המחאה "תמרוד" הודיעה לאחר הישיבה בארמון הנשיאות עם מנסור כי אל-בראדעי הוא המועמד מטעמם לתפקיד. לפי הערכות, מחר תושבע ממשלת מצרים הזמנית בפני הנשיא עדלי מנסור, אך המינוי הצפוי של מנהיגה כבר עורר את התנגדות האחים המוסלמים.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
שוטרי לונדון יתנצלו: גנבנו זהויות של ילדים מתים
צפו בשיגור הטיל הישראלי ה-1 לחלל. השבוע לפני
ראש סבא"א לשעבר וחתן פרס נובל לשלום שב למצרים בפברואר 2010, לאחר שהתגורר שנים באוסטריה ובארצות הברית, ונטל חלק פעיל במהומות הנרחבות שהובילו להדחת מובארק. הוא מתח ביקורת חריפה על "האחים המוסלמים", ובאפריל אשתקד הקים מפלגה חדשה, שלדבריו נועדה לאחד את העם המצרי ולשמור על הישגי אותה הפיכה.
עד כה, הוא עמד בראש האופוזיציה למורסי, והביע התנגדות חריפה לרבים ממהלכיו השנויים במחלוקת. אחרי הדחתו הוא הצהיר כי המתווה שגובש עם הצבא להעברת השלטון הוא תיקון של הכשלים שנפלו אחרי הדחתו של מובארק, והוסיף כי "מפת הדרכים מספקת את הדרישה האמיתית והבסיסית של העם המצרי - בחירות לנשיאות". לדבריו, "במהלך תקופת המעבר תתוקן החוקה וייערך תהליך פיוס לאומי".
בצהריים פתח נשיא מצרים הזמני עדלי מנסור ישיבה בארמון הנשיאות עם נציגי הזרמים הפוליטיים במצרים - בעיקר מהאופוזיציה. בפגישה השתתפו חברי תנועת האופוזיציה "תמרוד", שעמדה מאחורי המחאה נגד מורסי. עוד השתתפו מפלגת א-נור הסלפית ומפלגת "מצרים החזקה", שבראשה עומד המועמד לשעבר לבחירות לנשיאות, עבד אל-מונעם אבו אל-פתוח. הנושא המרכזי שנדון הוא הקמת ממשלה חדשה והשאלה מי יעמוד בראשה. רשת אל-ג'זירה דיווחה כי מפלגת החירות והצדק של האחים המוסלמים סירבה להיענות לקריאה להגיע לאותה פגישה.
סוף השבוע האלים, תוצר לוואי של הדחת מורסי והפילוג במצרים, הותיר אחריו, לעת עתה, 36 הרוגים ומאות פצועים. בעוד האזרחים מלבים את האש ואינם מוכנים לסגת ממה שנראה בעיניהם כדרישה לגיטימית לשלטון, הודיע הצבא כי אינו מתערב בנעשה וכי תפקידו היחידי הוא לדאוג לשלומם של האזרחים.
המהומות התפשטו ברחובות הערים הגדולות במצרים והשתלטו לחלוטין על קהיר ואלכסנדריה. עיר הנמל הגדולה, שבה נהרגו עד כה 12 בני אדם, היוותה גם מוקד להתרחשות שתועדה ופורסמה ברשתות החברתיות, ובמסגרה הושלך צעיר אל מותו מבניין על ידי תומכי הנשיא המודח.
Read this article in English