שתף קטע נבחר

הצרכנים יציצו לחשבון החשמל של השכן - ויחסכו

חברת החשמל משיקה פיילוט, במסגרתו יותקנו מונים חכמים שיאפשרו בקרה יום יומית על חשבון החשמל והשוואה לצריכה של השכנים. בעתיד ניתן יהיה, בעזרת המערכת, גם לכבות את המזגן או הדוד דרך הסמארטפון. בחברה מקווים כי הנטייה למציצנות תביא לחיסכון המיוחל בצריכת החשמל

איך מתעלים את התייקרות האנרגיה לטובת הסביבה? מראים לנו בפנים כמה זה עולה, זאת לפחות התכנית של שאותה מציגה היום (א') חברת החשמל. מדובר בפיילוט שבמסגרתו יותקנו 4,600 מונים חכמים בבנימינה-גבעת עדה ובאזור התעשייה של קיסריה. מונים אלו יתחברו למערכות תקשורת מתקדמות ויספקו מידע מורחב לחברה ולציבור.

 

 

בחברת החשמל מסבירים, כי המונה החכם ישלח לצרכנים באופן יומיומי עדכונים לטלפון הסלולרי, שיכללו נתונים על כמות החשמל היומית שנצרכה. המונה גם יתרגם את היקף צריכת הקוט"ש (קילו ואט לשעה) לעלות כספית, יאפשר להציץ לכמות החשמל שצורכים השכנים ויספק נתוני צריכה בזמן אמת על בסיס יום יומי. על הדרך, בין שצף הנתונים, ישזרו גם טיפים לחיסכון בחשמל.

 

מרכז המנייה החכמה של חברת החשמל (אייל רובינשטיין, דוברות חברת החשמל) (אייל רובינשטיין, דוברות חברת החשמל)
מרכז המנייה החכמה של חברת החשמל(אייל רובינשטיין, דוברות חברת החשמל)

 

מעבר לחיסכון שיגיע מהצגת האמת הכואבת, המונה החכם יתחבר בעתיד למערכות הבית החכם, מה שיאפשר כיבוי והדלקה של מכשירים דרך הטלפון החכם. כך לדוגמא, אם יצאתם מהבית ואתם לא בטוחים אם הדוד או המזגן כבויים, כניסה לאפליקציה תפתור עבורכם את הבעיה.

 

כולם יידעו כמה אתם מבזבזים

שלב התקנת המונים צפוי להימשך עד חודש פברואר. מטרתו של הניסוי היא בדיקת היתכנות של מעבר תשתית החשמל בתוך הערים לתשתית חכמה, המאפשרת ניהול חכם של צריכת החשמל הפרטית. מערכת כזו תסייע ליצור מערך שליטה מרחוק על התשתית החשמלית. לאחר הפיילוט, החברה צפויה לבחור בטכנולוגיה שתיושם ביתר הערים.

 

אחורי רצונה של חברת החשמל שנשלם לה פחות, עומד רצון לעמוד בביקוש הגובר לחשמל. בחברה שמים דגש על תופעת המציצנות הישראלית, ומקווים כי ההשוואה לצריכה בסביבה תביא לחיסכון.

 

בחברה מצטטים מחקר אמריקאי, לפיו צרכני חשמל חוסכים הרבה יותר חשמל כשהם מודעים לחיסכון החשמל הקולקטיבי. צרכני חברות לייצור חשמל בארצות הברית שפעלו על בסיס המחקר חסכו מיליוני דולרים בשנה, וצריכת האנרגיה הכללית בחברות ירדה באופן משמעותי.

 

"מדובר בפרויקט המהווה אבן דרך משמעותי בהפיכת רשת החשמל למתקדמת מסוגה", אמר יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, יפתח רון טל, והוסיף: "הצלחת הפרויקט תוך הטמעת טכנולוגיות חדישות לניהול צריכת החשמל תיטיב לא רק עם חברת החשמל אלא עם כל אחת ואחד מאתנו".

 

מנכ"ל חברת החשמל, אלי גליקמן, אמר ל-ynet: "אנו מצויים ערב המהפכה החדשה. ישראל נחשבת למובילה בעולם בתחום ההיי-טק והיזמות הטכנולוגית, ואנו חושבים כי משק החשמל אינו יוצא דופן.

 

"בשנים האחרונות אנו מטמיעים טכנולוגיות ייצור חדישות בתחום הייצור, כגון מחזור משולב והטמעת טכנולוגיות המאפשרות הפחתת פליטות ומזהמים. לכן יישום טכנולוגיות בקרה ושליטה מרחוק בתחום תשתית החשמל משקף את פעילותנו בשנים האחרונות ואת החשיבות שאנחנו רואים ביכולתנו ליצור ערים חכמות כבר בשנים הקרובות.

 

"הצלחתה של העיר החכמה אפשר לחברת החשמל לנהל ולווסת את האנרגיה, אך בשורה התחתונה תאפשר לכל אחד מאתנו לדעת און לין כמה הוא צורך ותסייע להשתמש בחשמל באופן שיאפשר חיסכון בחשבון החשמל", סיכם גליקמן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אייל רובינשטיין, דוברות חברת החשמל
המונה החכם
אייל רובינשטיין, דוברות חברת החשמל
מומלצים